Nasze Miśki - E39A Love Story cd....
Hubeeert - 20-09-2012, 17:56
tomek84 napisał/a: | Hubeeert napisał/a: |
Kupując budę z papierami kupujesz część zamienną i na podstawie jej papierów oraz swoich możesz zarejestrować samochód. |
ale w tym konkretnym przypadku kupujesz samochód bez prawa do rejestracji
więc pozostaje przespawanie całej grodzi, lub samego VIN
widzę, że to ostatnio bardzo modne, a przynajmniej coraz więcej ludzi mówi o tym oficjalnie
dawniej się przynajmniej kryli |
Nie rozumiem czego nie rozumiesz. Nie rejestrujesz tego samochodu tylko swój po zmianie nadwozia.
Tomek - 20-09-2012, 18:26
Hubeeert napisał/a: |
Nie rozumiem czego nie rozumiesz. Nie rejestrujesz tego samochodu tylko swój po zmianie nadwozia. |
numer VIN jest przypisany do nadwozia, tak??
Hubeeert napisał/a: |
Kupując budę z papierami kupujesz część zamienną |
otóż to, tylko kolega chce kupić budę bez prawa rejestracji, a więc bez papierów
no chyba, ze można (na legalu) kupić sobie dowolne nadwozie (byle całe), wspawać VIN, na którym mamy jakiś dowód rejestracyjny, powkładać części i jeździć
kolega tutaj sugeruje, że zrobi dokładnie to samo co ktoś inny w innym wątku, gdzie twierdziłeś, że to nie jest legalne, a tutaj twierdzisz, że wszystko wporzo
kisian - 20-09-2012, 18:42
Papierem może być faktura sprzedaży nadwozia o takim a nie innym nr VIN. Później po przekładce wizyta na stacji diagnostycznej i nadanie nr VIN lub zatwierdzenie dotychczasowego do dotychczasowej specyfikacji auta. Tak mnie się wydaje że powinno być. Ale mogę się mylić.
Hubeeert - 20-09-2012, 19:22
tomek84 napisał/a: | otóż to, tylko kolega chce kupić budę bez prawa rejestracji, a więc bez papierów |
Za dużo zakładasz. Samochód na zdjęciu mógł zostać wyzłomowany, ale wciąż nadwozie można legalnie kupić i zmienić. kisian napisał/a: | Papierem może być faktura sprzedaży nadwozia o takim a nie innym nr VIN. Później po przekładce wizyta na stacji diagnostycznej i nadanie nr VIN lub zatwierdzenie dotychczasowego do dotychczasowej specyfikacji auta. | Dokładnie w ten sposób.
Ghauri - 27-09-2012, 11:49
Niestety buda, którą chciałem kupić okazała się autem na części. Właściciel nie chce sprzedać samej budy - bez komentarza... Szukam znowu.
Jeżeli ktoś by coś wiedział o karoserii na sprzedaż to proszę pisać
moniaquba - 27-09-2012, 12:05
A jaka cena całego auta?? Nie opłaca Ci się mimo wszystko kupić całej budy?
Ghauri - 27-09-2012, 14:00
Nie wiem, całego auta też nie sprzedają... W każdym razie nie mam pieniędzy na całą sztukę. Nie bardzo się orientuję w cenach, ale chciałbym dać nie więcej niż 1500 za gołą budę.
robertdg - 02-10-2012, 16:25
Hubeeert napisał/a: | tomek84 napisał/a: | otóż to, tylko kolega chce kupić budę bez prawa rejestracji, a więc bez papierów |
Za dużo zakładasz. Samochód na zdjęciu mógł zostać wyzłomowany, ale wciąż nadwozie można legalnie kupić i zmienić. kisian napisał/a: | Papierem może być faktura sprzedaży nadwozia o takim a nie innym nr VIN. Później po przekładce wizyta na stacji diagnostycznej i nadanie nr VIN lub zatwierdzenie dotychczasowego do dotychczasowej specyfikacji auta. | Dokładnie w ten sposób. |
Ostatnio miałem możliwość zweryfikować tą informacje, niestety prawnie taki czyn nie jest dozwolony, co innego gdyby kupić samochód z uszkodzonym silnikiem i wymienić w nim silnik.
Drzemacz - 03-10-2012, 19:52
Może czas sprawdzić to bo u nas w pl to będzie cieżko żeby to dorwać
a wrak sprzedać na części i po problemie
http://suchen.mobile.de/a...Features=EXPORT
albo takiego bo ten też ładny
Serek - 04-10-2012, 13:31
ten srebrny taaakkkiiiii zadbany i ładny
kisian - 04-10-2012, 17:29
Jak już tak szukać dawcy to może ten?
Serek - 09-10-2012, 22:10
za tyle to się nawet nie opłaca - powariowali z tymi VR'ami to już chyba taniej z USA przytargać
Tomek - 20-11-2012, 14:41
i jak auto?
Ghauri - 20-11-2012, 17:07
Niestety szykuję się do rozbiórki na części. Zmusza mnie do tego kończące się OC, a budy dalej brak... Niebawem dam znać o częściach..
Drzemacz - 20-11-2012, 18:09
Z miesiąc temu była dobra okazja kupienia białego E39 w HB z 1,5k złotówek
na chodzie.
Może widziałeś na otomoto
Jestem ciekaw czy kupił go jakiś MM jak narazie nic niesłychać o nim
|
|
|