Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
jacek11 - 22-05-2011, 10:55
Wszyc napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
ciekawy kolor tapicerki
Standard wersji Diamond Edition |
w moim E5 mam taką.została z wymiany na skórę w E88.
A wracając do tematu,to szkoda że nie ma zdjęć komory silnika.Po za tym nosek odstaje,więc coś tam się m usiało dziać.
Ale za to jest HB
Wszyc - 22-05-2011, 14:21
Cytat: | w moim E5 mam taką.została z wymiany na skórę w E88. |
Bo miałeś Diamond Edition Galancika czyli ten zderzak przedni większe kratki w grillu to nie polift tylko oddzielna wersja co prawda poliftem też jest bo ma inną kierownice już i poduchę pasażera
Wojciech Bogacz - 22-05-2011, 14:30
Mnie osobiście ten kolor tapicerki się nie podoba, ale z drugiej strony te większe otwory w zderzaku z przodu.. musiałbym się przyjrzeć na żywo czy mi się podobają.
Ciekawa to propozycja jednak - rocznik młody, niby wszystko sprawne, LPG założone czyli jest nadzieja na niedrogą eksploatację. Nawet felgi piękne na autku są.
Jak dla mnie problemem jest to, że kolor nieciekawy - no i hatchback.. o ile w czerwonym wyglądał na prawdę ładnie (tak mc - o Twoim mowa ))) to ten zielony aż straszy...
jacek11 - 22-05-2011, 14:48
Widać jak bardzo różne mamy gusta jak dla mnie,to ten kolor tapicerki jest najładniejszy(no chyba że jest skóra),bo reszta jaką oferuje galant E5,jest po prostu mdła
Zderzak,jest wprost kapitalny,ale kratki już nie za bardzo
A to że HB,to jeszcze lepiej,bo ma bardziej sportowy wygląd,a lotka z E88,dodaje mu tego smaku.Ogólnie,mam porównanie obu wersji,i HB ma według mnie przewagę
rosomak1983 - 22-05-2011, 17:14
jacek11 napisał/a: | jaką oferuje galant E5,jest po prostu mdła |
cała reszta to tragedia (oczywiscie oprócz skóry )
Saqu - 22-05-2011, 19:28
jacek11 napisał/a: | HB ma według mnie przewagę |
Dobrze, że każdy ma inny gust Sedan mimo wszystko
Wojciech Bogacz - 22-05-2011, 20:03
Saqu napisał/a: | jacek11 napisał/a: | HB ma według mnie przewagę |
Dobrze, że każdy ma inny gust Sedan mimo wszystko |
U mnie pomimo wszelkich wzgłędów (finanse, zdrowy rozsądek) i tak wygrał sedan. Teraz to jest takie coś co pochłania pieniądze niczym czarna dziura promienie słoneczne ale mimo wszystko jestem przekonany, że był to prawidłowy wybór.
mc - 22-05-2011, 21:32
jacek11, dobrze prawisz. Chociaż jeden za HB!!!
Według mnie rzeczywiście skóra chyba wygląda najlepiej, mimo że jest śliska jak cholera.
A jak by tak dorwać fotele full elektryka plus podgrzewanie to już wogóle wypas.
Ale to już nie wiem kogo bym musiał zabić żeby dorwać taki zestaw
davyjohn - 22-05-2011, 22:51
No i dotarłem do domu (z "międzylądowaniem" u znajomych w Warszawie) z nowym nabytkiem. Zaczyna mi się ciasno na parkingu robić - sąsiedzi mnie zlinczują
W tygodniu auto będzie dokładnie oblukane i będę mniej więcej wiedział jak wygląda stosunek rdzy do blachy
rosomak1983 - 22-05-2011, 22:55
davyjohn, którego wziałes ????
mc - 22-05-2011, 23:23
No raczej tego z Kielc bo tam się chyba wybierał.
davyjohn, gartulacje, mam nadzieję, że udanego zakupu.
A mozesz wrzucić jakieś zdjęcia jak to z tą rudą jest w tym aucie?
I jak silnik i wrażenia z jazdy?
PS. Dopisz się w temacie Lista posiadaczy E88A
davyjohn - 22-05-2011, 23:31
Auto ma zamontowany lekko buczący tłumik sportowy, więc dźwięk silnika jest mieszany z odgłosem wydechu i inaczej brzmi niż w moim EA5W. Ale nie sprawia wrażenia, żeby na coś chorował.
Skrzynia biegów zdecydowanie krótsza niż w EA5, przez co odczucia podczas jazdy zupełnie inne - mam odczucie lepszej dynamiki na V biegu przy przyśpieszaniu od 100 do 140 - niejednokrotnie nie bawiłem się w redukcje tylko całkiem sprawnie wyprzedzałem na V
Wydaje mi się, że bez pomiaru czasu i hamowni ciężko mi będzie ocenić możliwości jednostek napędowych.
Przeniesienie napędu - no bajka - po to właśnie jechałem i to jest to, co chciałem. Testowane dzisiaj na leśnych, piaszczystych dróżkach jak i podczas ulewy na ulicy. Po prostu szatan
Ale nie przeginałem za dużo, bo nie wiem jaki jest stan zardzewienia mocowań wahaczy i wolałem czegoś nie urwać
A zdjęcia będą - jak pisałem najpierw auto musi pojechać do lekarza
Wojciech Bogacz - 23-05-2011, 10:30
Ja bym się tam bardzo ucieszył jakby się okazało, że na zlot w tym roku wpadnie tak ze 3-4 E88A Ja tam już miejsce sobie zaklepałem i będę - oj - to będzie dopiero wydarzenie !
Frost - 23-05-2011, 11:30
mc, ja miałem u siebie z EA, ale u mnie sie nie sprawdziły, w zime zimno, latem gorąco jak diabli, no i śliskie nie mówiąc o wiekszej wadze hehee
davyjohn, gratuluje zakupu i czekam z niecierpliwością na Ciebie Może spotkamy sie w Kluczewie na lotnisku jak bedzie zlocik ...
davyjohn - 23-05-2011, 14:57
Frost, jak czasu i zasobów starczy to 12 czerwca powinienem pojawić się na Kluczewie na Rally Sprincie.
|
|
|