To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA

Uwex - 17-08-2024, 09:34

Krzyzak napisał/a:
Dlatego jedyne co ma sens, to zgrać wszystko co najlepsze w MP3 i zrobić playlisty.

Jedyne, słuszne rozwiązanie :)

joujoujou - 17-08-2024, 13:48

No ja właśnie też tak mam, tyle że bez playlist. Ponad 7 tysięcy utworów, wyłącznie to co lubię, pogrupowane wykonawcy/albumy i słucham w kolejności alfabetycznej jak leci. W tej chwili Dream Theater, cała dyskografia.
jacek11 - 17-08-2024, 15:51

joujoujou napisał/a:
Ponad 7 tysięcy utworów

Dobrze, że napisałeś słownie, bo gotów byłem pomyśleć, że coś z zerami nie poszło :shock:
Ja w aucie, czy też w słuchawkach, mam coś ok. 130 utworów. W samochodzie mam też trochę płyt, ale ich się nie da skopiować do pamięci. Wolałbym je mieć na półce w domu, czy też w garażu (tam chyba więcej słucham, niż w domu).

Krzyzak - 17-08-2024, 18:28

Mam obecnie 16 albo i 17 płyt CD z MP3-kami, posegregowane albumami oczywiście. Plus składanki najlepszych i jeszcze do tego nagrane na pendrive, bo niektóre moje auta już to czytają (z bordowym Galantem włącznie, gdzie radyjko Clarion albo Alpine ładnie je czyta). Zatem licząc 150-200 utworów na płycie to też wyjdzie ich z 5000. Do tego czasem coś fajnego wpadnie w ucho, czego do tej pory nie miałem to oczywiście szukam na chomiku i dogrywam na Pendrive.
I też więcej słucham tej muzy robiąc coś na ogrodzie albo przy autach, bo mało jeżdżę. Wczoraj zrobiłem 700km, to słuchałem głównie... silnika :)

joujoujou - 18-08-2024, 08:57

Zanim pojawiły się radia samochodowe z gniazdem USB - żonglowałem płytami (a jeszcze wcześniej kasetami magnetofonowymi, które w większości sam nagrywałem). Teraz już by mi się nie chciało. :lol:

W praktyce muzyki słucham wyłącznie w samochodzie. W domu zdarza mi się raz na ruski rok puścić jakiś koncert albo remix 5.1 i to w zasadzie tyle, chociaż kolekcję płyt mam niemałą. ;)

Krzyzak - 18-08-2024, 18:08

O tak, oczywiście też to pamiętam - Galant E32 nawet ma taką szufladę pod siedzeniem pasażera, gdzie są przegródki na kasety. Moje pierwsze radio Kenwood przywiózł mi jeszcze Bartek - miało kieszeń i nie wyciągało się ze sobą panela, ale całe radio na specjalnym uchwycie... Do tego w zestawie wzmacniacz i zmieniarka CD - ależ to grało...
robertdg - 18-08-2024, 18:41

Złote czasy, jechałes na giełde i na miejscu mogleś kupić radio do swojego samochodu które ktos Ci opedzlował w czasie gdy przechadzaleś się miedzy taczkami swiezo ulepionymi z zachodu na "składaka" :lol:
joujoujou - 19-08-2024, 00:53

Sam dorabiałem kieszenie do samochodowych radioodtwarzaczy - w ówczesnej pracy mieliśmy całkiem zaawansowaną narzędziownię, dzięki czemu byłem w stanie wyginać blachę na owe kieszenie. Elektronicy załatwiali odpowiednie wtyczki/gniazda połączeniowe.

Później miałem radio z panelem, dorobiłem sobie do niego "system" mocujący - nie do odkręcenia bez specjalistycznego (dorabianego ręcznie) klucza (lub bez rozwalenia połowy samochodu). ;)

tościk - 20-08-2024, 12:43

... że dojrzałem do decyzji o nienaprawianiu O1T. Trzeba teraz opróżnić z klamotów i wystawić na jakimś portalu... ech :cry:
Juan Rapru - 20-08-2024, 15:06

jacek11 napisał/a:
W samochodzie mam też trochę płyt, ale ich się nie da skopiować do pamięci. Wolałbym je mieć na półce w domu, czy też w garażu

Można przecież zrobić kopie płyt i mieć tu i tam. :-)

jacek11 - 20-08-2024, 15:57

Juan Rapru napisał/a:
Można przecież zrobić kopie płyt i mieć tu i tam.

Kurczak, nie udaje mi się to. Brat mi tłumaczył, że trzeba jakiś program zainstalować, i to pójdzie wtedy. Ale dla mnie, to trudne rzeczy są :|

joujoujou - 20-08-2024, 23:58

Zaproś brata, postaw flaszkę albo dwie, niech Ci zainstaluje ów program i pokaże. :P

Ja używam IMGburn. :)

Marcino - 21-08-2024, 11:05

jacek11 napisał/a:
urczak, nie udaje mi się to. Brat mi tłumaczył, że trzeba jakiś program zainstalować,

Kiedyś na studiach miałem CD ripper czy tam Audiograbber i jeszcze z miejscem na MP3 kłopoty wiec sie zastanawiałeś jaką jakośc zrobic. Zawrotne prędkosci nagrywarek x2..... to były czasy,
Dziś jadąc galantem do pracy poczułem cisze i muzykę - ostanie kilka tyg to była głównie jazda na moto. Nie mam jeszcze interkoma aby słuchać muzyki i ostrzeżeń z Yanosika czy googla.

jacek11 - 21-08-2024, 21:49

joujoujou napisał/a:
Zaproś brata, postaw flaszkę albo dwie, niech Ci zainstaluje ów program i pokaże.

Pomysł dobry. Ale zawsze tak jest, że przy nim wszystko działa, a jak pojedzie, to przestaje :| Ot taka to moja w tym temacie nieudolność.
Może kiedyś to podejmę, ale nie wcześniej, niż się zrobi zimno. Teraz szkoda mi czasu na siedzenie w domu.

joujoujou - 22-08-2024, 00:02

jacek11 napisał/a:
zawsze tak jest, że przy nim wszystko działa, a jak pojedzie, to przestaje
Będzie okazja do następnej wizyty i następnej flaszki. ;)