To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Dyskusja nt Karty Klubowe - Laminowane i Plastikowe

b2vos - 28-08-2012, 14:54

Ja mam namiar na firmę UNICARD z Krakowa. W firmie w której pracuję zamawiamy u nich karty dostępu. Plastikowe też mają. Mam nadzieję, że nie będzie to stanowiło problemu, że po drugiej stronie ojczyzny :)

Ponadto znalazłem inne:

CARDCO
MCARD
FABRYKA KART PLASTIKOWYCH
CARDPOLAND

Pomogę Ci i powysyłam zapytania co do wymagań zamówień i realizacji.

raddex - 29-08-2012, 00:39

Kilka z tych firm co podaliście znam i tu jest problem z niskim nakładem i personalizacją.

b2vos napisał/a:
Pomogę Ci i powysyłam zapytania co do wymagań zamówień i realizacji.

Daj znać do kogo napisałeś na pw, co bym się nie powtarzał.
Nie ma znaczenia w którym końcu Polski firma się znajduje.

b2vos - 29-08-2012, 08:14

radex dzwoniłem od rana do UNICARD. Pani mnie poprosiła o przesłanie jpg wzoru karty w celu zorientowania się czy grafika kart nie będzie stanowić problemu tzn. będzie dokładne odwzorowanie bo w nie każdej metodzie wychodzi idealnie. Jeśli chcesz to prześlę jej wzór. Tak czy siak są możliwe ilości 20 szt. w standardowych nadrukach (sitodruk) ale offset to już 500 szt. Myślę, że to kwestia dogadania się.

Wysłałem. Babeczka wyśle mi do tego wycenę i warunki.

Przypuszczam, że nasza plastikowa wykonywana była do tej pory metodą offsetową i chyba taka tylko nas interesuje...

Odpowiedź z UNICARD

Witam.
W odpowiedzi do zapytania przesyłam informację dotyczącą kart. Przesłana wizualizacja sugeruje że karty trzeba drukować na offsecie . Minimalny nakład dla takiego druku to 200 szt. Jeśli chodzi o personalizację to koszty zależą od jej rodzaju i ilości personalizowanych kart.

Nakład: 200 szt
kolorystyka 4 cmyk cena 2,05 zł/szt netto

Pozdrawiam
Anna Bernasińska
Menadżer ds. Kluczowych Klientów
UNICARD SA

tel. 12 39 89 900, fax 12 39 89 901
tel. bezp. 12 39 89 937
kom. 666 079 265
ul. Łagiewnicka 54, 30-417 Kraków
e-mail: anna.bernasinska@unicard.pl
www.unicard.pl

Tak więc szukamy chyba dalej.

akbi - 29-08-2012, 16:52

b2vos, Karty w ilości 200szt można zamówić i wykonać, ale ... czy np później i w jakiej cenie będą je personalizować ... np w ilościach po 15-20szt?? w okresach czasowych ....4-5 razy do roku.
b2vos - 30-08-2012, 12:29

Twoje pytanie odesłałem do Pani z UNICARD i oto odpowiedź

Witam.
Tak, oczywiście możemy je personalizować . Cena zależy od rodzaju personalizacji (płaska czy wypukła) .

15-20 szt personalizacja płaska czarna cena 1,50 zł/szt netto
15-20 szt personalizacja wypukła cena 2,00 zł/szt netto

I jak?

raddex - 30-08-2012, 21:21

Nasze karty są produkowane metodą Jet-Print. Szybko, tanio i o wysokiej jakości i trwałości, oraz w małym nakładzie, z dodatkową personalizacją.
Problem jest taki, że ja mam na obecną chwilę tylko 15 kart plastikowych do wykonania. Są w tu karty osób, które czekają od lutego na wyprodukowanie. Najpierw czekałem, żeby uzbierała się jakaś logiczna ilość, żeby rozpocząć produkcję, a teraz firma się przeprowadza i do tego ma uszkodzoną maszynę do wykonywania kart plastikowych.
Wychodzi na to, że karty będę wykonywał chyba 2 razy w roku.
Po zlocie zajmę się poszukiwaniem firmy, która wykona nasze karty.

b2vos - 30-08-2012, 22:09

Spoko, choć trochę mogłem pomóc. Jak będę miał jakąś informację dam znać.

[ Dodano: 07-09-2012, 08:33 ]
Będę miał namiar na koleją firmę, która nie robi problemu z produkcją kart (offset) w małych ilościach. Dam znać jak będę znał cenę itp....

[ Dodano: 07-09-2012, 13:25 ]
Rozmawiałem z MCARD. Sprawa przedstawia się następująco: Minimalne zamówienie 100 szt.. Jednak można złożyć zamówienie na 100 a 50 mieć u nich w nich w tzw depozycie i podsyłać pod zebraniu odpowiedniej liczby, listę z danymi (w naszym przypadku numer klubowicza i nick).

Koszt przy zamówieniu 100 szt. / 2.60 PLN, 200 szt. / 1.60 PLN.

raddex - 27-09-2012, 21:05

Nareszcie mam dobrą wiadomość.

Firma, w której stale produkujemy karty plastikowe, wróciła do życia.
Potrzebują jeszcze troszkę czasu, żeby osiągnąć pełną moc produkcyjną, ale mam już podesłać wszystkie dane do produkcji kart plastikowych.

Trwało to trochę, ale jesteśmy już na prostej. :alien:

b2vos - 28-09-2012, 08:32

Super informacja :)
tyku - 28-09-2012, 10:45

raddex, W takim razie jako zadośćuczynienie za długie czekanie :D , chciałbym wyrobić 2 sztuki dla siebie. Jedna do samochodu, a druga do użytku domowego. Da radę?
b2vos - 28-09-2012, 11:48

ja też ja też, dobry pomysł.... da radę?
raddex - 30-09-2012, 17:04

tyku napisał/a:
raddex, W takim razie jako zadośćuczynienie za długie czekanie :D , chciałbym wyrobić 2 sztuki dla siebie. Jedna do samochodu, a druga do użytku domowego. Da radę?

Cytat:
ja też ja też, dobry pomysł.... da radę?

Nie przesadzacie trochę?? Myślicie, że ja będę za nie płacił?
Nie ma mowy, każdy będzie miał po jednej sztuce.

b2vos - 30-09-2012, 17:10

Co do drugiej części ok. Zasady, że każdy ma jedną rozumiem... ale czemu gdyby była taka możliwość miałbyś płacić za to z własnej kieszeni? każdy chętny by dopłacił. Zresztą nie ma tematu.
raddex - 30-09-2012, 18:11

Mogę przy następnej produkcji laminatów, wam tą drugą wykonać, będziecie mieli wtedy oby dwie.
tyku - 30-09-2012, 18:41

raddex, Po pierwsze primo, nigdzie w regulaminie nie wyczytałem, że nie można mieć dwóch kart plastikowych. Po drugie primo, nikt Cię nie zmusza, abyś za mnie zapłacił(chętnie zapłacę, za drugą). Czyli jak to jest? Ty decydujesz o tym?

Dziękuję