To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

jacek11 - 10-04-2010, 12:08

robertdg napisał/a:
Audio to niemalże całkowita seria poza radiem, bo głośniki i instalacja radiowa to oryginał,

Zamień tylne głośniki,na jakieś porządne,i powinno wystarczyć.Sam mam tak zrobione,i nie podgłaszam więcej niż do 20,na skali do 50. :)

Psikus - 10-04-2010, 12:50

Robert, jak by się uparł to jest audio do ogarnięcia tak, żeby nie zabierać bagażnika. Widziałem systemy w których wystarczyło sam przód ogarnąć jak należy i grało to wystarczająco dobrze. Dobre audio nie musi się równać z zagłuszaniem pobliskiej dyskoteki :D
robertdg - 10-04-2010, 13:15

idas napisał/a:
guma w tulei metalowo gumowej się całkowicie pożegnała z tym światem
w takim razie czemu jeszcze tu siedzisz, zabieraj się za wymiane :mrgreen:
martuśka napisał/a:
ale co to jest ten wabik?
automatyczny skrypt wywołujący nick osoby czytajacej posty danego usera, może byc to np przywitanie, albo przywołanie do Bloga, pozdrowienie, etc :-)
martuśka napisał/a:
Mój też miał być czarny ale sie nietrafił i jest granatowy
Też ładny :-) ale jakoś się uparłem na czarny i nie odpuściłem.
jacek11 napisał/a:
Zamień tylne głośniki,na jakieś porządne,i powinno wystarczyć.Sam mam tak zrobione,i nie podgłaszam więcej niż do 20,na skali do 50
Powiem Ci szczerze ze ori zestaw gra nienajgorzej, ja dajmy na to na swoim pionku nie doszedłem nigdy do skali powyżej 12 punktów, a szczerze przyznam ze nie mam pojecia ile punktow mozna maks wystukać :-)
Pozatym ja słucham muzyki w miare stonowanie, tak aby móc usłyszeć jak silnik się czasami wkręca na obroty :D
Psikus napisał/a:
Robert, jak by się uparł to jest audio do ogarnięcia tak, żeby nie zabierać bagażnika. Widziałem systemy w których wystarczyło sam przód ogarnąć jak należy i grało to wystarczająco dobrze. Dobre audio nie musi się równać z zagłuszaniem pobliskiej dyskoteki :D
Alez mi nie zależy na tym aby było mega wielkie bum bum umca umca łup łup, fakt czasami jak leci fajna melodia to zarzuce troszke głośniej, ale chybą będe musiał się zastanowić nad czyms alternatywnie lepszym :-)
idas - 10-04-2010, 16:36

robertdg napisał/a:
w takim razie czemu jeszcze tu siedzisz, zabieraj się za wymiane :mrgreen:

haha chciałbym:] Nawet mam już wahacze kupione:] ale nakrętki za nic nie chcą się odkręcić, a i z wybiciem tych śrub pewnie będzie problem...Muszę niestety kupić nowe śruby mimośrodowe i dopiero się za to będzie można zabrać, bo tak jak się śruba urwie to przechlapane...

Anonymous - 10-04-2010, 21:26

idas napisał/a:
robertdg napisał/a:
w takim razie czemu jeszcze tu siedzisz, zabieraj się za wymiane

haha chciałbym:] Nawet mam już wahacze kupione:] ale nakrętki za nic nie chcą się odkręcić, a i z wybiciem tych śrub pewnie będzie problem...
podobno plyn hamulcowy dobrze dziala na rdze no i 'cola'
kazek42 - 12-04-2010, 12:11

Witam!
Galanta obejrzałem. Piękna fura, choć nie w moim guście. Cieszy mnie, że zrealizowałeś swoje marzenia. Podziwiam Twoją pasje w utrzymaniu samochodu w stanie atrakcynym. Z treści Twoich wypowiedzi wynika, że zraziłeś się do diesli ja zaś pasjonuję się dieslami oczywiście ze względu na moje uwarunkowania.

robertdg - 12-04-2010, 12:31

kazek42, dzięki za opinie, moje zrażenie do diesli głownie odnośi się do większości aut poza koncernem VAG, obecnie posiadam w użytku diesle właśnie z koncernu VAG, do nich zastrzeżen nie ma, ale pozostałe diesle które przerobiłem to była porażka, u Ciebie siedzi motor z Renault, jest to wierna jednostka napędowa, pod warunkiem, że wykonuje sie przy niej regularne przeglądy i nie robi się glupot w sensie mycia silnika karcherem. Jak na CR te diesle akurat sprawdzaja sie bardzo dobrze.
kazek42 - 12-04-2010, 17:52
Temat postu: robertdg
Dzięki za szybką reakcje na mój post.Wnioskuję, że masz duże doświadczenie w rozwiązywaniu problemów motoryzacyjnych. Pozytywnie piszesz o moim DID-dzie z roku 2002, mimo że mam go 3 lata to zero napraw. Jednak ze względu na małą ilość tych samochodów obawiam się czy nie będzie problemów z częściami-podobno kupno zderzaka graniczy z cudem. Mam możliwość kupna Fokusa diesla z 2005 r o pojemności 1.6. Czy warto zmienić? Co o tym sądzisz?
robertdg - 12-04-2010, 20:02

kazek42, ja bym nie zmieniał na Forda, głównie ze względu na to że to Ford, ciesz się bezawaryjościa i smigaj z bananem na twarzy, no i oczywiście dbaj o auto.

Założyłem dzisiaj misiowi letnie kapciory :D

Nikoś - 12-04-2010, 20:17

Piękny Galant. Widać że dbasz o autko. Oby tak dalej 8)
Owczar - 12-04-2010, 20:21

kazek42, te silniki są ekonomiczne, ale musiałbyś pomyśleć o dodatkowym ogrzewaniu na zimę :D
Psikus - 12-04-2010, 20:37

Cytat:
Założyłem dzisiaj misiowi letnie kapciory :D
no to pokaż, tak na słowo mamy wierzyć? :D
robertdg - 12-04-2010, 20:39

Psikus, wypatruj mnie jutro koło 10:00 będe wracał z Pekinu :P
Psikus - 12-04-2010, 21:28

no to jak sie nie będziesz zbytnio spieszył to przystań na moment
robertdg - 12-04-2010, 21:34

ok postaram się :-)