[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
komarsnk - 18-05-2014, 20:32
alex87 napisał/a: | Witajcie. Jaki kolor Hanny 2000 do V6 ? |
Teraz tylko brać Gold - ma wymienne dysze
plecho1 - 18-05-2014, 22:00
To już lepiej Barracudu lub Dragony, są polskie i takie same jak Hany z wymiennymi dyszami.
jarek DORMAGEN - 31-05-2014, 18:50
Witam wszystkich na forum......pierwszy raz tu się zjawiłem...zadam pytanko i uciekam gdyż wiem że było takich pytań wiele....a więc 4 lata temu kupiłem gala v6 2500.jezdzi po niemczech,w 90 procentach po autobanach.kompletnie sie nie znam na instalacji gazowej.chce go zagazowac.Jesli ma to jakies znaczenie autko ma przejechane 250 tys.Wiem tylko jak wygląda butla gazowa....a więc napiszcie mi jakie części najlepiej zamówić???wole więcej zapłacic niż potem 1000 kilometrów jechać na lawecie do polski bo coś nie działa. JAREK
jarek80 - 01-06-2014, 21:35
kolega piecho1 napisał że chyba czas wtrysku benzyny to 2.2 a u mnie jest 2.6. Może to być spowodowane uszkodzoną sondą lambda? Bo u mnie tak jest i wyskakuje mi kod 11 czyli uszkodzona sonda lambda?
plecho1 - 01-06-2014, 21:46
Najpierw skasuj ten błąd i trochę pojeździj aby sprawdzić czy powróci. Nie jestem pewien jakie powinny być czasy wtrysku w trybie awaryjnym ale na pewno będą większe.
dmi - 02-06-2014, 20:06
szybkie pytanie.....
na gazie od 4000 obr/min dostaje muła, tzn wkręca się na obroty ale czuć, że dostaje muła- tzn tak jakby dostał mega podmuch wiatru bezpośrednio w przód samochodu, problem występuje tylko na gazie...może to być wina kończących się wtryskiwaczy ? Są to valteki z przebiegiem lekko ponad 60 tyś km, nie hałasują, regulacje + wymianę filtrów przeprowadzałem z 3 miechy temu, od tamtego czasu nic nie kombinowałem. Oczywiście wybiorę się na regulację i jeśli będzie trzeba to oczywiście wymienię wtryski lecz pytam czy ktoś miał podobne objawy.
plecho1 - 02-06-2014, 20:38
Jaki masz reduktor bo to raczej jego wina. Prawdopodobnie ma spadki ciśnienia. Ale żeby dokładnie zdiagnozować przyczynę trzeba instalację podłączyć pod komputer.
Jeśli by padały wtryski, to raczej zaczął by więcej palić i prawdopodobnie były by nierówne wolne obroty.
dmi - 02-06-2014, 21:39
minimalne wibracje czuć na biegu jałowym lecz falować nie falują, co do spalania to pali mi 19l gazu w mieście przy normalnym jeżdżeniu Sonda niby sprawna, już pytałem na tym forum i na wielu innych i ponoć przy AT tak ma być Reduktor to KME silver.
Dzięki za odp, podepnę się pod kompa i się zobaczy...
nurek20 - 04-06-2014, 08:57
Panowie,
Mam pytanie jaki powinien być prawidłowy czas pb na biegu jałowym silnik rozgrzany do temp. roboczej
u mnie jest to 2,5ms pb lambda pracuje ale ma ona kilkanaście lat pewnie i niewiem czy jest ok
auto ogólnie dużo pali w cyklu miejskim do 16l na 100km
silnik 2.0 16v 98 r
Ew. jak ktoś ma mapę ze staga na omvl z tego silnika mógłby wrzucić screeny
Bury - 04-06-2014, 12:04
ok 2.2-2.3ms
podlacz evoscana kablem vag kkl jest na forum jak przerobic ten kabek i bedziesz wiedzial jak masz poprzestawiane ecu benzyny
albo odlacz aku,pojezdzij na samej benzynie i zobacz,jak bedzie roznica tzn ze gaz poprzestawial ci mapy benzyny i musisz od nowa ustawic gaz,ale ustawiac gaz trzeba do dobrych map benzyny,w galancie zresetowac jest je o tyle prosto ze wystarczy odlaczyc aku.
nurek20 - 04-06-2014, 13:00
Wiem nie raz podłączałem evo scana bo stroiłem lpg na korekty z tym że nawet jak korekta długoterminowa wolnych obrotów było ok +3% a korekta krótkoterminowa oscylowała w okolicy zera czasy wtrysku były równe 2,5ms jak udało mi się uzyskać 2,2 na lpg jak dałem bogato na jałowych.
Czy coś jeszcze można sprawdzić w evo scanie ?
Marcino - 05-06-2014, 08:58
A jak krótką i średniotrminową mam 5% a długoterminowa 0% to dobrze? Sondy ładnie oscylują..:) Przy przegazowaniu sondą idzie na bogato.....
A jak zobacze w evoskanie jak by mi np jeden wtrysk (LPG) przelewał? Co się bedzie zmieniać jak bede go np wyłanczał lub "zubożał'?
plecho1 - 05-06-2014, 11:06
Jeśli będzie przelewał, to korekty będą szły na minus a jak go wyłączysz czy zmniejszysz na nim dawkę, to wszystko powinno wracać do normy. Zresztą w sterowniku gazowym tez da się to zaobserwować zmianą czasu wtrysków, przy przelewającym wtrysku czasy będą się skracać. Sytuacją idealną było by posiadanie osobnych sond lambda dla każdego cylindra
Marcino - 05-06-2014, 11:20
Ja mam stag 200 i czas wtrysku mam tylko jeden dla LPG..:(
plecho1 - 05-06-2014, 11:29
A możesz w programie gazowym pojedynczo wyłączać wtryski gazowe i załączać jednocześnie benzynowe?
|
|
|