To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - ! SREBRNA SIGMA ze Wschodu !

szpala85 - 12-05-2015, 23:51

marycjusz, wywal tą belkę i bierz od dawcy (jeżeli jest w lepszym stanie ) ... bo ta to już ...na emeryturę że tak napiszę ;) .. kilka dobrych spawów i będzie jak nówka ;)

patrząc na twoją sigmę przypomina mi się pewien filmik z Rosji ;D jak mietka składali z dwóch właśnie przed takimi garażami heheheh :mrgreen:

jacek11 - 13-05-2015, 20:41

Wszyc napisał/a:

jacek11 napisał/a:
Skoro malujemy cały samochód,to zdejmujemy wszystko co się da.A tutaj za wiele nie zostało zdjęte.Nic bym nie pisał,gdyby nie był już zmatowany

Czy ja wiem Jacku? Mi tam sie wygodniej matowi jak wszystko poskładane jeszcze jest bo taki zderzak przedni czy tylny to lubi "pływać" jak jest zdjęty :)

A ja lubię czystą robotę :wink: Nie lubię się schylać,nie lubię robić kluczami jak przygotowuję do malowania.
Ale jeśli ktoś lubi robić na odwrót,to jego sprawa :wink:

marycjusz - 13-05-2015, 22:53

No i wracamy to tematu, który lekko rozwinął się odnośnie spawania mojej sigmy - a konkluzja jest taka jak wtedy : każdy ma swoje sprawdzone metody i robi wg nich - liczy się efekt końcowy ;)
marycjusz - 18-05-2015, 09:42

uuuffff zdjąłem tylny zderzak w dawcy - mam z niego całkiem zdrową belkę ;)

W ogóle okazało się że "w szopie" z innymi częściami od dawcy leży sobie jeszcze jednen tylny zderzak sigmy również ze zdrową belką , także mam zapasik jakby ktoś potrzebował ;)

marycjusz - 26-05-2015, 08:58

Sigma ciagle u lakiernika .... :( Tęskno już ;)

Ale w międzyczasie kupiłem takiego oto złomka ;)

Sigma 12V Exe 1996. Co do stanu to poobijana z każdej strony, a poza tym wszystko śmiga w niej jak należy ;) Nie o blachy mi chodziło, a o skrzynię w manualu :twisted: :twisted: i cały do niej osprzęt + finansowo wyszła tak jakbym kupował samą skrzynię , a tak mam całą sigmę hehehehe . Z mojej wyleci automat (będzie do sprzedania) a w jego miejsce wleci manual. A reszta tej Sigmy pójdzie na żyletki ;) Także panowie niebawem dam znać i jak komuś coś będzie potrzebne to z chęcią się pozbędę bo to już drugi złom w postaci sigmy będzie stał na podwórku ;)

Bartekkita - 27-05-2015, 22:17

marycjusz, będziesz przekładał we własnym zakresie? Czekam na relacje z operacji :D
marycjusz - 27-05-2015, 23:31

W zakresie takim, że ja bedę podawał klucze, a brat będzie głównym wykonawcą :P ;) Oczywiście relacja na forum bedzie jak najbardziej ;)
nabassu - 29-05-2015, 00:42

ile piniendzów za automat ze sterownikiem?
polosie chyba tez trzeba?

marycjusz - 29-05-2015, 11:27

nabassu na PW wysłałem Ci info.
marycjusz - 11-06-2015, 09:11

Sigma cała pomalowana ;) Teraz pozostało to wszystko poskładać do kupy :-k ;)

marycjusz - 13-07-2015, 11:12

Sigma praaaaawie poskładana :) Jeszcze brakuje nowych listw chorm na zderzakach i drzwiach oraz tych na dachu, ale już prezentuje się świetnie ;) Na razie jedna fota , niebawem więcej i konkretniej ;)

Hugo - 13-07-2015, 20:05

Cudna!
drexvs - 13-07-2015, 23:40

Kawał dzika !
vrangsinn - 14-07-2015, 10:55

omfg....piękny...qrde jak na to patrze to ja nie wiem gdzie są designerzy dzisiejszych aut....
marycjusz - 01-09-2015, 11:22

Dawno się nie odzywałem ;) W wakacje dokończyłem składanie sigmy po malowaniu, wszystko jest już ogarnięte, nawet środek przełożyłem z tego trupa Sigmy exe - skóry wyleciały a wleciały welury- są jak dla mnie wygodniejsze i czuję się w nich bardziej przytulnie ;) poza tym przy upałach nogi nie poparzone a zimą też będzie przyjemniej – pozostało tylko przerzucić elektrykę z foteli przednich bo te ze złoma są w manualu. A tak podsumowując to po prostu cały środek w tym złomie był naprawdę zadbany dlatego wszystko przerzuciłem (no został mi jeszcze kokpit ;) )
Po przerzuceniu tego wszystkiego i robocie lakiernika sigmę trzeba było w środku wyszorować, dlatego pojechała na profesjonalne pranie całego wnętrza parą wodną - jak odebrałem auto, mowę mi odjęło :) Wszystko w środku jak nowe ;) (zdjęcia tego nie oddają)

Z drobiazgów przyszła do mnie przesyłeczka z nakrętkami na wentyle ;) Kolega w pracy powiedział że jestem po…ebany :badgrin:
:lol: