Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
Anonymous - 25-06-2012, 22:26
MATTNATTS napisał/a: | Derpin a nie kusiło Ciebie sprawdzić Alfy z Bandytą ? |
sprawdzali ze mną jako kierowcą w Alfie, minimalnie lepszy Bandyta, z poprzednim właścicielem który bardzo dobrze ogarniał auto oba idą łeb w łeb.
a historia tego zdjęcia jest o tyle ciekawa, że zrobiono je jakoś w marcu 2011 i wtedy nawet bym nie pomyślał, że kiedyś zamienię Białego na Czarną fajnie mieć takie zdjęcie
MKV - 25-06-2012, 22:31
Rafal_Szczecin napisał/a: | za kazdym razem Bandzior z przodu chociaz po ostatnich modyfikacjach Alfy( zaslepiony egr ) , przewaga Bandyty jest naprawde nie wielka , przy okazji kolejnych modow Alfy ( bo i takie beda ) Bandyta na 100% zostanie w tyle. |
To pora coś dłubnąć w Bandycie - może jakieś wałki + świnka i strojenie?
Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:33
MKV napisał/a: |
To pora coś dłubnąć w Bandycie - może jakieś wałki + świnka i strojenie? |
jezeli przyszly wlasciciel bedzie mial na to ochote i sile , to z ciekawoscia bede sledzil temat
Anonymous - 25-06-2012, 22:33
Rafał ma już plan na Bandziora...
MATTNATTS - 25-06-2012, 22:39
Zgaduję:Bandyta pod młotek a zastąpi go w garażu coś z diabłem tasmańskim na wlewie?
Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:41
MATTNATTS napisał/a: | Zgaduję:Bandyta pod młotek a zastąpi go w garażu coś z diabłem tasmańskim na wlewie? |
mam nadzieje, ze nowy nabytek nie bedzie pochlanial tyle wachy, zeby diabel tasmanski musial siedziec na wlewie
MKV przepraszamy za OT
MKV - 25-06-2012, 22:45
Rafal_Szczecin napisał/a: | MATTNATTS napisał/a: | Zgaduję:Bandyta pod młotek a zastąpi go w garażu coś z diabłem tasmańskim na wlewie? |
mam nadzieje, ze nowy nabytek nie bedzie pochlanial tyle wachy, zeby diabel tasmanski musial siedziec na wlewie
MKV przepraszamy za OT |
Spoko - braciszek Białasa w końcu
Mnie kuszą głowice + świnka i może jakieś delikatne wałki ale to w przyszłości - nie chcę zrobić sobie drugiej skarbonki jak ze Swifta
Xsystoff - 25-06-2012, 22:47
Nie chce byc jakis niemily czy cos, ale patrzac jakie masz szczescie do mechanikow ze Swiftem to ja bym nie ruszal Galanta, gdzie priorytetem jest chyba zeby byl zawsze sprawny i pewny Pozniej sie zacznie wydmuchiwanie uszczelek, bo ktos zle cos poskladal, a to zaplon wypada, bo ecumaster cos nie bangla...
MATTNATTS - 25-06-2012, 22:48
MKV właśnie przerabiam temat głowic z dwoma specjalistami na forum,wychodzi na to że ciężki temat.Też korci mnie od pół roku dłubnięcie Gala i akurat sohc-->dohc.
Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:49
MKV napisał/a: |
Spoko - braciszek Białasa w końcu |
idz w temat zmiany glowic od FTO + strojenie .
MATTNATTS - 25-06-2012, 23:05
jeszcze nikt tego nie próbował,a nikt na 100% nie wie czy głowice , rozrząd podejdą pod dół z n/a i da to jakiekolwiek przyrosty.
danino88 - 26-06-2012, 08:11
po za tym ja bym nie zmieniał gala na alfe Pięknie się prezentuje MKV
MKV - 26-06-2012, 19:39
Xsystoff napisał/a: | Nie chce byc jakis niemily czy cos, ale patrzac jakie masz szczescie do mechanikow ze Swiftem to ja bym nie ruszal Galanta, gdzie priorytetem jest chyba zeby byl zawsze sprawny i pewny Pozniej sie zacznie wydmuchiwanie uszczelek, bo ktos zle cos poskladal, a to zaplon wypada, bo ecumaster cos nie bangla... |
Akurat ani nie wydmuchało uszczelki tylko silnik się przegrzał ze względu na źle ustawione kółka rozrządu przez kolegę który potem go naprawiał i od tamtej pory z zapłonem chyba jest problem - ale nie jest to wina Ecumastera tylko niewiadomo czego do tej pory :/
Wiadomo, ze na pewno TPS nie działał jak powinien.
MKV - 28-06-2012, 09:26
Misiek jest na pierwszym przegladzie. Jak narazie trafilo sie kilka niemilych niespodzianek:
1. Pekniete obie przednie sprezyny.
2. Wylany amortyzator prawy przod.
3. Klocki przednie zjechane prawie na zero i lekko przegrzane tarcze.
Wiecej specjalow narazie nie widac.
Jeden z mechanikow stwierdzil ze mam hamulce bardzo podobne jak w Hondzie Accord VI a zawieszenie jak w Acordzie VII
A wlasnie - jaki tu lac olej bo podobno zalecany to 0W-40 a ewentualnie 5W-40 mozna lac.
Torp12 - 28-06-2012, 09:35
Jak tak czytam ten temat to nachodzi mi tylko jedna mysl: Derpin wiedzial kiedy go sprzedac, a miala byc to przeciez taka okazja
|
|
|