Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'
Tomi89 - 14-11-2016, 14:09
Tjaaaa :-/
Nie jakoś mocno ale dwie z zew i wew strony dwie od wew.
Koszt samego prostowania 430zl
Ale jeden plus jest taki że mniej więcej tyle mnie wyniosły te felgi odliczajac koszt dwóch nowych opon.
Owczar napisał/a: | Wiadomo jak wyglądają polskie drogi. |
No niestety niby coraz lepiej ale i tak kiepsko, ale gość im nie żałował chyba na dolkach przynajmniej tak mówił gość z zakładu jak je sprawdzał.
booohal - 14-11-2016, 14:09
Przerobiłem kilka kpl. 17 do Gala i zawsze było "Panie, na pewno proste są!" Kupują fele zawsze doliczam 150zł na prostowanie
Owczar - 14-11-2016, 14:20
Ja kupowałem raz używane alufelgi. Po jednym sezonie, w stanie idealnym. Gość o nie dbał lepiej niż o żonę. Kolejki do wulkanizatorów były masakryczne więc nie sprawdziłem na wyważarce. Ale sprawdziłem "na ok". Układałem kolejno felgi na równej powierzchni i kładłem jedna na drugą patrząc czy są jakiekolwiek szczeliny między nimi. Wszystkie przylegały idealnie równo - co potem zostało potwierdzone u wulkanizatora. Warto chociaż w ten sposób je sprawdzić.
Tomi89 - 14-11-2016, 15:30
Owczar napisał/a: | Ja kupowałem raz używane alufelgi. Po jednym sezonie, w stanie idealnym. Gość o nie dbał lepiej niż o żonę. Kolejki do wulkanizatorów były masakryczne więc nie sprawdziłem na wyważarce. Ale sprawdziłem "na ok". Układałem kolejno felgi na równej powierzchni i kładłem jedna na drugą patrząc czy są jakiekolwiek szczeliny między nimi. Wszystkie przylegały idealnie równo - co potem zostało potwierdzone u wulkanizatora. Warto chociaż w ten sposób je sprawdzić. |
Opony na felgach więc ciężko w ten sposób to sprawdzić bez wulkanizatora
Owczar - 14-11-2016, 16:19
No z oponami już ten sposób nie przejdzie, dlatego szukam tylko felg bez opon żeby nie płacić dodatkowo za ściąganie gum, które wyrzucę
Tomi89 - 14-11-2016, 16:26
Te opony jeszcze pojeżdża dwie na sezon a dwie są nowki z końca 2015 także się to jakoś wyrowna cenowo, szkoda tylko że aż tyle do roboty.
No i pójdą w kolor od razu proszkowo w CZARNY POLMAT całkiem fajnie to wygląda na aucie przymierzalem inne felgi od niego z zakładu, niestety CZARNY POLYSK w ogóle nie pasuje do srebrnego auta.
Hugo możesz zrezygnować z połysku
Owczar - 14-11-2016, 16:55
Pamiętaj tylko że półmat jest bardzo trudny w utrzymaniu czystości. Mam jedne felgi w dwóch kolorach. Czarny półmat i połysk. Walka z pyłem na półmacie jest masakryczna.
Tomi89 - 14-11-2016, 17:31
Owczar napisał/a: | Pamiętaj tylko że półmat jest bardzo trudny w utrzymaniu czystości. Mam jedne felgi w dwóch kolorach. Czarny półmat i połysk. Walka z pyłem na półmacie jest masakryczna. |
Na połysku jest jeszcze gorzej, na półmacie tak bardzo tego nie widać nawet, nawet ślady po palcach są na połysku od razu widoczne na półmacie nie.
vrangsinn - 14-11-2016, 19:24
mam półmat...i utrzymanie masakra...połysk jak sie dobrze zakonserwuje lepiej "znosi" pył...takie moje doświadczenie, dlkatego teraz oddaje fele na malowanie proszkowe na połysk...^^
Hugo - 14-11-2016, 20:19
Tomi89 napisał/a: | Hugo możesz zrezygnować z połysku | No to chyba w ogóle zrezygnuję z czarnego i zrobię coś w stylu gunmetal.
Tomi89 - 14-11-2016, 20:33
Ja lecę w ten półmat i zobaczymy jak będzie z utrzymaniem czystości a że chce czarne to muszę któryś wybrać i ten bardziej pasuje pod srebrne auto, najwyżej później prysne znowu Plastidipem jak mi się koncepcja zmieni
inq - 14-11-2016, 23:15
Tomi89, połysk duuuuzo lepiej się czyści. Miałem właśnie proszkowo w czarnym połysku robione i moim zdaniem było świetnie. Przemyśl jeszcze ten półmat.
Tomi89 - 14-11-2016, 23:22
inq napisał/a: | Tomi89, połysk duuuuzo lepiej się czyści. Miałem właśnie proszkowo w czarnym połysku robione i moim zdaniem było świetnie. Przemyśl jeszcze ten półmat. |
Połysk mi nie pasuje pod srebrny w ogóle, pod biały czarny granat kolor auta pasuje ale nie tu, wolę już się częściej bawić w czyszczenie ale żeby się dobrze komponowalo pod calosc, tym bardziej że tu szprych nie ma więc będzie dużo łatwiej myć.
Tomi89 - 25-11-2016, 21:13
Wysluzyla się chłodnica wody w końcu prawie pełnoletnia i niestety powiedziała do widzenia no i to chyba był powód dlaczego mi co jakiś czas ubywalo płynu tyle że wcześniej nie było widać że tamtędy ucieka, z tym że wczoraj już dużo lecialo szybciej.
Pękła na boku
A uciekalo gora
Szybki zakup i dzisiaj wymieniłem na nową
Tomi89 - 09-12-2016, 12:58
Felgi odebrane B-) teraz tylko czekać do wiosny chociaż kusi mnie żeby zmienić teraz i zobaczyć jak wyglądają na aucie
|
|
|