To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka

Anonymous - 24-02-2013, 20:00

londolut napisał/a:
TA szara jak na 110 tysi to ma mega rozjechany fotel kierowcy, ktoś pewnie miał twarde dupsko :D

nie ma tragedii, u mnie też jest takie zagniecienie patrząc od boku, ważne że lamelki nie przetarte.

karolgt napisał/a:
nie no..na razie tak sobie siedziałem na allegro, bo co tu robić jak się przeziębionym jest :)

od przeglądania się zaczyna ;) :P :twisted:
serce pewnie podpowiada alfe, rozum lexa... ciężki wybór szczerze mówiąc... tym bardziej że Ty nie jeździsz zdecydowaną większość po mieście, wiec raczej benzyna + gazik była by optymalna...

Anonymous - 03-03-2013, 00:27

hmmmmm :twisted: :twisted:

takie projekty realizują na alfoholikach:
http://www.youtube.com/watch?v=cNhUq85xm6Q

karolgt - 03-03-2013, 00:46

Brera.......:)

Derpin napisał/a:

alfoholikach

co jakiś czas dostaje maila że za mną tęsknią :P

do siebie bym kupił jakieś fajne cleary, wyglądają super...ale już dostałem raz strzała spod koła jakiejś ciężarówki i klosz wyglądał jakby do mnie strzelali ze snajperki, więc tak trochę strach;/ chyba że takie "ochraniacze" policyjne bym założył :P

Anonymous - 03-03-2013, 00:56

u mnie klosze są plastikowe więc jest ok, co prawda można było by je już przepolerować troszkę bo jak się człowiek doszukuje to nie są już idealne :P

największy minus tego modu to cena ~1200 zł.... co jak co ale można za to mieć dużo innych ciekawszych gadżetów.

Cezar - 03-03-2013, 15:47

Derpin napisał/a:
takie projekty realizują na alfoholikach:
http://www.youtube.com/watch?v=cNhUq85xm6Q

Dla mnie bomba 8)

Czasami jak mnie najdzie to szukam nastepcy dla Gala i wlasnie 159 w stosunku cena/rocznik jest w scislej czolowce. Wiec moze kiedys :wink:

Anonymous - 06-03-2013, 16:36

4C
http://www.youtube.com/wa...d&v=hF6ejGXfWYg

prawie 4,5KM na każdy kilogram, 0 do 100 4,5s, przód osobiście średnio mi się podoba bo kontynuuje linię muminów, ale tyłeczek miodzio, cena w europie 60tys ojro wersja limitorwana 1000 sztuk, ok 50 tys ojro wersja normalna, produkcja roczna 3,5 tys sztuk.

ciekawe jak będzie wyglądał gdy dokleją mu na siłę w PL tablicę na przód heh... :roll: :roll:

Tomek - 06-03-2013, 19:31

Derpin napisał/a:

prawie 4,5KM na każdy kilogram,

to ile ma tych KM ??
5 tysięcy ?

Anonymous - 06-03-2013, 19:55

tomek84, jak miło że ktoś czuwa żeby dostrzec pomyłkę :P

oczywiście 4kg na każdy 1KM co daje nam 240KM przy wadze 895kg

i jeszcze coś dla tych co lubią posłuchać :)

http://www.youtube.com/wa...d&v=b8UDLOJ5y68

chociaż zaraz i tak jakiś malkontent napisze że przy odpowiednim tłumiku może tak brzmieć każdy silnik :lol:

Marcin-Krak - 06-03-2013, 21:59

Derpin napisał/a:
chociaż zaraz i tak jakiś malkontent napisze że przy odpowiednim tłumiku może tak brzmieć każdy silnik :lol:

NO i kierunkowskazy mają dźwięk jak w 126 EL :mrgreen:
Jaka jest pojemność bagażnika ?? :wink:

A tak poważniej - na zdjęciach wygląda lepiej niż na filmikach - ciekaw jestem jak ba żywo będzie wyglądała.

karolgt - 06-03-2013, 22:06

fajna ogólnie. ale mam wrażenia że to nadal taka pokazówka a nie samochód

Alfa chyba nie ma żadnego "prawdziwego" coupe? chodzi mi o coś typu Audi A5, C70, czy ideał coupe czyli Mustang?

tylko same takie "małe 3-drzwiowe", a szkoda, bo przecież A5 została bardzo dobrze przyjęta więc tego typu Alfa miałaby szanse na niezłą sprzedaż

p.s Marcin nie śmiej się z malucha, przynajmniej ma napęd na tył :P

Anonymous - 06-03-2013, 23:49

Marcin-Krak napisał/a:
NO i kierunkowskazy mają dźwięk jak w 126 EL :mrgreen:

a to fakt też zwróciłem na to uwagę, pstryka jak w fiacie jakimś tanim :P i zastosowali ten sam przełącznik do regulacji lusterek co w 159 :P

karolgt napisał/a:
fajna ogólnie. ale mam wrażenia że to nadal taka pokazówka a nie samochód

bardziej prężenie muskułów i pokaz technologi jakimi dysponują obecnie, w końcu duża cześć auta to karbonowy monokok, podobno wiele rozwiązań zaczerpnięte z f1, ten model nie ma być wieloseryjnym nabijaczem kasiory do kieszeni fiata, zarabiają na nim raczej grosze.

karolgt napisał/a:
tylko same takie "małe 3-drzwiowe", a szkoda, bo przecież A5 została bardzo dobrze przyjęta więc tego typu Alfa miałaby szanse na niezłą sprzedaż

była 8C przez chwile tylko że to model limitowany, do tego można było go przerobić na jeszcze bardziej limitowaną Disco Volante, niestety było ich tylko 500 sztuk, używka kosztuje obecnie około 150tys euro :shock:

być może powstanie coś co na wizualkach ma obecnie nazwę 6c concept, spodziewany jest także suv prawdopodobnie we współpracy z maseratti.

zobaczymy co będzie dalej, wszyscy czekają na następcę 159 czyli Giulię bo to obecnie ma być najbliższa premiera, podobno ma być napęd na tył, a prawie na pewno najmocniejsze V6 ma pochodzić z Ferrari.

póki co sprawy mają się dobrze, marka pomału odbudowuje paletę modeli na podstawie nowych aut, a nie face liftingów albo wprowadzania modeli z innych rynków i reklamowania ich jako super nowość :roll: (patrz Mitsubishi pajero sport czy "nowy" colt), nikt póki co nie wspomina o żadnych elektrykach więc będzie to co prawdziwi fajni motoryzacji lubią najbardziej czyli dźwięk silnika i zapach spalin ;) bez uzależnienia dystansu od przedłużacza :P i tych pseudo ekologicznych ograniczeń.

no zobaczymy jest nadzieja, że będzie na co wymienić w przyszłości moją 9, a jak nie to Maserati ma już coś co biorę bez zastanowienia kiedy tylko wygram w totka :P

nowe Quattroporte:
http://www.youtube.com/watch?v=Zi0oqrGLATo

Marcin-Krak - 07-03-2013, 11:00

Derpin napisał/a:
a to fakt też zwróciłem na to uwagę, pstryka jak w fiacie jakimś tanim :P i zastosowali ten sam przełącznik do regulacji lusterek co w 159 :P

Ekonomia. Jak dla mnie to jest trochę przykre, że mając auto za dużą kasę - ma się przełącznik jak w najtańszym modelu i inne pierdoły w sumie tak na prawdę - ale jednak kojarzą się z jakimiś tanimi autami.

karolgt - 07-03-2013, 20:31

Marcin-Krak napisał/a:
pierdoły w sumie tak na prawdę - ale jednak kojarzą się z jakimiś tanimi autami.

....wciskasz gaz i zapominasz o tych pierdołach :)

Anonymous - 08-03-2013, 00:29

Marcin-Krak napisał/a:
Ekonomia. Jak dla mnie to jest trochę przykre, że mając auto za dużą kasę - ma się przełącznik jak w najtańszym modelu i inne pierdoły w sumie tak na prawdę - ale jednak kojarzą się z jakimiś tanimi autami.

powiedz to Ferrari i ich przełącznikom zespolonym przy kierownicy od fiata ;D

chociaż z jednej strony się zgadzam z Tobą, to z drugiej strony uważam że współpraca w ramach jednego koncernu jest raczej naturalna, zawsze kierowca skody może powiedzieć że ma kluczyk jak w bentleyu :D ;D

mkm - 08-03-2013, 00:59

Derpin napisał/a:

powiedz to Ferrari i ich przełącznikom zespolonym przy kierownicy od fiata ;D

Albo właścicielowi Astona :badgrin: :
http://motorbeam.com/wp-c...n_volvo_key.jpg