Nasze Miśki - Elegance by Deejay
deejay - 14-02-2014, 18:26
Z tego miejsca mogę powiedzieć ze znam już możliwości tego podkładu Ixella , bo zastosowałem go pierwszy raz w Galancie E33 na podszybiu. Tam było dużo gorzej bo po wycięciu szyby były spore wżery i nawet dziury. Po porządnym oczyszczeniu i zastosowaniu tego podkładu Alfa bo tak się nazywa , wtedy lakiernik dal max 2 lata gwarancji ze nie wyjdzie. Mija już 8 rok i żadnych bąbli i nawet oznak korozji
kochajj - 14-02-2014, 18:39
chyba już były robione...
Lakiernik nazywa się Alfa?
deejay - 14-02-2014, 20:30
kochajj napisał/a: | Lakiernik nazywa się Alfa?
|
Podkład "ALFA" Tomku
Hugo - 14-02-2014, 20:53
gawron napisał/a: | widziałem u gościa takie nakładki gumowe na cały rant | Honda Accord po 1998 r. ma takie paski gumowe w oryginale, gnije pod tym aż miło. Woda dostanie się wszędzie.
deejay - 14-02-2014, 21:02
Hugo napisał/a: | Honda Accord po 1998 r. ma takie paski gumowe w oryginale, gnije pod tym aż miło. Woda dostanie się wszędzie. |
Jak pracowałem kiedyś w serwisie Hondy była na to tzw "Akcja przywoławcza" , na zabezpieczenie tylnych nadkoli , ale to było 15 lat temu
Fragu - 14-02-2014, 21:23
deejay, i to takie można gdzieś łatwo kupić? Bo na wiosne chcę się trochę pobabrać u mnie, od pasażera już średnio wygląda (za to od kierowcy super), a konkret chcę w przyszłym roku zrobić
deejay - 14-02-2014, 21:24
Fragu napisał/a: | deejay, i to takie można gdzieś łatwo kupić? |
Tzn. co ?
Fragu - 14-02-2014, 21:25
Ten podkład dziwny taki
Marcino - 14-02-2014, 21:28
Alfe pewnie:)
deejay - 14-02-2014, 21:31
Fragu napisał/a: | Ten podkład dziwny taki |
To jest oferta firmy Ixell specjalnie dla serwisu Renault , na wolnym rynku nie do zdobycia
Marcino - 14-02-2014, 21:40
Jogurt napisał/a: | Gawron, też mam plan po reperaturkach zaklepać rant. |
A jak by dać masę uszczelniającą na rancie tak po skosie żeby tam nic nie chciało siedzieć od środka....
deejay - 14-02-2014, 21:46
Marcino napisał/a: | A jak by dać masę uszczelniającą na rancie tak po skosie żeby tam nic nie chciało siedzieć od środka.... |
Tylko tak ! Po wstawieniu reperaturek szczelnie zabezpiecza się tzn. gumuje wszystkie połączenia blach , a od wewnątrz wosk do profili najlepiej dwie warstwy z odstępem jednodniowym .
Hugo - 14-02-2014, 22:56
deejay napisał/a: | Jak pracowałem kiedyś w serwisie Hondy była na to tzw "Akcja przywoławcza" , na zabezpieczenie tylnych nadkoli | A Mitsu miało jak zwykle klientów w Ta akcja dotyczyła się też tych nakładek gumowych (zdejmowali je) czy konserwacji?
deejay - 14-02-2014, 23:04
Hugo napisał/a: | deejay napisał/a:
Jak pracowałem kiedyś w serwisie Hondy była na to tzw "Akcja przywoławcza" , na zabezpieczenie tylnych nadkoli
A Mitsu miało jak zwykle klientów w Ta akcja dotyczyła się też tych nakładek gumowych (zdejmowali je) czy konserwacji? |
Akcja obejmowała Accorda i Civica. Proces "naprawy" polegał na tym że "gołą" blachę czyszczono od wewnątrz , smarowaną specjalną masą konserwującą , następnie zakładano gumową nakładkę .
Co do Mitsu to podobną akcją była objęta Carisma .
kochajj - 15-02-2014, 03:16
deejay napisał/a: | kochajj napisał/a: | Lakiernik nazywa się Alfa?
|
Podkład "ALFA" Tomku
Obrazek |
interpunkcja... poprawiłęś
|
|
|