[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
Wojciech Bogacz - 23-08-2012, 22:20
Maretzky85 napisał/a: | Dobra, powiedzcie mi, co jest potrzebne do wsadzenia do E5cia 3000 v6 ?
Skrzynia z e88 podchodzi ? półośki z 3000 ze skrzynią czy razem z piastami ?
Jakie są możliwości i konfiguracje pasujące ?
Ktoś coś wie ? |
Otóż i to ! Sam się zastanawiam i tak na pierwszy, drugi a nawet kolejny rzut oka wygląda, że nic. Kompletnie nic.
Tyle, że to teoria bo jak na razie silnika nie kupiłem chociaż mam takie plany. Jak się ostatecznie za to wezmę to będzie relacja na forum oczywiście Grubo ilustrowana z odrobiną humoru...
areksz121 - 24-08-2012, 08:01
Widzę chłopaki zabierają się za większe pojemności W sumie co racja, to racja z powiedzeniem "każdy ma swoje widzi mi się" I dobrze, naprawdę coś się dzieje wokół E5/E8
Moje prace teraz są jedynie wstrzymywane przez nieczynny garaż, ale lada moment odpalamy Najgrubsza robota jaka została, to regulacja 24 zaworów A w galerii wciąż przybywa, chyba zaczekam z fotkami do Zlotu I tak dobrze idzie bo opóźnienie jest tylko o czas choroby. Żal mnie z tyłu ściska jednak, że na Zlot nie zdążę z przeszczepem, a hamownia będzie
tpodsiadlo - 24-08-2012, 09:08
Cytat: | A tak poza tematem, pytanie do użytkowniów E54 a automacie: przy drążku do biegów na panelu środkowym ma być jakieś podświetlenie? Podświetla się P, R, N, D, L, 2 ? Lub coś jeszcze? |
w 2.4 USA byla jedna taka mala zaroweczka tam, taka jak np do podswietlania schowka, w kazdym razie w nocy to swiecilo. nie wiem jak w europejcach...
w eclipsie tez swieci a dzwignia jest chyba taka sama...
Cytat: | regulacja 24 zaworów |
yyyyyy... co to jest regulacja 24 zaworów?
to to nie robi sie samo?
areksz121 - 24-08-2012, 17:25
tpodsiadlo napisał/a: | yyyyyy... co to jest regulacja 24 zaworów?
to to nie robi sie samo? |
W Waszych i moim jeszcze, to owszem, są hydrauliczne popychacze, ale już w moim projekcie trzeba regulować...ale co tam, ma być moc i ten dźwięk
Wszyc - 26-08-2012, 08:57
Yeah będę to tak wstępnie będziesz Ty Arku z E54A będzie Wojtek z E88A na 101% będzie Jacek z E52A bo mieszka nie daleko i na dobrą sprawę to są jedyne pewniaki
Ale może będzie nas więcej
Wojciech Bogacz - 26-08-2012, 14:33
Jedynie szkoda mi, że niestety nie zdążę ze zlikwidowaniem rdzy na jednym z nadkoli bo mi się mechanik nie worybiłby na czas No i tak to będzie trochę straszyć - ale trudno się mówi heh. Dojechać maszyna dojedzie bez problemu - zresztą jak na każdą imprezę
Wszyc - 26-08-2012, 17:13
Fajnie Wojtku straszne jak nic ja będę nawet bez swojego samochodu hehe tak więc bez spiny najważniejsi są ludzie i to żeby było nas jak najwięcej fajnego masz gala nie marudź
Wojciech Bogacz - 27-08-2012, 15:55
Wszyc napisał/a: | fajnego masz gala nie marudź |
Domo arigato
k@rol - 31-08-2012, 10:26
niestety na zlot nie dotrę więc życzę miłej zabawy i czekam na fotki
kaczka81s - 01-09-2012, 00:16
Cytat: | Niestety dopiero 3.09. przylatuje do Polski, o dzień za późno. Ale może udało by się jakiegoś spota zorganizować. Mam zamiar być około tygodnia w kraju, pozałatwiać kilka rzeczy i wracam. Ale może na PW jakieś wiadomości bo OT się robi i będzie ban. |
Wszyc ruszyłeś temat, to ruszam dalej.
Wojciech Bogacz, może dało by rady jakiś mały spocik w KRK zorganizować choćby w kilka osób, wieczorkiem preferuję, wieczorkiem. Jak na razie 2 razy mi się nie udało i jak to mówią do 3 razy sztuka, więc może tym razem dam radę, ale piszę od razu nie obiecuję że na pewno będę, bo w ciągu tygodnia sam nie wiem czy się wyrobię z moimi załatwieniami, czy nie będę musiał żonie parę rzeczy do załatwienia zostawić. Może coś Pany pomyślicie na ten temat. A może macie ochotę się w Pieniny wybrać, (nie przyszedł Mahomet do góry, to przyszła góra do Mahometa)
norbereto - 02-09-2012, 18:50
wiem że prawie wszyscy są na zlocie ale może znajdzie się jakiś multimedialny człek co mi odpisze
czegoż mi tu brakuje ? nie mogę sprawnie otworzyć tej klapki
EDIT
chodzi o to że przy otwieraniu baku wcale się nie otwiera potrzeba drugiej osoby do popchnięcia placem tą klapkę . Domyślam się ze to jakaś cześć napinająca ale co tam wypadło ?
jacek11 - 02-09-2012, 18:53
A możesz rozwinąć pytanie?bo nie bardzo wiem w czym masz problem
robertdg - 02-09-2012, 19:21
Brakuje spręzynki
norbereto - 02-09-2012, 19:37
heh no tak teraz gdzie taka znaleźć ?
robertdg - 02-09-2012, 19:45
Może ktoś gdzieś ma kompletną klapke na handel i odda za przysłowiowe grosze, ewentualnie samą sprężynke z zawiasu zdemontuje,. zapytaj w dziale sprzedam.
|
|
|