To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'

Tomi89 - 14-11-2016, 14:09

inq napisał/a:
Krzywo?

Tjaaaa :-/
Nie jakoś mocno ale dwie z zew i wew strony dwie od wew.
Koszt samego prostowania 430zl :roll:
Ale jeden plus jest taki że mniej więcej tyle mnie wyniosły te felgi odliczajac koszt dwóch nowych opon.

Owczar napisał/a:
Wiadomo jak wyglądają polskie drogi.

No niestety niby coraz lepiej ale i tak kiepsko, ale gość im nie żałował chyba na dolkach przynajmniej tak mówił gość z zakładu jak je sprawdzał.

booohal - 14-11-2016, 14:09

Przerobiłem kilka kpl. 17 do Gala i zawsze było "Panie, na pewno proste są!" Kupują fele zawsze doliczam 150zł na prostowanie :)
Owczar - 14-11-2016, 14:20

Ja kupowałem raz używane alufelgi. Po jednym sezonie, w stanie idealnym. Gość o nie dbał lepiej niż o żonę. Kolejki do wulkanizatorów były masakryczne więc nie sprawdziłem na wyważarce. Ale sprawdziłem "na ok". Układałem kolejno felgi na równej powierzchni i kładłem jedna na drugą patrząc czy są jakiekolwiek szczeliny między nimi. Wszystkie przylegały idealnie równo - co potem zostało potwierdzone u wulkanizatora. Warto chociaż w ten sposób je sprawdzić.
Tomi89 - 14-11-2016, 15:30

Owczar napisał/a:
Ja kupowałem raz używane alufelgi. Po jednym sezonie, w stanie idealnym. Gość o nie dbał lepiej niż o żonę. Kolejki do wulkanizatorów były masakryczne więc nie sprawdziłem na wyważarce. Ale sprawdziłem "na ok". Układałem kolejno felgi na równej powierzchni i kładłem jedna na drugą patrząc czy są jakiekolwiek szczeliny między nimi. Wszystkie przylegały idealnie równo - co potem zostało potwierdzone u wulkanizatora. Warto chociaż w ten sposób je sprawdzić.

Opony na felgach więc ciężko w ten sposób to sprawdzić bez wulkanizatora

Owczar - 14-11-2016, 16:19

No z oponami już ten sposób nie przejdzie, dlatego szukam tylko felg bez opon żeby nie płacić dodatkowo za ściąganie gum, które wyrzucę ;)
Tomi89 - 14-11-2016, 16:26

Te opony jeszcze pojeżdża dwie na sezon a dwie są nowki z końca 2015 także się to jakoś wyrowna cenowo, szkoda tylko że aż tyle do roboty.
No i pójdą w kolor od razu proszkowo w CZARNY POLMAT całkiem fajnie to wygląda na aucie przymierzalem inne felgi od niego z zakładu, niestety CZARNY POLYSK w ogóle nie pasuje do srebrnego auta.
Hugo możesz zrezygnować z połysku :-)

Owczar - 14-11-2016, 16:55

Pamiętaj tylko że półmat jest bardzo trudny w utrzymaniu czystości. Mam jedne felgi w dwóch kolorach. Czarny półmat i połysk. Walka z pyłem na półmacie jest masakryczna.
Tomi89 - 14-11-2016, 17:31

Owczar napisał/a:
Pamiętaj tylko że półmat jest bardzo trudny w utrzymaniu czystości. Mam jedne felgi w dwóch kolorach. Czarny półmat i połysk. Walka z pyłem na półmacie jest masakryczna.

Na połysku jest jeszcze gorzej, na półmacie tak bardzo tego nie widać nawet, nawet ślady po palcach są na połysku od razu widoczne na półmacie nie.

vrangsinn - 14-11-2016, 19:24

mam półmat...i utrzymanie masakra...połysk jak sie dobrze zakonserwuje lepiej "znosi" pył...takie moje doświadczenie, dlkatego teraz oddaje fele na malowanie proszkowe na połysk...^^
Hugo - 14-11-2016, 20:19

Tomi89 napisał/a:
Hugo możesz zrezygnować z połysku
No to chyba w ogóle zrezygnuję z czarnego i zrobię coś w stylu gunmetal.
Tomi89 - 14-11-2016, 20:33

Ja lecę w ten półmat i zobaczymy jak będzie z utrzymaniem czystości a że chce czarne to muszę któryś wybrać i ten bardziej pasuje pod srebrne auto, najwyżej później prysne znowu Plastidipem jak mi się koncepcja zmieni :-)
inq - 14-11-2016, 23:15

Tomi89, połysk duuuuzo lepiej się czyści. Miałem właśnie proszkowo w czarnym połysku robione i moim zdaniem było świetnie. Przemyśl jeszcze ten półmat.
Tomi89 - 14-11-2016, 23:22

inq napisał/a:
Tomi89, połysk duuuuzo lepiej się czyści. Miałem właśnie proszkowo w czarnym połysku robione i moim zdaniem było świetnie. Przemyśl jeszcze ten półmat.

Połysk mi nie pasuje pod srebrny w ogóle, pod biały czarny granat kolor auta pasuje ale nie tu, wolę już się częściej bawić w czyszczenie ale żeby się dobrze komponowalo pod calosc, tym bardziej że tu szprych nie ma więc będzie dużo łatwiej myć.

Tomi89 - 25-11-2016, 21:13

Wysluzyla się chłodnica wody w końcu prawie pełnoletnia i niestety powiedziała do widzenia :-) no i to chyba był powód dlaczego mi co jakiś czas ubywalo płynu tyle że wcześniej nie było widać że tamtędy ucieka, z tym że wczoraj już dużo lecialo szybciej.
Pękła na boku

A uciekalo gora

Szybki zakup i dzisiaj wymieniłem na nową :-)

Tomi89 - 09-12-2016, 12:58

Felgi odebrane B-) teraz tylko czekać do wiosny chociaż kusi mnie żeby zmienić teraz i zobaczyć jak wyglądają na aucie :-)