Nasze Miśki - Jak wino...
sveno - 31-03-2016, 22:06
Czego tu gratulować? Był, jest i będzie najlepszy, a sprzedałem go bo musiałem, jeździć nim tu nie mogłem, a jak stał to niszczał strasznie.
Oczywiście w dacie się walnąłem, chodziło o marzec.
19.03 ostatni powrót ze Szwajcarii, dzień wcześniej go umyłem bo od miesiąca stał nieruszany w szopie i tak się zakurzył, że był zwyczajnie szary. Ostatni raz odkurzyłem, wyplakowałem, sprawdziłem płyny i ciśnienie w kołach, ogólnie przygotowałem do podróży bo to żona miała nim wracać. Hamulce szurały niemiłosiernie, paski przy rozruchu zapiszczały, ale za nim rozruch to musiałem podładować padnięty akumulator. Zapomniałem sprawdzić światła... Ja jechałem Brzydalem, Ona jechała za mną więc nie widziałem mojego błędu. W nocy na niemieckiej autostradzie widze nagle niebieską dyskotekę dokładnie dwa auta za mną więc bez zaproszenia zjeżdżam na pierwszy parking, żona za mną a dyskoteka za nami. W czym problem? Brak lewej postojówki, a ja już tylko w myślach zauważyłem brak podświetlenia tablicy. Policjantka sprawdziła żonie dokumenty i kazała zmienić żarówkę, jakież było jej zdziwienie jak z bagażnika wyciągam drugą lampę i mówię, że zaraz zmienie całą lampę bo to prostsze niż wymiana żarówki
Wymiana lampy nie pomogła, tak samo jak wymiana żarówek, na szczęście policja już odjechała. Wracaliśmy bez tej postojówki, tylko że teraz Magda jechała pierwsza a ja ją zasłaniałem
Następnego dnia znalazłem powód: kuna lub jakieś inne żyjątko wdarło się do bagażnika i przegryzło 2 z 3 kabli które idą do klapy bagażnika. Było zwarcie i wywaliło bezpiecznik. Kable naprawiłem, bezpiecznik wymieniłem, światło wróciło do życia. Zastanawiałem się tylko jak ten gryzoń dostał się do bagażnika. Odpowietrznik pod zderzakiem wypadł.
mjsystem napisał/a: | Mam nadzieje, że w sercu pozostanie dłużej. | tak, jako pierwszy i najlepszy.
Bartekkita napisał/a: | sveno, ktoś od nas go kupił? | nie. Wziął go niespodziewanie mój najmłodszy brat. Wcześniej mu proponowałem to, z bardzo okazyjną ceną, ale nie chciał, bo za duży do miasta, bo nie ma pieniędzy, bo Audi jeździ mu się dobrze i na razie nie planował zmiany auta. Przed świętami jego Audi wywinęło mu psikusa na prawie 1000zł a i to rozwiązało problem połowicznie więc się zdenerwował i zapytał czy propozycja z Rekińczykiem jest nadal aktualna, bez chwili zawahania odpowiedziałem że tak.
Mitsumaniak z niego żaden, ale może się to zmieni, w końcu ma niepowtarzalnego bordowego Galanta GLS, Swiss option, Avancelook, Sveno Edition z pełnym pakietem Avance, maską z dużym garbem, poliftowymi lampami, spojlerem z Accorda, siłownikami maski, klapą otwieraną z pilota, kamerą cofania, obniżonym zawieszeniem, felgami Ronal 17", większymi hamulcami, UKP z wyświetlaczem w zegarach, customowym skórzanym wnętrzem będącym połączeniem czarnego i beżowego skórzanego wnętrza, z czarną podsufitką, zaledowanymi wszelakiej maści lampkami, podświetlanymi schowkami, dwoma dodatkowymi głośnikami w tylnych drzwiach, tubą w bagażniku i wzmacniaczem pod siedzeniem, customową końcówką wydechu i czymś tam jeszcze o czym zapomniałem bo było to ładnych parę lat temu.
Prośba do Pomorzan:
potrzebne będą namiary na jakiegoś rzetelnego mechanika w Trójmieście no i gazownika. Nie na już ale w przyszłości się pewnie przyda.
PS. dział sprzedam wisi więc napisze tutaj:
Sprzedam Audi A3, 1,6 benzyna, 99r. 3d
PS2
Spamować do dwusetnej strony i zamykać temat. Może brat otworzy nowy
Marcino - 01-04-2016, 09:03
sveno napisał/a: | Prośba do Pomorzan:
potrzebne będą namiary na jakiegoś rzetelnego mechanika w Trójmieście no i gazownika. Nie na już ale w przyszłości się pewnie przyda. |
Jesli chodzi o LPG to ja polecę dwa miejsca.... TURBOLPG - Czatkowy, albo znany mi 4x4 auto gaz technik - Osowa.
Mechanikó nie znam bo nie jeżdzę do mechaników ale chłopaki pomogą.
Torp12 - 01-04-2016, 09:11
Klapa otwierana z pilota? Jakoś przegapiłem tego moda
eremita - 01-04-2016, 09:16
Torp12 napisał/a: | Klapa otwierana z pilota? Jakoś przegapiłem tego moda |
Ja też, a chętnie bym to zrobił u siebie
Hugo - 01-04-2016, 09:57
A ja nie kojarzę większości wymienionych modów A myślałem, że ja najwięcej namodziłem przy swoim...
mjsystem - 01-04-2016, 13:32
sveno napisał/a: | Może brat otworzy nowy | Byłoby miło.
sveno - 01-04-2016, 21:09
Torp12 napisał/a: | Klapa otwierana z pilota? Jakoś przegapiłem tego moda | nie miałem pilota do centralnego, kupiłem centralkę z dodatkowym kanałem i siłownikiem który zamontowałem w klapie. Był nawet expander na każdej sprężynie klapy i klapa nie dość że się odryglowywała to jeszcze i otwierała. Niestety odbywało się to w niekontrolowany sposób i groziło uszkodzeniem zawiasów, dlatego expandery wyleciały.
Hugo napisał/a: | A myślałem, że ja najwięcej namodziłem przy swoim... | to dobrze myślałeś. U mnie w planach było dużo więcej, ale niestety działać mogłem tylko na wsi u rodziców (ocieplany garaż i narzędzia) a za często tam nie jeździłem.
sveno - 17-07-2016, 22:14
imgur
mały konkurs:
co się stało i komu za to zrobić z jaj druty telegraficzne?
robertdg - 17-07-2016, 22:23
Wahacz prosty sie rozleciał
mkm - 17-07-2016, 22:51
sveno napisał/a: | komu za to zrobić z jaj druty telegraficzne? |
Temu co po masce skakał - ewidentnie spasiony kocur zrobił Ci trwałą glebę
areksz121 - 18-07-2016, 00:37
Jak widzę takie zdjęcia to mnie skręca Jakby tak dało się przeszczepić zawias z Mazdy 6...Ale chyba za dużo kombinacji
sveno - 18-07-2016, 06:29
robertdg napisał/a: | Wahacz prosty | tak, ale nie robertdg napisał/a: | sie rozleciał | tylko "się odkręcił"! Poważnie. Oczom nie wierzyłem jak spojrzałem pod auto, a tam sworzeń siedzi w swoim miejscu, a nakrętki nie ma.
"Mechanicy" w jednym serwisie w Warszawie wymieniali niedawno łożysko w tym kole. Szczęście w nieszczęsciu, że stało się to na parkingu pod domem, a nie np. na autostradzie. (Rekińczyk znowu przyjechał do Szwajcarii)
Do wymiany jest tylko manszeta przegubu no i może ewentualnie wahacz prosty, bo 2 ostatnie zwoje gwintu zerwało na sworzniu i na nakrętce.
sveno - 18-07-2016, 12:53
Panowie jakie wymiary ma mieć manszeta na przegub zewnętrzny? Fi 25, fi 81, długość 130mm?
Hugo - 18-07-2016, 18:07
sveno, dokładnie taką montowałem w piątek znajomemu. Pasuje P&P od jakiegoś Rovera.
sveno - 18-07-2016, 18:26
Hugo napisał/a: | Pasuje P&P od jakiegoś Rovera. | masz numer?
No i kwestia producenta
Na motoneo znalazłem coś takiego:
"Osłona przegubu
304099
LOEBRO
oś przednia, z prawej "
można montować protukty tej firmy? Oprócz tego jest jeszcze Autofren, ale tego omijam szerokim łukiem.
No i rozumiem, że prawa/lewa strona nie różni się niczym?
|
|
|