Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
Arek_R - 24-02-2011, 21:52 Temat postu: Instalka Gazu w Gdansku, gdzie? Witam
Może powtarzam temat ale to zawsze się zmienia gdzie można zamontować dobrze Gaz do V6 Galanta w Gdansku za rozsadna cenene bo tanio sie nie da.
Pozdrawiam wszystkich fanów marki
Arek
Lipa - 18-03-2011, 19:07
Ja zakładałem ponad dwa lata temu w Bolszewie, do dziś żadnych kłopotów zrobiłem około 50tys km.
sruba - 19-03-2011, 09:32
ja do swojego Audi zakładałem w Osowie:
o tutaj
z ich usług korzystał też dm17 i Marcino zdaje się.
póki co nie narzekam...
sebekColt97 - 19-03-2011, 09:44
Przy tych cenach benzyny, też zastanawiam na LPG. Chyba wkrótce tematem bardziej zainteresuje, bo coraz gorzej utrzymać auto, a z tego co widze, nawet osoby dotychczas negatywnie nastawione go gazu, zmieniają zdanie, jednak każego dobija cena i trzeba szukać oszczędności. Ja przyznam, długo należałem do przeciwników instalacji LPG, ale szwagier założył w Sienie, sąsiad w BMW E46, kolejny sąsiad w Octavi i tak można by wymieniać coraz więcej osób przekonuje do tego i jest zadowolonych.
Wkrótce przyjade do Gdańska i dobrze, że podajecie namiary na gazowników, sprawdzone warsztaty to podstawa i większe zaufanie.
sebekColt97 - 19-03-2011, 10:39
Witam, chciałem was poradzić nt. konkretnego warsztatu w Gdańsku, dobrze znanego z napraw amortyzatorów, czyli Nagengast na Malczewskiego, ale nie chodzi mi o amortyzatory a o siłowniki klapy bagażnika. Wiem, że oni tym zajmują, mają wiele doświadczenia, ale czy warto w ogóle dawać siłowniki do regeneracji, czy nawet jak będzie gwarancja na naprawę, to wytrzymają dłużej niż nowe? Temat dość trudny, nie wiem czy ktoś z was robił regenerację siłowników, może u nich akurat i jakieś uwagi?
Zakup nowych w moim przypadku to ok.300-350zł, regeneracja napewno tańsza, ale czy warto?
Lipa - 21-03-2011, 01:22 Temat postu: Gdzie PORZĄDNIE!!! wyważą mi koła w trójmieście? Znacie jakiś godny polecenia zakład który porządnie wyważy mi koła? bo to co w wulkanizacjach się wyprawia to woła o pomstę do nieba
Jeden lepszy od drugiego,albo nie ściągną starych odważników, albo nie wyczyszczą obręczy tylko naklejają na nagromadzony syf , o wyczyszczeniu miejsc przylegania piasty z felgą można pomarzyć
Krzyzak - 21-03-2011, 06:39
znam gościa z Twoich stron - jest naprawdę dobry
nie wiem, czy czyści piastę, ale felgę na pewno - jak 5 lat temu założył mi koła w bordowym Galancie, to do tej pory ich nie ściągałem... piszę zupełnie poważnie...
jedynie 2x dopompowałem
Daniel Biankowski 606 875 196
Lipa - 21-03-2011, 08:23
Krzyzak napisał/a: | znam gościa z Twoich stron - jest naprawdę dobry
nie wiem, czy czyści piastę, ale felgę na pewno - jak 5 lat temu założył mi koła w bordowym Galancie, to do tej pory ich nie ściągałem... piszę zupełnie poważnie...
jedynie 2x dopompowałem
Daniel Biankowski 606 875 196 |
Byłem u tego gościa,niestety nie jestem zadowolony.Miałem do wyważenia koła wraz z oponami 15cali, tak jak napisałem wyżej,facet co prawda wyczyścił piastę i felgę, ale nie ściągnął starych odważników,po przejechaniu 20km bicie znów się pojawiło, więc ponowna wizyta i wulkanizatora. Ponowne wyważenie,wyjazd do Belgi i znów się odkleiły odważniki. Skończyło się na tym iż zostały nabite ciężarki.Zimę jako tako przejeździłem,jednak na wyważenie kół letnich się do niego nie wybiorę.
futro68 - 21-03-2011, 08:24
Ja jak mam problem z kołami jadę do CNF - na Osowej lub na Kartuskiej. Przyzwoita firma i co ważne prostuje i naprawia felgi.
Krzyzak - 21-03-2011, 09:39
futro68 napisał/a: | jadę do CNF |
czasem serwisuję jednego EA3A i ten kolega robił koła w CNF na Kartuskiej - to była masakra - dorypane tak, że 1.5m przedłużka ledwo je odkręciła, do tego źle wyważone i źle napompowane...
zapłacił im za prostowanie a felgi nadal były krzywe...
Lipa napisał/a: | Byłem u tego gościa,niestety nie jestem zadowolony |
rozumiem - ja byłem tylko raz i wrażenia takie, jak opisałem... czyli bardzo pozytywne
a - jeszcze umył mi felgi ultradźwiekami
akbi - 21-03-2011, 10:48
Krzyzak napisał/a: | jak 5 lat temu założył mi koła w bordowym Galancie, to do tej pory ich nie ściągałem... piszę zupełnie poważnie.. |
a podobno jesteś bezpiecznym kierowcą
Lipa napisał/a: | nie ściągnął starych odważników |
bardzo dobra wizytówka - oznacza, że "warsztat" należy omijać szerokim łukiem
futro68 napisał/a: | Ja jak mam problem z kołami jadę do CNF |
ja również, prostowałem i wyważałem felgi u nich kilka razy - zawsze było dobrze
Krzyzak - 21-03-2011, 12:06
akbi napisał/a: | a podobno jesteś bezpiecznym kierowcą |
Arku - nie widzę związku... ocb?
akbi - 21-03-2011, 12:28
Krzyzak napisał/a: | Arku - nie widzę związku... ocb? |
Jeździsz zimą i latem na tych samych kółkach ??? Nie zmieniałeś przez 5 lat klocków?? Nie sprawdzałeś przez 5 lat wyważenia opon???
...teraz już wiem dlaczego tak wolno jeździsz
Krzyzak - 21-03-2011, 13:58
akbi napisał/a: | Jeździsz zimą i latem na tych samych kółkach ??? |
nie jeżdżę zimą bordowym Galantem
akbi napisał/a: | Nie zmieniałeś przez 5 lat klocków?? |
nie zmieniałem - są jak nowe - mam 3 auta, w sumie przez 5 lat zrobiłem bordkiem 18 000 km... poprzednie klocki wytrzymały ponad 90 000 km i jeszcze była ich połowa
akbi napisał/a: | Nie sprawdzałeś przez 5 lat wyważenia opon?? |
nie ma żadnego bicia - wyważał mi wcześniej Daniel Biankowski, o którym wspomniałem i piszę szczerze - nie miałem jeszcze nigdy tak dobrze wyważonych opon w żadnym aucie
akbi napisał/a: | .teraz już wiem dlaczego tak wolno jeździsz |
jeżdżę normalnie - tyle, na ile pozwalają przepisy
sebekColt97 - 21-03-2011, 17:57
Problem kiepskich warsztatów wulkanizacyjnych, dotyczy nie tylko Gdańska, ale powiem wam, masakra jest wszędzie, nie będe rozpisywał, żeby bałaganu nie robić, ale jednym zdaniem, narobiło w ostatnim czasie pseudo warsztatów, ostatnio w Bytomiu miałem doczynienia z kilkoma i lepiej nie komentuje tego co mnie spotykało
Co do CNF na Kartuskiej, robiłem u nich pare rzeczy, cenowo drogo, ale zastrzeżeń do jakości nie miałem, plus to zakup w ub. roku nowych opon w bardzo niskiej cenie(taniej dałem niż na alegro), ale to tylko moja opinia, wiem, że sporo osób narzeka na nich, jak sie trafi.
|
|
|