To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

deejay - 14-02-2014, 18:26

Z tego miejsca mogę powiedzieć ze znam już możliwości tego podkładu Ixella , bo zastosowałem go pierwszy raz w Galancie E33 na podszybiu. Tam było dużo gorzej bo po wycięciu szyby były spore wżery i nawet dziury. Po porządnym oczyszczeniu i zastosowaniu tego podkładu Alfa bo tak się nazywa , wtedy lakiernik dal max 2 lata gwarancji ze nie wyjdzie. Mija już 8 rok i żadnych bąbli i nawet oznak korozji :wink:
kochajj - 14-02-2014, 18:39

chyba już były robione... :twisted:
Lakiernik nazywa się Alfa?
:mrgreen: :mrgreen:

deejay - 14-02-2014, 20:30

kochajj napisał/a:

Podkład "ALFA" Tomku :biggrin:

Hugo - 14-02-2014, 20:53

gawron napisał/a:
widziałem u gościa takie nakładki gumowe na cały rant
Honda Accord po 1998 r. ma takie paski gumowe w oryginale, gnije pod tym aż miło. Woda dostanie się wszędzie.
deejay - 14-02-2014, 21:02

Hugo napisał/a:
Honda Accord po 1998 r. ma takie paski gumowe w oryginale, gnije pod tym aż miło. Woda dostanie się wszędzie.

Jak pracowałem kiedyś w serwisie Hondy była na to tzw "Akcja przywoławcza" , na zabezpieczenie tylnych nadkoli , ale to było 15 lat temu :wink:

Fragu - 14-02-2014, 21:23

deejay, i to takie można gdzieś łatwo kupić? Bo na wiosne chcę się trochę pobabrać u mnie, od pasażera już średnio wygląda (za to od kierowcy super), a konkret chcę w przyszłym roku zrobić :roll:
deejay - 14-02-2014, 21:24

Fragu napisał/a:
deejay, i to takie można gdzieś łatwo kupić?

Tzn. co ?

Fragu - 14-02-2014, 21:25

Ten podkład dziwny taki :wink:
Marcino - 14-02-2014, 21:28

Alfe pewnie:)
deejay - 14-02-2014, 21:31

Fragu napisał/a:
Ten podkład dziwny taki :wink:

To jest oferta firmy Ixell specjalnie dla serwisu Renault , na wolnym rynku nie do zdobycia :?

Marcino - 14-02-2014, 21:40

Jogurt napisał/a:
Gawron, też mam plan po reperaturkach zaklepać rant.

A jak by dać masę uszczelniającą na rancie tak po skosie żeby tam nic nie chciało siedzieć od środka....

deejay - 14-02-2014, 21:46

Marcino napisał/a:
A jak by dać masę uszczelniającą na rancie tak po skosie żeby tam nic nie chciało siedzieć od środka....

Tylko tak ! Po wstawieniu reperaturek szczelnie zabezpiecza się tzn. gumuje wszystkie połączenia blach , a od wewnątrz wosk do profili najlepiej dwie warstwy z odstępem jednodniowym .

Hugo - 14-02-2014, 22:56

deejay napisał/a:
Jak pracowałem kiedyś w serwisie Hondy była na to tzw "Akcja przywoławcza" , na zabezpieczenie tylnych nadkoli
A Mitsu miało jak zwykle klientów w :butthead: Ta akcja dotyczyła się też tych nakładek gumowych (zdejmowali je) czy konserwacji?
deejay - 14-02-2014, 23:04

Hugo napisał/a:
deejay napisał/a:
Jak pracowałem kiedyś w serwisie Hondy była na to tzw "Akcja przywoławcza" , na zabezpieczenie tylnych nadkoli
A Mitsu miało jak zwykle klientów w :butthead: Ta akcja dotyczyła się też tych nakładek gumowych (zdejmowali je) czy konserwacji?

Akcja obejmowała Accorda i Civica. Proces "naprawy" polegał na tym że "gołą" blachę czyszczono od wewnątrz , smarowaną specjalną masą konserwującą , następnie zakładano gumową nakładkę .
Co do Mitsu to podobną akcją była objęta Carisma .

kochajj - 15-02-2014, 03:16

deejay napisał/a:
kochajj napisał/a:

Podkład "ALFA" Tomku :biggrin:

Obrazek

interpunkcja... poprawiłęś :mrgreen: