To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

robertdg - 22-09-2013, 05:18

Sprawdź poduche pod puszką filtra powietrza, oraz tylną na sankach koło grodzi, to co pokazujesz na zdjęciu z owej perspektywy wygląda w miarę, może jakby silnik był przesunięty na prawo, ale to tylko przypuszczenie może wywołane paralaksą ;-)
malina_drizzt - 22-09-2013, 09:05

Ta poduszka którą pokazałeś nie jest obciążana jakoś specjalnie.
Mocno pracuje tylko przy zmianie obciążeń czyli ruszanie, zmiana biegu, hamowanie silnikiem.
U mnie ta poduszka była w połowie urwana, wymieniłem i żadnej zmiany nie odczułem.
Mam manuala i mechanizm różnicowy z kosmicznymi luzami, ale żadnych wibracji, tylko głośne stukanie przy zmianie biegu.

Hugo - 22-09-2013, 11:27

robertdg napisał/a:
Sprawdź poduche pod puszką filtra powietrza
Sprawdzę.
robertdg napisał/a:
oraz tylną na sankach koło grodzi
Patrzyłem, świeciłem, wygląda OK.
robertdg napisał/a:
to co pokazujesz na zdjęciu z owej perspektywy wygląda w miarę
Guma jest całkowicie zerwana (może faktycznie nie widać na foto) i silnik przesunięty w prawo o tyle, że uchwyt tej poduszki niemal dotyka jej obudowy (2 mm luzu). Jak najlepiej postępować przy jej wymianie? Do jednej sruby (tej bliżej chlodnicy, pod wentylatorem) jest fatalne dojście. Chyba najlepiej wyjąć sanki spod auta razem z tą poduszką? Tylna poduszka przy grodzi jest przykręcona do wózka zawieszenia z góry, prawda?
Marcino - 22-09-2013, 11:47

Hugo napisał/a:
Z rzeczy przyjemnych, bańka już nie wala się po bagażniku:

yyyy.. a po co wozisz bańkę???

Hugo - 22-09-2013, 11:58

Marcino napisał/a:
Stare czasy. Przełożyłem z poprzedniego Gala jak jeszcze musiałem pracownikom dowozić benzynę do kos spalinowych :D
sipex - 22-09-2013, 12:37

Hugo napisał/a:
Marcino napisał/a:
Stare czasy. Przełożyłem z poprzedniego Gala jak jeszcze musiałem pracownikom dowozić benzynę do kos spalinowych :D

hehe znajomy dowozi pracownikom benzynę do kosiarek i ja u niego tankuje 1zł taniej ,ale tylko w sezonie :roll:

Krzyzak - 23-09-2013, 08:23

Hugo napisał/a:
Nie są nowe, oryginały jeszcze siedzą.
To wymień na cokolwiek nowego - na początek z prawej strony.
Ale skoro to się nasila, to chyba coś te przeguby są nie halo.
Próbowałeś zamiany stronami na starych? - u mnie się sprawdza.

Marcino - 23-09-2013, 09:08

Coś te Avance a automatem są niewydażone..... zdziwiony jestem ze trzeba coś robić w waszych miskach a takie wychuchane.
danino88 - 23-09-2013, 09:31

Cytat:
Coś te Avance a automatem są niewydażone..... zdziwiony jestem ze trzeba coś robić w waszych miskach a takie wychuchane.

dokladnie :)

radek79 - 23-09-2013, 09:51

Hugo napisał/a:
3. Niestety nadal odczuwa się lekkie wibracje podczas przyśpieszania, nieporównywalnie mniejsze niż na starych przegubach, ale są i denerwują

znam przypadek gdzie źle był wyważony konwerter po regeneracji i spowodował rozwałkę w mechanizmie różnicowym

Tomek - 23-09-2013, 10:04

sipex napisał/a:
hehe znajomy dowozi pracowniką benzyne do kosiarek i ja u niego tankuje 1zł taniej ,ale tylko w sezonie

:) nie mogę

ps. to znajdź jeszcze takiego, który dowozi pracowniką w zimie benzynę do odśnieżarek

Marcino napisał/a:

te wychuchane są zawsze najbardziej usterkowe
to tak na złość

dlatego też mój jest ideał (no może prawie) mechanicznie, ale za to go nie muję, żeby nie kusić losu (choć ostatnio umyłem)

sipex - 23-09-2013, 10:14

[quote="tomek84"]
sipex napisał/a:
hehe znajomy dowozi pracowniką benzyne do kosiarek i ja u niego tankuje 1zł taniej ,ale tylko w sezonie

:) nie mogę

ps. to znajdź jeszcze takiego, który dowozi pracowniką w zimie benzynę do odśnieżarek

drwisz zemnie? :wink: czy w zmię Ci więcej pali? :)

Fragu - 23-09-2013, 10:17

sipex, a na wiosne takiego co dowozi tusze do druku słowników ;) )))
Krzyzak - 23-09-2013, 11:45

Marcino napisał/a:
Coś te Avance a automatem są niewydażone.
eee tam - ja raczej tylko jeżdżę...
cośtam trzeba robić co jakiś czas, ale w czym nie trzeba... - no chyba w starych E3x tylko albo C5x albo CAx

Wszyc - 23-09-2013, 13:46

Krzyzak napisał/a:
no chyba w starych E3x

ehh te stereotypy :P a moja babka mówi że za komuny też było lepiej młoda była i zdrowa :mrgreen: