To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

komarsnk - 07-12-2015, 23:21

Legnum będzie świszczał aż miło :D
Owczar - 08-12-2015, 00:20

Skoro tak to musi być legnum z at. Myślę że w tym setupie Sławek polubi automat :)
sveno - 08-12-2015, 06:34

No niestety, nie jest to także Legnum. :( Szczerze to nie widziałem jeszcze w Szwajcarii Legnuma, ani na żywo ani w ogłoszeniu.
Owczar napisał/a:
Myślę że w tym setupie Sławek polubi automat :)
chyba nawet tam by mnie denerwował, bo jakbym sobie pomyślał jakby to mogło jechać z manualną skrzynią...
mjsystem - 08-12-2015, 06:36

sveno napisał/a:
No niestety, nie jest to także Legnum.
To prawda, jak nie legnum, to niestety :P
EVO sobie przytuliłeś? :P

Owczar - 08-12-2015, 08:50

Dobrze zestrojony automat aż tak bardzo nie ogranicza auta. Przy takim zapasie mocy to w zasadzie nie boli. A mimo wszystko z AT częściej skorzystasz z zapasu mocy. W MT redukuje się mimo wszystko rzadziej i rzadziej ciągnie się auto do 6k. A przyjemność z jazdy jest becenna.

Legnuma w Szwajcarii nie widujesz, bo może tam przepisy nie zezwalają na rejestrację RHD, a w lepienie w karoseri może tam się po prostu nie bawią. Jest wiele innych ciekawych aut, które nie wymagają takiego nakładu pracy, a też super jeżdzą. Choćby EVO :twisted:

Ostatnio proponowałem żonie Galanta VR-4. Nie dała się przekonać nawet gdy mówiłem, że już mało kto wygra z nią na światłach :P Zapytała czy będzie rdzewiał jak zwykły galant. A ja nie potrafiłem jej okłamać :)

A wracając do zgadywanki. To może tzeczywiście 3k GT VR-4? :D

mjsystem - 08-12-2015, 14:15

Owczar napisał/a:
A wracając do zgadywanki. To może tzeczywiście 3k GT VR-4?

Taka dygresja:
- To auto nie jest rodzinne...
- Spoko, pozbyłem się już rodziny 8)
:mrgreen:

Sunderland86 - 08-12-2015, 15:29

Skoro nie Legnum w automacie to pewnie Galant VR4 sedan w manualu 8)
sveno - 09-12-2015, 23:32

Dobra, pora na rozwiązanie zagadki.
Sveno nie kupił ani Evo, ani 3000GT.
Ponieważ Sveno robi się już stary, lekko zdziadział i poważnie myśli o dzieciach za rok może dwa to zaczął rozglądać się za autem bardziej rodzinnym, więc kupił Galanta kombi.
Jednak trochę z popapranego małolata i Galantomaniaka mu zostało więc kupił nie jednego, a dwa Galanty kombi. :twisted: Oczywiście obydwa V6 :twisted:

Pierwszy to Avance M/T z 2002r.

(zdjęcia z ogłoszenia bo teraz stoi na ohydnych stalówkach)
i tym Sveno będzie się przemieszczał po Szwajcarii. Właśnie wróciłem z okolic granicy z Francją skąd go przytargałem.

Drugi to dawca: Eleganc A/T 1999r.
w niesamowicie pięknym kolorze D91. Ten właśnie powinien wyjechać lorą do Polski.
Skóry pójdą do srebrnego po Świętach, a z resztą zobaczę co zrobię.
Jutro srebrny dostanie swój osobny temat i tak historia zatoczy koło :)

Rekińczy chyba poczuł się zazdrosny bo naprawiła się krańcówka drzwi kierowcy :)

komarsnk - 09-12-2015, 23:44

Niektóre rzeczy się nie zmieniają :D
Bizi78 - 10-12-2015, 07:12

Trzeba opatentować nową nazwę choroby: galantoholik :mrgreen: .
Andrew - 10-12-2015, 07:47

sveno napisał/a:
Pierwszy to Avance M/T z 2002r.

Jakby się znajomy zbyt długo nie zastanawiał, to byś go nie wziął :wink:
A propos w jakim on jest stanie?

Owczar - 10-12-2015, 07:52

sveno napisał/a:
Ponieważ Sveno robi się już stary, lekko zdziadział i poważnie myśli o dzieciach za rok może dwa to zaczął rozglądać się za autem bardziej rodzinnym, więc kupił Galanta kombi

Nie bardzo rozumiem tego powiązania. Mając dzieci spokojnie można zmieścić się do sedana. Baaa wiele polskich rodzin mieściło się do malucha i jechało nim na wczasy do Bułgarii. O gustach się nie dyskutuje, ale dla mnie między galantem sedan a kombi jest estetyczna przepaść ;)

PS nie mniej jednak udaj się na konsultacje do lekarza, to już 4 i 5 gslant!

robertdg - 10-12-2015, 08:00

Owczar napisał/a:
udaj się na konsultacje do lekarza, to już 4 i 5 gslant!

Ja pogratuluje uwielbienia dla tej marki, chociaz dziwne, że po tylu akcjach (w sumie kaprysach wieku dojrzałego :badgrin: ) ten samochód wciąż napawa Ciebie nader optymizmem ;-)

Owczar - 10-12-2015, 08:59

Ja pomimo całego uwielbienia do tej marki drugiego galanta już bym nie kupił. To wdzięczne auto ale jeden w moim życiu wystarczy :) życie jest zbyt krótkie by jeździć wciąż takim samym i jakby nie było nie do końca idealnym autem :)

Sveno będziesz go rejestrowal w Szwajcarii? Jest taka możliwość? Czy to pomysł na inną formę podróżowania między Polską a Szwajcarią? Przesiadasz się do samolotu?

Sunderland86 - 10-12-2015, 10:34

Wariat :mrgreen:

"Galantowa" choroba postępuje

sveno napisał/a:
Rekińczy chyba poczuł się zazdrosny bo naprawiła się krańcówka drzwi kierowcy :)

Ee tam, cieszy się, że będzie miał brata :P