Nasze Miśki - Elegance by Deejay
Krzyzak - 18-01-2011, 19:48
deejay napisał/a: | postanowiłem założyć Bando |
dobry wybór - też mam (toyota stosuje na 1-szy montaż te paski)
zmieniłem, bo u mnie: deejay napisał/a: | CONTITECH po ponad 20 tyś km , paski klinowe skwierczą jakbym miał stado świerszczy pod maską | też tak było
Andrew - 18-01-2011, 19:58
A co myślicie o takiej firmie pasków jak bodajże Dongil Superstar ? deejay maszyna doprowadzona do perfekcji, pozazdrościć tylko takiego wozu
Andrew - 18-01-2011, 20:15
deejay napisał/a: | pierwsze słyszę o takiej firmie | Mam założone w galu i w colcie na osprzęcie, zamawiałem w Allparts. Na pasku piszę właśnie Dongil itd. a na pudełku DRB... Dodam, że na paska do gala do klimy i wspomagania pisało do alfy 146
deejay - 18-01-2011, 20:15
andrew84 napisał/a: | A co myślicie o takiej firmie pasków jak bodajże Dongil Superstar |
pierwsze slysze o takiej firmie
andrew84 napisał/a: | maszyna doprowadzona do perfekcji, pozazdrościć tylko takiego wozu |
a dziekuje , ale to nie koniec upiekszania
Andrew - 18-01-2011, 20:19
Heh coś się nam posty poprzestawiały deejay napisał/a: | ale to nie koniec upiekszania | Jakie plany na przyszłość?
jacekxx - 18-01-2011, 20:26
Piękny samochód. Zazdroszczę takiego stanu i silnika oczywiście.
deejay - 18-01-2011, 20:26
renowacja skóry, lotka na tylną klapę , może nowy lakier ...
mackbeth - 18-01-2011, 20:47
Tam chyba większość już jest w nowym lakierze??:)
Co do webasto, to faktycznie byłą zagwozdka:) Ale trochę sprawdzania było:) Ale komputer kabel i diagnostyka jak ta lala:) A potem jak dmuchnęło:) startuje jak odrzutowiec teraz prawie:)
KucharZ - 18-01-2011, 22:44
deejay napisał/a: | renowacja skóry, |
Znowu
deejay napisał/a: | może nowy lakier ... |
Powtórze się Znowu
Ja za tobą nie nadążam
deejay - 18-01-2011, 23:14
Na wiosne planuje jeszcze , przepolerować przednie lampy i halogeny po zimie Tlenkiem Ceru , podobno daje niezły efekt
a oto zestaw Tlenek Ceru i filc polerski
gigant87 - 18-01-2011, 23:28
Tlenek Ceru wygląda jak pewien "dopalacz"
swinks_UK - 18-01-2011, 23:33
deejay napisał/a: | Na wiosne planuje jeszcze , przepolerować przednie lampy i halogeny po zimie Tlenkiem Ceru |
Działa tylko na szkło, czy plexa tez pójdzie i nie zmatowi sie?
robertdg - 18-01-2011, 23:41
Uzywałem tlenku ceru do polerki szyb - strasznie, ale to strasznie ciężka wykonanie jest polerki na szybie, która ma już swoje lata, jest wypiaskowana i nosi ślady rys po zgardkach o szyb, a już nie wspominając o rysach ostrzejszych, które sa poprostu nie do usunięcia, nadaje się do polerowania w miare młodych szyb.
Jednakże jest fajny środek, do konserwacji szyby, nazywają to niewidzialną wycieraczką, no bo i niby tez takie ma zastosowanie, ale powłoka jest bardzo trwala i wytrzymuje teoretycznie 30tys km, mi wystarczy to, że wytrzymuje rok, nazywa się to Autover Aquacontrol (Saint Gobain) stosują to na nowo wyprodukowanych szybach, no poprostu miodzik, szyba bardzo łatwa do utrzymania w czystości, a jaka kolwiek nie byłaby ulewa, nie jest straszna, tak jakbyś miał szybe na szybie.
robertdg - 18-01-2011, 23:41
swinks_UK napisał/a: | deejay napisał/a: | Na wiosne planuje jeszcze , przepolerować przednie lampy i halogeny po zimie Tlenkiem Ceru |
Działa tylko na szkło, czy plexa tez pójdzie i nie zmatowi sie? |
Przecież przednie lampy w EA i halogeny są szklane, to nie Renówka
swinks_UK - 18-01-2011, 23:54
robertdg napisał/a: |
Przecież przednie lampy w EA i halogeny są szklane, to nie Renówka |
Hi hi hi....
W wersji JDM króluje plexa.
Niestety moje już w 30% zmatowione od pyłu i kamyczków na drodze, a pewnie i od myjek ciśnieniowych.
|
|
|