Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. IV czyli REANIMACJA
Krzyzak - 29-12-2011, 06:51
gulgulq napisał/a: | jakaś konstruktywna krytyka ?? |
proszę bardzo:
1. NIE MA kibla ... - rozumiem, że gdzie jest indziej
2. wywal wannę, daj głębszy brodzik w prysznicu (są takie na 30 cm)
3. kolory jak dla mnie... albo się nie wypowiem - wolę tradycyjne (niebieskie, zielone)
4. 2 umywalki to fajny pomysł - sam żałuję, że nie mam, bo czasami by się przydały
5. pralkę przesuń w miejsce wanny
6. umywalki przesuń bliżej okna
gulgulq - 29-12-2011, 07:18
JCH napisał/a: | Proszę bardzo:
- wywal wannę - będzie więcej miejsca
|
odpada
volve napisał/a: | To ja tak w ramach przypomnienia, jak będziesz tam planował oświetlenie(widzę, że coś jest, ale nie ma wymiarów łazienki itp): |
wszystkie prądy są za strefą - zostaje pralka która jest na osobnym obwodzie
koszmarek napisał/a: | wywal wanne i umywalke
a i jakaś szafka by Wam się przydała albo dwie nie? |
być może zamiast jednej umywalki stanie ekstra szafka, ewentualnie szafka wisząca nad pralką, ewentualnie w rogu koło umywalek może stanąć słupek
vendetta napisał/a: | brak kubeczka na szczotki do zębów |
oooppps....zapomniałem
yalok napisał/a: | zrezygnowałbym z jednej umywalki i przeniósł pralkę w inne miejsce. obecnie przy dwóch umywalkach drzwi będą się mało otwierały i nie będziecie mieli możliwości przejść obok siebie. |
drzwi otwierają się na zewnątrz - przejście będzie ok..
zresztą ja tam nie będę przechodził - to łazienka dla rodziców
yalok napisał/a: |
ps2: ile m2 ma ta łazienka ?
|
1.9 m szerokości
3.3 długości
jakieś 6.3 m2
stary alfer napisał/a: | Jeśli ma taki rozmiar jak widać na projekcie to można w niej jedynie pranie zamoczyć |
150 x 70 - do normalnej kąpieli wystarczy, nie musi to być od razu basen
jacek11 napisał/a: | ogrzewanie podłogowe?ale drabinka i tak by się przydała |
podłogówka plus drabinka koło prysznica (podgrzewcz szlafroków)
Cytat: | Łazienka ?? no cóż jestem instalatorem w projektowaniu i ....................
drzwi łazienek powinny otwierać się na zewnątrz - jeśli tu jest inaczej, to wejście do łazienki do pupy, otworzą się tylko na 1/3 gwizdka, a i to trzeba się przeciskać przy pralce i zaczepiać o klamkę, hehe |
otwierają się na zewnątrz
DJwiewiórka napisał/a: | Wannę, kabinę i pralkę da się podłączyć do jednego pionu kanalizacyjnego, ale umywalki w żadem sposób. No chyba, że za ścianą jest wc lub kuchnia. |
są dwa piony
DJwiewiórka napisał/a: | Umywalki nie moga się sykać narożnikami, bo wtedy bez sensu jest ich ilość. Dwie osoby jednocześnie przy nich nie staną, szczególnie te z wielkimi brzuchami i tyłkami ( np. ja ) |
prawdopodobnie bezie jedna umywalka lub od razu kupiony zestaw duble (podwójna)
DJwiewiórka napisał/a: | Zdecydowanie brak wc, przeważnie jak się człowiek już rozbierze do kąpieli, |
wc jest osobno - to łazienka na parterze a ja jakoś nikt nie lubie gdy goście korzystając z wc muszą chodzić do łazienki
dzięki wszystkim za ocenę - bardzo wartościowe uwagi
naprawdę trochę inaczej spojrzałem na to swoje "dzieło"
została mi jeszcze jedna łazienka, dwa wc i kuchnia to rozrysowania
[ Dodano: 29-12-2011, 07:24 ]
Krzyzak napisał/a: |
proszę bardzo:
1. NIE MA kibla ... - rozumiem, że gdzie jest indziej
2. wywal wannę, daj głębszy brodzik w prysznicu (są takie na 30 cm)
3. kolory jak dla mnie... albo się nie wypowiem - wolę tradycyjne (niebieskie, zielone)
4. 2 umywalki to fajny pomysł - sam żałuję, że nie mam, bo czasami by się przydały
5. pralkę przesuń w miejsce wanny
6. umywalki przesuń bliżej okna |
ad.
1. jest gdzie indziej
2. wanna musi być - pranie, tydzień walczyłem z ojcem by zrezygnował z głębokiego brodzika - mam to odkręcać (mało bezpieczne włażenie i wyłażenie - wysoko trzeba nogi podnosić, a rodzice swoje lata mają)
3. gust, u mnie rodzina jakoś lubi szarości, brązy itp..
4. otóż to
5. zostaje
6. zostają - czasem w róg wciśniemy pionowy słupek jak dodatkową szafkę lub nawet pod oknem mała wąska szafka się wciśnie
koszmarek - 29-12-2011, 08:10
Marcin-Krak napisał/a: |
koszmarek napisał/a: | a ja skorzystałam z rozchuczanych w mediach promocji i kupiłam okazyjnie dwie bluzki i zieloną, kredkę do oczu do tego kupiliśmy kolejny regał do pracowni i zatankowaliśmy galanciora |
Gdzie w Wawie jest paliwo na wyprzedaży ?? |
Galancior dostał z rozmachu- niech ma
Marcin-Krak - 29-12-2011, 08:31
gulgulq, trzeba było od razu napisać, ze to łazienka dla rodziców
koszmarek, to się nazywa mieć gest
że nic mi się już nie chce w wigilię wigilii Sylwestra
stary alfer - 29-12-2011, 09:25
gulgulq napisał/a: | stary alfer napisał/a:
Jeśli ma taki rozmiar jak widać na projekcie to można w niej jedynie pranie zamoczyć
150 x 70 - do normalnej kąpieli wystarczy, nie musi to być od razu basen |
A jak tak to ok
yalook - 29-12-2011, 10:26
Marcin-Krak napisał/a: | że nic mi się już nie chce w wigilię wigilii Sylwestra |
o jak doskonale Cię rozumiem. Najchętniej poszedłbym spać i obudził się latem (Misie to mają klawe życie )
Juiceman - 29-12-2011, 11:24
Jak dla rodziców to pamiętaj, aby zamontować brodzik jak najniższy co by z wiekiem było łatwiej im wejść ( warto pomyśleć o jakimś siedzisku na przyszłość)
Ściankę między wanną, a kabiną prysznicową zrobiłbym w kształcie schodków raz, że można coś na tym postawić, dwa zawsze można się oprzeć przy wychodzeniu z wanny.
Ale najważniejsze pytanie gdzie jakieś kontakty? w okolic umywalki (np. koło okna) takie co by szczoteczkę podładować, czy jakąś prostownice podłączyć czy tam inne wynalazki, używane przez Kobiety;>?
gulgulq - 29-12-2011, 11:51
Cytat: | Ale najważniejsze pytanie gdzie jakieś kontakty? w okolic umywalki (np. koło okna) takie co by szczoteczkę podładować, czy jakąś prostownice podłączyć czy tam inne wynalazki, używane przez Kobiety;>? |
tego to nawet nie rysowałem
oczywiście koło umywalek będą podwójne na prostownice, suszarki, golarki itp..
Jassmina - 29-12-2011, 13:34
...przyszły moje prześliczne perfumki Escady - "dla kobiety niezależnej, pewnej siebie i przebojowej".
No to siedzę sobie niezależnie, pewności siebie nabieram....
Zastanawiam się tylko co zaśpiewać....
yalook - 29-12-2011, 13:51
Jassmina napisał/a: | Zastanawiam się tylko co zaśpiewać.... | jeśli to spóźniony prezent od Mikołaja to pozostaje tylko "dzisiaj w Betlejem"
koszmarek - 29-12-2011, 13:58
yalook napisał/a: | pozostaje tylko "dzisiaj w Betlejem" |
oplułam się
Jaśka, ktorą escade kupilaś ?:>
Jassmina - 29-12-2011, 14:03
Może być
W sumie kilku baranów by sie znalazło, więc załóżmy, że mam tu żywą szopkę
Koszmarku kupiłam "S"
koszmarek - 29-12-2011, 14:24
Jassmina, musisz dać poniuchać jak się spotkamy
Uwex - 29-12-2011, 19:02
gulgulq - wanna + automat pod okno, a umywalki tam gdzie teraz wanna (bliżej drzwi). Będzie więcej luzu przy wejściu- gdy jedna osoba będzie korzystała z umywalki, to druga swobodnie wejdzie. I gdy automat będzie w rogu pod oknem też jego obsługa będzie bezkolizyjna.
Marcin-Krak - 29-12-2011, 20:27
gulgulq wszyscy MM przeżywają łazienkę Twoich rodziców - to jest coś
A ja mam pytanie czy klapa od kibelka będzie taka wypaśna i się sama będzie opuszczać, by nie napisać spuszczać
|
|
|