Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
jacek11 - 22-08-2024, 18:56
Akurat z tym bratem wypicie czegoś nie jest zbyt łatwe. Ciężko namówić. No i w czasie się zgrać też niełatwo. Ja nie mam częstych okazji do zabalowania, bo w zasadzie co dzień w żelazo trzeba wsiadać, a to jest ryzykowne na drugi dzień po wybryku.
joujoujou - 23-08-2024, 00:02
...ale nie niemożliwe.
Uwex - 23-08-2024, 08:53
joujoujou ale co nie niemożliwe ? jazda czy spotkanie ?
Marcino - 23-08-2024, 09:51
najwazzniejsze to czy ma CD w kompie bo z tym teraz problem, wszytko w sieci albo na usb
Z tą jazdą na driu dzien to macie rację. Ja długo trawie alko...albo duze dawki biorę
joujoujou - 23-08-2024, 16:23
Uwex napisał/a: | jazda czy spotkanie ? | Spotkanie oczywiście. Jazda niby też, ale zdecydowanie nie pochwalałbym. Sorka - wieczorem w pośpiechu poprawnego cytowania nie zrobiłem.
Historia taka - pracowałem kiedyś w Gdańsku z gościem co miał dojście do (bardzo) taniej ruskiej wódki w litrowych kartonach - i nie uwierzyłbym gdybym na własne oczy nie widział - on taki karton robił w osiem godzin w pracy i samochodem do domu wracał!
jacek11 - 23-08-2024, 17:16
Jest bardzo wiele osób, które dzień zaczynają od setki (teraz to dziewięćdziesiątki chyba). To chyba taki sposób na życie.
pamar - 23-08-2024, 18:22
joujoujou napisał/a: | Historia taka - pracowałem kiedyś w Gdańsku z gościem co miał dojście do (bardzo) taniej ruskiej wódki w litrowych kartonach - i nie uwierzyłbym gdybym na własne oczy nie widział - on taki karton robił w osiem godzin w pracy i samochodem do domu wracał! |
jacek11 napisał/a: | Jest bardzo wiele osób, które dzień zaczynają od setki (teraz to dziewięćdziesiątki chyba). To chyba taki sposób na życie. |
Miałem sporo takich pracowników, swoją drogą to naprawdę dobrzy fachowcy byli! Serio! Niestety dwuch już nie żyje, jeden po pólrocznym odwyku wrócił do zaległości a reszta... któż to wie?
Pomagałem jak mogłem i na ile mnie było stać. Czara się przelała jak jednego z moich (ŚP) ludzi policja złapała jadącego na rowerze z 5,4 promila i wyobraźcie sobie... wyprzedzał radiowóz!
joujoujou - 24-08-2024, 09:15
Dzień dobry. Bez setki/90ki. Na razie tylko kawa, do grilka później browary oczywiście będą.
jacek11 - 24-08-2024, 10:03
pamar napisał/a: | wyprzedzał radiowóz! |
Czyli jeszcze mandat za prędkość dodatkowo dostał
joujoujou - 24-08-2024, 11:21
Z tym wyprzedzaniem radiowozu to w rzeczy samej hardkor.
Z własnego doświadczenia wiem że policjanci niekoniecznie lubią być wyprzedzani i w swej złośliwości i tak mogą kierowcę zatrzymać, by "coś" na niego znaleźć. Zdarzyło mi się to w PL, zdarzyło i tutaj.
Kłóć się później z takim pacanem, odmów mandatu. Sprawa trafi do sądu i będzie twój głos przeciwko jego wersji. Komu sąd da wiarę? Nie mam wątpliwości.
robertdg - 25-08-2024, 19:17
pamar napisał/a: | Miałem sporo takich pracowników, swoją drogą to naprawdę dobrzy fachowcy byli! Serio! | Dlatego jest im pobłazane i przyzwalane, czyli żadna pomoc, jezeli ktoś nie rozumie czym jest alkoholizm, niestety praktyka bedzie kontynuowana.
pamar napisał/a: | Niestety dwuch już nie żyje, jeden po pólrocznym odwyku wrócił do zaległości a reszta... któż to wie?
Pomagałem jak mogłem i na ile mnie było stać. | Nie da sie pomóc komuś kto sam nie wyraza inicjatywy, jezeli robi krok a ma cienką granice, jest na straconej pozycji, gra przegrana (zycie przegrane), jakkolwiek byś nie uwazal że sie starasz - jestes na straconej pozycji. Pod zadnym pozorem pomaganie stawania na nogi takim osobom nie jest dobre, o ile oni sami nie wyrazaja szczerej woli pod katem leczenia psychiatrycznego i utrzymywania stanu abstynencji wraz z uczestnictwem w grupach wsparcia - alkoholik nie przestanie pić na sile czy pod grozbą.
jacek11 napisał/a: | pamar napisał/a: | wyprzedzał radiowóz! |
Czyli jeszcze mandat za prędkość dodatkowo dostał |
Wyprzedzanie radiowozu nie jest równoznaczne z popelnieniem wykroczenia.
joujoujou - 26-08-2024, 00:59
Wyprzedzam kawę. Wypijam znaczy.
Marcino - 26-08-2024, 11:12
Dwie kawy juz wypite. Jestem na południu u rodziców. Dziś popołudniu powrót
Pozdro
jacek11 - 26-08-2024, 15:50
robertdg napisał/a: | Wyprzedzanie radiowozu nie jest równoznaczne z popelnieniem wykroczenia. |
A choćby nawet, to w tym wypadku to najmniejszy by był problem.
Nowy tydzień się zaczął, i chyba nie będzie lekki.
pamar - 26-08-2024, 17:34
...muszę Wam wyjaśnić to wyprzedzanie.
Sytuacja miała miejsce przed przejazdem kolejowym, radiola stała w kolejce do przejazdu, zapora się otworzyła, auta po woli ruszyły a Zbychu (ŚP) lewym pasem zasuwa na przejazd... a że się "bujał" na rowerku no to się doigrał. Wyobraźcie sobie moje ździwienie jak go zobaczyłem na tylnym siedzeniu (akurat wyszedłem ze sklepu przy skrzyżowaniu) z widocznym logo mojej firmy na plecach!!!
|
|
|