Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa
McDoune - 03-01-2007, 14:20
Meteo napisał/a: |
A swoja droga to co tam w Legii McDoune co tak nie piszesz nic o Legionistach |
wszystko spoczko
Mamy nowego fizjologa, pewnie znanego Wam Ryszarda Szula, Nowego dyrektora sportowego Wiesława Wilczyńskiego a Dickson Choto został wybrany piłkarzem roku w Warszawie (i przedłużył kontrakt )
a i Grzelaka kupiliśmy
z gorszy wiadomości do tej pory nie udało się nikomu wepchnąć Nędzy
Anonymous - 03-01-2007, 14:23
No to poki co same pozytywy widac
przydalyby sie w Polsce dwie silne druzyny ktore moglby cos zdzialac w Europie - mam na mysli Wisle i Legie ....
Gwiazd w druzynie u Was to raczej nie ma ale macie wszystko ladnie poukladane ....
a w Wisle pare gwiazdeczek jest ale gwiazdeczki sa w cieniu samych siebie i wszystko jest w stanie wielkiego bur....
Anonymous - 03-01-2007, 14:35
Transfery Legii
Przyszli:
Bartłomiej Grzelak
Przyjdą?:
Bogdan Apostu
Piotr Bronowicki
Paweł Kozub
Krzysztof Łągiewka
Wojciech Skaba
Odejdą?:
Grzegorz Bronowicki-szkoda
Edson da Silva
Łukasz Fabiański
Hugo Alcantara
Marcin Smoliński
Piotr Włodarczyk
Dariusz Zjawiński
Odeszli:
Elton Brandao (rozwiązanie kontraktu)
Artur Chałas (koniec wypożyczenia)
Michal Gottwald (Slovan Bratysława)
Anonymous - 03-01-2007, 16:07
Umowę z Widzewem Łódź podpisał 19-letni Mateusz Broź. Kontrakt wchodzi w życie z dniem 1 lipca 2007 roku, jednak Widzew czyni starania, by uzyskać zgodę Wisły Kraków, aby piłkarz dołączył do łódzkiej ekipy już w okresie przygotowawczym do rundy wiosennej.
Mateusz Broź ma 19 lat i jest środkowym pomocnikiem, choć może występować również na innych pozycjach. Treningi rozpoczynał w ABC Bagbud Giżycko. Potem występował w Mamrach Giżycko, a ostatnio w rezerwach Wisły Kraków. Mateusz Broź powołany był na konsultacje kadry U-19, które odbywały się w listopadzie w Skierniewicach. Wcześniej występował w kadrze U-18.
W łódzkim klubie jest już starszy z braci Broziów – Łukasz.
Źródło: widzew.lodz.pl
Anonymous - 03-01-2007, 16:22
może nie poczują smaku II ligi - ale hitem transferowym trudno to nazwać
McDoune - 03-01-2007, 16:23
bracia Bro... to specjalność Wisły
akbi - 03-01-2007, 17:24
gumas_72 napisał/a: | Odejdą?:
Łukasz Fabiański |
a kto go kupuje
... ostatnio Legia specjalizuje się w exporcie bramkarzy widzę
Marcin-Krak - 03-01-2007, 22:06
E tam nasz nowy prezio to dziś takie pięknie mówił - tylko ze nic nie powiedział
Mistrz mistrz nasz TS
A tak na serio to Panowie nikt nie daje z was w swoich wypowiedziach żadnych szans Zagłebiu - a dla mnie to czarny koń - mają w końcu polskiego Mourinho na ławce rezerwowych
McDoune - 03-01-2007, 22:12
Marcin-Krak napisał/a: | E tam nasz nowy prezio to dziś takie pięknie mówił - tylko ze nic nie powiedział
Mistrz mistrz nasz TS
A tak na serio to Panowie nikt nie daje z was w swoich wypowiedziach żadnych szans Zagłebiu - a dla mnie to czarny koń - mają w końcu polskiego Mourinho na ławce rezerwowych |
też myśle że z trójki Korona, GKS-BOT, Zagłebi to właśnie Ci ostatni mają największe szanse powalczyć o mistrzostwo, choć czy Michniewicz jest polskim Mourinho to nie dokońca byłbym taki pewien, ale na pewno jest niezłym trenerem.
Ale ja i tak jestem pewny kto zdobędzie mistrza
Anonymous - 04-01-2007, 15:59
Wisła Kraków jest zainteresowana pozyskaniem z Ruchu Chorzów Piotra Ćwielonga.
Napastnik "Niebieskich" wyceniany jest na milion złotych. Krakowianie tyle za 20-latka nie dadzą, ale być może lwia część transferu rozliczona zostanie długiem Ruchu wobec Wisły, który wynosi obecnie 811 tysięcy złotych.
Wiśle opłaca się pozyskać Ćwielonga, bo na zwrot długu może poczekać bardzo długo. A gracza, który jest młody, zdolny i dobrze rokuje mogą mieć tu i teraz.
Marcin-Krak - 04-01-2007, 21:15
Z tym Ćwielongiem to są już jaja prawie od roku Go kupują
Zaczyna mnie irytować co się dzieje w klubie.
A nasz prezio Heler to wspaniały człowiek w laniu wody i może prowadzeniu spraw Pana Cupiała - ale o piłce noznej to chyba większość z Nas tu piszących ma większe pojęcie niż On
Jedyna nadzieja że coś drgnie na lepsze to tylko to że dyrektrem ma być ktoś z 3 : Mielcarski, Marek Koźmiński, bądź Polak mieszkający w Austrii - szczerze nie pamiętam Jego nazwiska - to świadczy chyba jaki jest znany
McDoune - 05-01-2007, 11:24
Cytat: | Manchester City interesuje się nie tylko Euzebiuszem Smolarkiem, ale i Dawidem Janczykiem. Za 19-letniego napastnika Legii klub Premiership jest gotowy zapłacić 750 tys. euro.
Janczyk wpadł w oko skautom klubu z Manchesteru podczas lipcowych mistrzostw Europy do lat 19, popisał się wówczas hat-trickiem w meczu z Belgią. Wówczas nie złożyli jeszcze oferty Legii, potem obserwowali 19-letniego napastnika podczas meczu z Bełchatowem w Pucharze Ekstraklasy i w dwóch meczach ligowych. Janczyk wywarł na nich na tyle korzystne wrażenie, że teraz zamierzają wysłać do Legii faks z propozycją transferu. Podobno MC gotowy jest zapłacić 750 tys. euro.
To może okazać się za mało, gdyż po wspomnianych ME Legia zażądała za niego od zainteresowanych wówczas Janczykiem Liverpoolu i Tottenhamu ponad milion euro.
Zakup napastnika to dla Manchesteru City niemal konieczność. Zajmujący 10. miejsce w Premiership zespół ma jeden z najgorszych ataków w lidze. Ponoć priorytetem menedżera MC ciągle pozostaje Euzebiusz Smolarek, za którego transfer z Borussii Anglicy mogą wyłożyć nawet 3 miliony euro.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym" |
a za tą kasę można by kupić jakiegos niezlego napadziora
choć z drugiej strony skoro:
Cytat: | Trzeciak blisko Legii
Przegląd Sportowy/DB /08:24
- Jeszcze nie wiem, kiedy podpiszę umowę. Jedyne co na razie mogę powiedzieć, to że w ciągu kilku dni ma dotrzeć oferta z Legii - powiedział główny kandydat na dyrektora ds. rozwoju sportowego warszawskiej Legii Mirosław Trzeciak.
Obie strony są zdecydowane na podjęcie współpracy. Niewykluczone, że stosowne dokumenty zostaną podpisane jeszcze przed wyjazdem legionistów na pierwsze zimowe zgrupowanie do Mrągowa.
Mieszkający od kilku lat w Hiszpanii Trzeciak będzie kolejnym wzmocnieniem sztabu szkoleniowego mistrzów Polski, po Jacku Magierze i Ryszardzie Szulu.
Czytaj dalej
REKLAMA
- Praca w Legii, która jest takim polskim Realem Madryt, to wielkie wyzwanie. Zawsze chciałem być trenerem, ale bycie dyrektorem w tak prestiżowym klubie, to taka dużej rangi rękawica do podniesienia - stwierdził Trzeciak.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym" |
To może dałby radę z Janczyka zrobić niezłego zawodnika
Anonymous - 05-01-2007, 12:07
McDoune napisał/a: |
To może dałby radę z Janczyka zrobić niezłego zawodnika |
oplułem Belinee
-niech mnie wezmą tysz potrafię piłkę kopnąć
McDoune - 05-01-2007, 12:29
gumas_72 napisał/a: | McDoune napisał/a: |
To może dałby radę z Janczyka zrobić niezłego zawodnika |
oplułem Belinee
-niech mnie wezmą tysz potrafię piłkę kopnąć |
wiesz nadzieje umiera ostatnia, a za Janczykiem jeszcze przemawia jakieś 15 lat
Marcin-Krak - 05-01-2007, 14:48
Nowy atak Legii gumas_72, i McDoune,
Ja się powtórzę - zreszta wczoraj na necie to już pisali - najlepszym transferem Legii w tej rundzie bez względu czy jeszcze kogoś kupi czy nie - jest Ryszard Szul - fizjolog.
Zatrudnienie Petrescu w Wiśle się będzie odbijać dłuuugo czkawką Bo to ON uważał że Rysiek nie nadaje się do pracy w Wiśle.... a że potem piłkarze pod dowodztwem jego i jego sztabu wlekli się ledwo ledwo po boisku Ech
|
|
|