To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum Dla Pań - skuteczna dieta

Krzyzak - 02-06-2017, 13:07

ja polecam rezygnację z chleba i makaronu a jak ktoś od lat je chlebek i nie chce się go pozbywać to lepiej zamienić na żytni
obecnie pszenica to zupełnie inny produkt niż kilkanaście lat temu
po drugie od zawsze chleb pszenny powstawał w ten sposób, że z mielonego ziarna brano środek w postaci mąki (kompletnie bez wartości) a całą resztą z m.in. błonnikiem karmiono świnie...

Fiona - 12-06-2017, 07:29

rej napisał/a:
Fiona napisał/a:
Najlepsza dieta to:
duża ilość ruchu
zróżnicowane jedzenie
małe posiłki ale kilka razy dziennie
ograniczenie słodyczy
jedzenie dużej ilosci warzyw

No i zauważyłam,że o wiele łątwiej jest mi zrzucać kilogramy jak zaczełam stosować błonnik. Nie taki w tabletkach ( nie wierzę w te reklamowane spalacze tłuszczu). Ale Fibra Vitale w ziołach ( babka plesznik oraz babka jajowata). Co daje? A no to,ze jestme o wiele bardziej najedzona, apetyt mam mniejszy. No i nie miewam problemów z zaparciami jakie miałam wcześniej.

W jakiej formie przyjmujesz ten błonnik? Rozpuszczsz w czymś czy może gryziesz bez niczego? Sam muszę sobie coś takiego na dniach zamówić....

Fibra vitale? W jakiej chcesz. Można go rozpuścić w wodzie chociaż sama najczęsciej jem z jogurtem albo dodaję z rana do owsianki. Jest to i tak dla mnie o wiele lepsza forma niż te blonniki w tabletkach ( nie jestem w stanie połknąć tabletki.... mam z tym problemy).

rej - 14-06-2017, 09:12

Można na rózne sposoby. Tak jak Ci pasuje. Najczęsciej fibra Vitale biorę w dwóch formach. Albo rozpuszczone w wodzie albo w owsiance na śniadanie ( która jest zresztą moim najczęstszym śniadaniem).
Musisz sobie popróbować w jakiej formie Ci najlepiej pasuje.

12tomaso - 14-06-2017, 14:46

Krzyzak napisał/a:
ja polecam rezygnację z chleba

to przeczytaj sobie ten artykuł http://www.szukamdietetyk...-na-diecie.html

Krzyzak - 14-06-2017, 15:35

12tomaso, zacytuj całość, zresztą - jest tam wszystko to potwierdzone, co napisałem
Ekskalibur - 04-07-2017, 12:29

Na temat chleba to ja akurat słyszałem przeróżne opinie i na dzień dzisiejszy tak naprawdę już nie wiadomo co wypadałoby jeść, a czego nie. Gdzieśsłyszałem, że wcale nie jest prawdą, że chleb żytni jest lepszym wyborem od zwykłego i że nie zawiera on niektórych, stosunkowo cennych składników co chleb zwykły. Na te tematy można tak gdybać w nieskończoność. Przydałoby się jakieś rzetelne źródło wiedzy.
amaj - 10-07-2017, 06:48

Też słyszałem dziesiątki teorii na ten temat i wiecie do czego się one sprowadzają? Aby mniej żreć :)

Tak, tak wiem jedzenie, szczególnie to tłuste jest smaczne i ciężko to sobie odmówić, dlatego oprócz diety potrzebna jest silna wola no i trochę więcej $$, bo jednak nie jest ono zbyt tanie.

Krzyzak - 10-07-2017, 09:18

amaj napisał/a:
szczególnie to tłuste jest smaczne
wg mnie ludzie jedzą za dużo słodyczy i to jest problem a nie tłuszcz - np. tłuste avocado daje pozytywne efekty ograniczenia wagi
amaj napisał/a:
trochę więcej $$
akurat warzywa są tańsze od np. mięsa a na każdej diecie można ich jeść do woli bez ryzyka
pozostaje kwestia czasu potrzebnego na ich przygotowanie, więc tu jest zamiana czas na $$

gulgulq - 10-07-2017, 12:26

warto też stosować się do pór roku i jedzonka jakie akurat mamy,
ja np. w zimie jem więcej mięsa i potraw "ciężkich", natomiast teraz to sałatki, owoce i np. sporo idzie maślanki jako napoju chłodzącego

leonSR - 20-07-2017, 13:57

moja druga połówka po prostu zmniejszyła wielkość posiłków. Zaczęła się ruszać. Dodatkowo kupiła sobie herbatki Big-Active (znajoma w pracy jej poleciła) i zaczęła gubić kg. Efekt tej zmiany mi się podoba :)
Krzyzak - 20-07-2017, 14:25

leonSR napisał/a:
moja druga połówka po prostu zmniejszyła wielkość posiłków
no właśnie - kobitki mają łatwiej - przestają żreć, zaczynają jeść i są efekty
u faceta pierwsze co zaczyna tracić to mięśnie a nie tłuszcz i efekt bez ćwiczeń jest tragiczny

RalfPi - 20-07-2017, 22:07

Dlatego, trzeba przerzucać ciężary :) (polecane dla mężczyzn).
Kobietom oczywiście też polecam ćwiczenia siłowe.

A co do diety - jak wyżej.
Generalnie - mniej jeść i nie najadać się na full i nie podjadać.

Zamiast chlebka, odżywka na śniadanie.
Zamiast bułeczek, 2 jajka sadzone.
Zamiast czekoladki, warzywka.

A przede wszystkim silna wola i konsekwencja!

anita12 - 03-08-2017, 17:45

edit
Morfi - 03-08-2017, 19:50

I należy pamiętać o piciu dużej ilości wody ;) ja piję 2,5 litra a w dni treningowe nawet 3,5 litra
Tygr - 11-10-2017, 22:19

Ja jestem na diecie białkowej, aktualnie schudłem 20kg :)