Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
jacek11 - 11-09-2024, 16:16
Teraz to by musiało padać pewnie z miesiąc, aby uzupełnić braki w glebie.
Dobrze, że jeszcze wodę do kawy mamy
joujoujou - 11-09-2024, 23:59
Tu musiałoby miesiąc nie padać, żeby moje bagno zwane oficjalnie trawnikiem choć trochę podeschło.
Krzyzak - 12-09-2024, 07:22
"no roots" - jak mawiał Leon - widać koledze odpowiada taka pogoda, bo pewnie by się przeprowadził, gdyby tak nie było
a jako osoba osiadła w takim miejscu masz większe możliwości - zapewne Australia bez problemu by Cię przyjęła (tak zrobił mój daleki kuzyniacz)
joujoujou - 13-09-2024, 00:00
Bardzo chętnie bym się przeprowadził, ale w czasach gdy pogoda była lepsza (nieznacznie, ale jednak) poczyniłem (bardzo ogólnie rzecz ujmując) zobowiązania których przerwać nie mogę. Nie jestem pewien czy Australia tak chętnie przyjmuje Polaków, zresztą tam bym nie chciał. Luksemburg na przykład, o, to by mi pasowało!
Tymczasem szykuje się noc z przymrozkami - temperatura spada w tempie 1 stopień na godzinę, w tej chwili już tylko 3 i pół stopnia.
Krzyzak - 13-09-2024, 06:53
joujoujou napisał/a: | Nie jestem pewien czy Australia tak chętnie przyjmuje Polaków | osoby, o których pisałem dorobiły się już obywatelstwa UK - wtedy bezproblemowo
joujoujou napisał/a: | Luksemburg na przykład, o, to by mi pasowało | ja właściwie mam tylko 2 miejsca, gdzie mógłbym mieszkać zamiast Polski - albo Nowa Zelandia albo Andora
Marcino - 13-09-2024, 11:07
Oj tam, Polska to piekny kraj.
pamar - 13-09-2024, 16:25
...tak przy okazji deszczów, suszy itd, czy ktoś mi pomoże w założeniu ogrodu kwiatowego? Ale to raczej chodzi o zagospodarowanie powierzchni między płotem a chodnikiem, taki pas o długości 15-18m na 60cm
Ej, a może mamy jakiś ogrodniczy temat na forum?
Krzyzak - 13-09-2024, 18:29
Zdaje się coś o ogrodzie było, zajrzyj na Fora tematyczne.
Marcino napisał/a: | Polska to piekny kraj | prawda, ale wciąż się ciągną za nim naleciałości z czasów komuny, a teraz dodatkowo zaczynamy gonić tzw. Zachód w kwestii zgnilizny związanej z ciapakami i czarnymi...
jacek11 - 13-09-2024, 18:31
Chciałem ogłosić, że zaczął się deszczowy łikend
Marcino - 14-09-2024, 00:24
Deszcz jest potrzebny.
jacek11 - 14-09-2024, 11:47
Pada od rana, i bardzo dobrze Może w końcu zrobię porządki w garażu
joujoujou - 14-09-2024, 15:38
Krzyzak napisał/a: | osoby, o których pisałem dorobiły się już obywatelstwa UK | Nie jestem w UK. Tutaj zresztą to nie kwestia dorobienia się ile zapłacenia odpowiedniej kwoty - za tysiąc euro plus tam jakieś dodatkowe bzdety po prostu kupujesz irlandzki paszport. Ja mam jednak lepsze pomysły na wydanie tysiaka - moje prawa lokalne (poza wyborczymi, na których mi nie zależy) i tak nie zmieniłyby się w niczym.
Krzyzak - 14-09-2024, 20:49
Panowie (bo panie się tu nie wypowiadają) - wybiła strona nr 200 - dotychczas zawsze z tej okazji zaczynaliśmy nowy wątek. Czy wolą większości tu piszącej jest utworzenie takowego? Jeśli tak, to zbieram propozycje - ostatnio była beka z indolencji ekipy rządzącej, która łamała prawo to może teraz też? Ciężko w ogóle wybrać coś z dossier obecnego nierządu, bo po paru miesiącach uzbierało się już strasznie dużo, ale może "KONTRASYGNATA"?
joujoujou - 14-09-2024, 21:49
Rezystancja!
Uwex - 15-09-2024, 11:32
Jedziemy z nowym ! Musi być na RE .... ?
|
|
|