Radomskie - ...POMAGAMY SOBIE
banan10 - 22-05-2015, 17:25
kakaRDM napisał/a: | Siemanderko ! Mam bardzo ważne pytanko ! Chciałem wymienić łożysko a sie okazało, że trzeba kupić półoske , a wiec
W moim galu 2001r sedan, manual, 2.4 GDI, półoś lewy przód ile moze mieć tam ząbkow ? Poniewaz patrzylem na allegro za kupnem takiej częsci tylko do tego modelu sa akurat 2x sztuki. Jedna bodajże ma 25 a druga 28 czy cos takiego. Oczywiscie jezeli sie mniej wiecej nie dowiem ile moze miec ząbkow to w poniedzialek kolega to sprawdzi ale wtedy samochod bedzie unieruchomiony na amen :c. Jesli ktos cos wie to prosze o odpowiedz bo nie wiem co zamówić ! |
Witam
Kup piastę nie półoske Tak mi się wydaje.
Pozdr
wlodek93 - 23-05-2015, 11:46
mi tez sie wydaje ze piaste ostatnio tez lozysko mi sie popsulo to wymienialem sala zwrotnice bo tanio mi sie trafila
kakaRDM - 02-06-2015, 01:54
Problem rozwiązany ! Połośka, łożysko i pomogło ! Wiecej w deszcz głupoty nie będzie ! Trzeba się uczyć na błędach !
Rytu - 08-06-2015, 22:58
Po pierwsze Witam Wszystkich.
Po drugie, jako ze stałem sie szczęśliwym posiadaczem Lancera 2.0 sport Kombi potrzebuje zaufanego mechanika w Radomiu od Miśków, bo mam parę drobiazgów do poprawy a sam na to czasu niestety nie mam :/
Kylu - 09-06-2015, 00:34
Siemka.
Gratuluję zakupu, fajna fura.
Co do mechanika, to chyba nie mamy typowo od miśków w Radomiu, po prostu każdy naprawia swój samochód u swojego zaufanego mechaniora, jak np. ja u swojego znajomego, który już zna mój samochód i wie, że idzie do niego wszystko co najlepsze.
Więc chyba ktoś może polecić właśnie takiego swojego znajomego myślę.
patric - 09-06-2015, 15:31
Siema Rytu, czy to ten Rytu KMRowski?
Mam znajomego i ogarnia wszystko.
Rytu - 09-06-2015, 17:32
Tak to ten Rytu
To dobrze wiedzieć do kogo się odezwać Parę drobiazgów zapewne do roboty będzie: spryskiwacze by płyn ucieka, dokręcić zderzak lepiej bo z jednej strony opada i tylna wycieraczka coś szwankuje, a tak to chyba więcej nic. Ja niestety na dłubanie czasu i warunków w Wawie nie mam zbytnio, a ceny mechaników nawet jak za Lanosa się brali są z kosmosu wzięte
sebcio_rdm - 10-06-2015, 07:18
Siema Rytu, czyżbyś miał na imię Łukasz, jeździł do tej pory Lanosikiem i mieszkasz w Radomiu przy ulicy która jest "alkoholowa" z nazwy?? To TY???
patric - 10-06-2015, 18:49
Tak to ten Rytu
Jak będziesz potrzebował to wal śmiało to dam Ci namiary
Rytu - 10-06-2015, 19:59
Tak Seba to ja Twoj ziomus z gimnazjum
Spoko Patric odezwe sie, ale to pewnie za tydzien jakos Bo dopiero w pon. zostanie przerejestrowana fura. Poki co stoi biedny w garazu wiec do rdm zawitam najwczesniej w przyszly piatek.
sebcio_rdm - 11-06-2015, 07:08
Rytu, dawaj furę do mnie, ja Ci zrobię te rzeczy. Nawet teraz jak Cie nie ma, to jakoś tam można by go ogarnąć.
wlodek93 - 13-06-2015, 10:18
czesc MM potrzebuje podpiac pod komputer mojego galanta posiada ktos z was jakis interfejs czy cos zebym mogl sprawdzic ewentualnie jakis warsztat? bo chyba siada mi sonda i chcialbym to sprawdzic
sebcio_rdm - 13-06-2015, 22:44
wlodek93 napisał/a: | czesc MM potrzebuje podpiac pod komputer mojego galanta |
z tego co pamiętam to Ksiao posiada takie cudo to pisz do niego od razu.
Ksiao - 13-06-2015, 23:21
wlodek93 napisał/a: | czesc MM potrzebuje podpiac pod komputer mojego galanta posiada ktos z was jakis interfejs czy cos zebym mogl sprawdzic ewentualnie jakis warsztat? bo chyba siada mi sonda i chcialbym to sprawdzic |
mam kabelek + oprogramowanie mozemy posprawdzac tylko teraz lapka niemam :/
Rytu - 14-06-2015, 02:18
tak btw Sebie wspominalem zeby poszukal, ale ogolnie jesli macie dojscia u oponiarzy to oponki 195/50 r 16 albo 205/50 r 16 letnie ( najlepiej asymetryczne ) uzywki do 5 - 6 stowek potrzebne na przyszla sobote ^^
|
|
|