To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

Anonymous - 25-06-2012, 22:26

MATTNATTS napisał/a:
Derpin a nie kusiło Ciebie sprawdzić Alfy z Bandytą :wink: ?

sprawdzali :) ze mną jako kierowcą w Alfie, minimalnie lepszy Bandyta, z poprzednim właścicielem który bardzo dobrze ogarniał auto oba idą łeb w łeb.

a historia tego zdjęcia jest o tyle ciekawa, że zrobiono je jakoś w marcu 2011 i wtedy nawet bym nie pomyślał, że kiedyś zamienię Białego na Czarną 8) fajnie mieć takie zdjęcie :)

MKV - 25-06-2012, 22:31

Rafal_Szczecin napisał/a:
za kazdym razem Bandzior z przodu :D chociaz po ostatnich modyfikacjach Alfy( zaslepiony egr ) , przewaga Bandyty jest naprawde nie wielka :) , przy okazji kolejnych modow Alfy ( bo i takie beda ) Bandyta na 100% zostanie w tyle.

To pora coś dłubnąć w Bandycie - może jakieś wałki + świnka i strojenie? :P

Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:33

MKV napisał/a:

To pora coś dłubnąć w Bandycie - może jakieś wałki + świnka i strojenie? :P

jezeli przyszly wlasciciel bedzie mial na to ochote i sile , to z ciekawoscia bede sledzil temat :)

Anonymous - 25-06-2012, 22:33

Rafał ma już plan na Bandziora... 8)
MATTNATTS - 25-06-2012, 22:39

Zgaduję:Bandyta pod młotek a zastąpi go w garażu coś z diabłem tasmańskim na wlewie? :twisted:
Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:41

MATTNATTS napisał/a:
Zgaduję:Bandyta pod młotek a zastąpi go w garażu coś z diabłem tasmańskim na wlewie?

mam nadzieje, ze nowy nabytek nie bedzie pochlanial tyle wachy, zeby diabel tasmanski musial siedziec na wlewie :P

MKV przepraszamy za OT

MKV - 25-06-2012, 22:45

Rafal_Szczecin napisał/a:
MATTNATTS napisał/a:
Zgaduję:Bandyta pod młotek a zastąpi go w garażu coś z diabłem tasmańskim na wlewie?

mam nadzieje, ze nowy nabytek nie bedzie pochlanial tyle wachy, zeby diabel tasmanski musial siedziec na wlewie :P

MKV przepraszamy za OT

Spoko - braciszek Białasa w końcu ;)

Mnie kuszą głowice + świnka i może jakieś delikatne wałki ale to w przyszłości - nie chcę zrobić sobie drugiej skarbonki jak ze Swifta ;)

Xsystoff - 25-06-2012, 22:47

Nie chce byc jakis niemily czy cos, ale patrzac jakie masz szczescie do mechanikow ze Swiftem to ja bym nie ruszal Galanta, gdzie priorytetem jest chyba zeby byl zawsze sprawny i pewny 8) Pozniej sie zacznie wydmuchiwanie uszczelek, bo ktos zle cos poskladal, a to zaplon wypada, bo ecumaster cos nie bangla...
MATTNATTS - 25-06-2012, 22:48

MKV właśnie przerabiam temat głowic z dwoma specjalistami na forum,wychodzi na to że ciężki temat.Też korci mnie od pół roku dłubnięcie Gala i akurat sohc-->dohc.
Rafal_Szczecin - 25-06-2012, 22:49

MKV napisał/a:

Spoko - braciszek Białasa w końcu ;)

:D :D :D :D

idz w temat zmiany glowic od FTO + strojenie .

MATTNATTS - 25-06-2012, 23:05

jeszcze nikt tego nie próbował,a nikt na 100% nie wie czy głowice , rozrząd podejdą pod dół z n/a i da to jakiekolwiek przyrosty.
danino88 - 26-06-2012, 08:11

po za tym ja bym nie zmieniał gala na alfe 8) Pięknie się prezentuje MKV :)
MKV - 26-06-2012, 19:39

Xsystoff napisał/a:
Nie chce byc jakis niemily czy cos, ale patrzac jakie masz szczescie do mechanikow ze Swiftem to ja bym nie ruszal Galanta, gdzie priorytetem jest chyba zeby byl zawsze sprawny i pewny 8) Pozniej sie zacznie wydmuchiwanie uszczelek, bo ktos zle cos poskladal, a to zaplon wypada, bo ecumaster cos nie bangla...

Akurat ani nie wydmuchało uszczelki tylko silnik się przegrzał ze względu na źle ustawione kółka rozrządu przez kolegę który potem go naprawiał i od tamtej pory z zapłonem chyba jest problem - ale nie jest to wina Ecumastera tylko niewiadomo czego do tej pory :/
Wiadomo, ze na pewno TPS nie działał jak powinien.

MKV - 28-06-2012, 09:26

Misiek jest na pierwszym przegladzie. Jak narazie trafilo sie kilka niemilych niespodzianek:
1. Pekniete obie przednie sprezyny.
2. Wylany amortyzator prawy przod.
3. Klocki przednie zjechane prawie na zero i lekko przegrzane tarcze.

Wiecej specjalow narazie nie widac.

Jeden z mechanikow stwierdzil ze mam hamulce bardzo podobne jak w Hondzie Accord VI a zawieszenie jak w Acordzie VII ;)

A wlasnie - jaki tu lac olej bo podobno zalecany to 0W-40 a ewentualnie 5W-40 mozna lac.

Torp12 - 28-06-2012, 09:35

Jak tak czytam ten temat to nachodzi mi tylko jedna mysl: Derpin wiedzial kiedy go sprzedac, a miala byc to przeciez taka okazja ;)