To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4

jacek11 - 22-05-2011, 10:55

Wszyc napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
ciekawy kolor tapicerki :wink:

Standard wersji Diamond Edition :)

w moim E5 mam taką.została z wymiany na skórę w E88.
A wracając do tematu,to szkoda że nie ma zdjęć komory silnika.Po za tym nosek odstaje,więc coś tam się m usiało dziać.
Ale za to jest HB 8)

Wszyc - 22-05-2011, 14:21

Cytat:
w moim E5 mam taką.została z wymiany na skórę w E88.

Bo miałeś Diamond Edition :P Galancika :P czyli ten zderzak przedni większe kratki w grillu :P to nie polift tylko oddzielna wersja :P co prawda poliftem też jest bo ma inną kierownice już i poduchę pasażera :P

Wojciech Bogacz - 22-05-2011, 14:30

Mnie osobiście ten kolor tapicerki się nie podoba, ale z drugiej strony te większe otwory w zderzaku z przodu.. musiałbym się przyjrzeć na żywo czy mi się podobają.

Ciekawa to propozycja jednak - rocznik młody, niby wszystko sprawne, LPG założone czyli jest nadzieja na niedrogą eksploatację. Nawet felgi piękne na autku są.

Jak dla mnie problemem jest to, że kolor nieciekawy - no i hatchback.. o ile w czerwonym wyglądał na prawdę ładnie (tak mc - o Twoim mowa :) ))) to ten zielony aż straszy...

jacek11 - 22-05-2011, 14:48

Widać jak bardzo różne mamy gusta :wink: jak dla mnie,to ten kolor tapicerki jest najładniejszy(no chyba że jest skóra),bo reszta jaką oferuje galant E5,jest po prostu mdła :?
Zderzak,jest wprost kapitalny,ale kratki już nie za bardzo :wink:
A to że HB,to jeszcze lepiej,bo ma bardziej sportowy wygląd,a lotka z E88,dodaje mu tego smaku.Ogólnie,mam porównanie obu wersji,i HB ma według mnie przewagę 8)

rosomak1983 - 22-05-2011, 17:14

jacek11 napisał/a:
jaką oferuje galant E5,jest po prostu mdła

cała reszta to tragedia (oczywiscie oprócz skóry :D )

Saqu - 22-05-2011, 19:28

jacek11 napisał/a:
HB ma według mnie przewagę

Dobrze, że każdy ma inny gust :D Sedan mimo wszystko :P

Wojciech Bogacz - 22-05-2011, 20:03

Saqu napisał/a:
jacek11 napisał/a:
HB ma według mnie przewagę

Dobrze, że każdy ma inny gust :D Sedan mimo wszystko :P

U mnie pomimo wszelkich wzgłędów (finanse, zdrowy rozsądek) i tak wygrał sedan. Teraz to jest takie coś co pochłania pieniądze niczym czarna dziura promienie słoneczne ale mimo wszystko jestem przekonany, że był to prawidłowy wybór.

mc - 22-05-2011, 21:32

jacek11, dobrze prawisz. Chociaż jeden za HB!!!
Według mnie rzeczywiście skóra chyba wygląda najlepiej, mimo że jest śliska jak cholera.
A jak by tak dorwać fotele full elektryka plus podgrzewanie to już wogóle wypas.
Ale to już nie wiem kogo bym musiał zabić żeby dorwać taki zestaw :twisted:

davyjohn - 22-05-2011, 22:51

No i dotarłem do domu (z "międzylądowaniem" u znajomych w Warszawie) z nowym nabytkiem. Zaczyna mi się ciasno na parkingu robić - sąsiedzi mnie zlinczują ;)

W tygodniu auto będzie dokładnie oblukane i będę mniej więcej wiedział jak wygląda stosunek rdzy do blachy :)

rosomak1983 - 22-05-2011, 22:55

davyjohn, którego wziałes ????
mc - 22-05-2011, 23:23

No raczej tego z Kielc bo tam się chyba wybierał.
davyjohn, gartulacje, mam nadzieję, że udanego zakupu.
A mozesz wrzucić jakieś zdjęcia jak to z tą rudą jest w tym aucie?
I jak silnik i wrażenia z jazdy?
PS. Dopisz się w temacie Lista posiadaczy E88A

davyjohn - 22-05-2011, 23:31

Auto ma zamontowany lekko buczący tłumik sportowy, więc dźwięk silnika jest mieszany z odgłosem wydechu i inaczej brzmi niż w moim EA5W. Ale nie sprawia wrażenia, żeby na coś chorował.
Skrzynia biegów zdecydowanie krótsza niż w EA5, przez co odczucia podczas jazdy zupełnie inne - mam odczucie lepszej dynamiki na V biegu przy przyśpieszaniu od 100 do 140 - niejednokrotnie nie bawiłem się w redukcje tylko całkiem sprawnie wyprzedzałem na V
Wydaje mi się, że bez pomiaru czasu i hamowni ciężko mi będzie ocenić możliwości jednostek napędowych.
Przeniesienie napędu - no bajka - po to właśnie jechałem i to jest to, co chciałem. Testowane dzisiaj na leśnych, piaszczystych dróżkach jak i podczas ulewy na ulicy. Po prostu szatan :)
Ale nie przeginałem za dużo, bo nie wiem jaki jest stan zardzewienia mocowań wahaczy i wolałem czegoś nie urwać ;)
A zdjęcia będą - jak pisałem najpierw auto musi pojechać do lekarza :)

Wojciech Bogacz - 23-05-2011, 10:30

Ja bym się tam bardzo ucieszył jakby się okazało, że na zlot w tym roku wpadnie tak ze 3-4 E88A :) Ja tam już miejsce sobie zaklepałem i będę - oj - to będzie dopiero wydarzenie !
Frost - 23-05-2011, 11:30

mc, ja miałem u siebie :P z EA, ale u mnie sie nie sprawdziły, w zime zimno, latem gorąco jak diabli, no i śliskie nie mówiąc o wiekszej wadze hehee :D

davyjohn, gratuluje zakupu :D i czekam z niecierpliwością na Ciebie ;) Może spotkamy sie w Kluczewie na lotnisku jak bedzie zlocik ...

davyjohn - 23-05-2011, 14:57

Frost, jak czasu i zasobów starczy :shock: to 12 czerwca powinienem pojawić się na Kluczewie na Rally Sprincie.