Outlander III GEN Techniczne - Tarcze i klocki
pavvcio81 - 06-03-2017, 20:42
"kubabrzesko" Twoje tarcze hamulcowe i klocki w moim O II mają się swietnie, zrobiłem nim około 900 mil i hamują bardzo dobrze....
kubabrzesko - 06-03-2017, 20:53
Czy kolega pavvcio81 to nowy wlasciciel mojego starego outlandera ??
pavvcio81 - 06-03-2017, 20:54
TAk i nie narzekaj na niego bo wszystko widzę
kubabrzesko - 06-03-2017, 21:06
Nie narzekam na niego , wrecz za nim tesknie .Kupilem nowszego bo myslalem ze co nowe to lepsze , a tu moj nowy outek cos sie nie moze do mnie przyzwyczaic bo ciagle mnie czym zaskakuje i ''ciagnie '' ode mnie pienadzie .
pavvcio81 - 06-03-2017, 21:09
Mam propozycje jak wszystko zrobisz w nim i poprawisz ten lakier na łączeniu z tyłu i po trzech latach się znudzi - ZADZWOŃ DO MNIE TO KUPIE
kubabrzesko - 06-03-2017, 21:16
Spoko.
SK666 - 07-03-2017, 02:42
pavvcio81 napisał/a: | "kubabrzesko" Twoje tarcze hamulcowe i klocki w moim O II mają się swietnie, zrobiłem nim około 900 mil i hamują bardzo dobrze.... |
kubabrzesko napisał/a: | Czy kolega pavvcio81 to nowy wlasciciel mojego starego outlandera ?? |
pavvcio81 napisał/a: | TAk i nie narzekaj na niego bo wszystko widzę |
kubabrzesko napisał/a: | Nie narzekam na niego , wrecz za nim tesknie |
Panowie, jakie piękne spotkanie! a najlepsze to: "...i nie narzekaj.... bo wszystko widzę"
rezon - 07-03-2017, 16:32
RedAxe napisał/a: | jak znam życie trzyma się z daleka od super ekologicznych i jedynie słusznych oryginałów od VAG-a, dlatego cieszy się dłużej ze swoich klocków. | nie zmieniałem bez potrzeby klocków na pierwszy montaż - Mitsu 36kkm, Skoda - 90kkm. "drobna" różnica. Po "fachowej" zmianie tylnych outkowych klocków w ASO Mitsu, to kombinowałem jak koń pod górę, aby znaleźć coś, co wytrzymałoby dłużej niż 20kkm. Nawet ulubione przeze mnie EBC Greenstuff nie przejeździły więcej. Teraz oczywiście też mam EBC, ale to dopiero po zjechaniu fabrycznych. jedynie słuszne oryginały od VAG to najczęściej nic więcej jak TRW czyli dawny Lucas nie wiem czy znaczek VW zwiększa ich trwałość o 50%, ale cenę na pewno Bardzo przyzwoite klocki, ale EBC znacznie mniej pylą i nieco lepiej hamują. Dlatego używam ich od dobrych kilku lat. Hamulce to ta część samochodu, w której nie lubię eksperymentów.
michał7 - 12-04-2017, 17:09
Witam,
Ja mam problem, w nowym Outlanerze zakupionym 2 miesiące temu , przebieg 3000 , jest wada fabryczna klocka/ tarczy pojawiła się duża głęboka rysa , informacje o dziwnym śladzie zgłosiłem u dilera po 5 dniach użytkowania, jak widać serwis Mitsubishi działa tylko teoretycznie , ciekawe czy 5 lat gwarancji to też takie wciskanie że wszystko wina klienta, Mitsubishi stwierdziło że to wina użytkowanika,
co jest żenujące , widac opinie o wadach Mitsubishi opisywane przez ludzi na forach w 100% się potwierdzają,
rajan - 12-04-2017, 18:06
Żenujące jest pisanie tego samego we wszystkich możliwych tematach. [edit] rysa na tarczy powstała pewnie w wyniku tego, że coś twardego wbiło się między klocek a tarczę. Nie martw się, można z tym jeździć.
sla - 12-04-2017, 19:04
rajan napisał/a: | pisanie tego samego we wszystkich możliwych tematach. |
Jak się Tobie coś rozwali w samochodzie, a MMC pokaże gest Kozakiewicza to zobaczymy co tutaj napiszesz.
michał7 - 12-04-2017, 19:15
rajan napisał/a: | Żenujące jest pisanie tego samego we wszystkich możliwych tematach. [edit] rysa na tarczy powstała pewnie w wyniku tego, że coś twardego wbiło się między klocek a tarczę. Nie martw się, można z tym jeździć. |
Wypraszam sobie, zaraz wkleję zdjęcia i nagram 10 filmów na YT żeby pokazać , jaki jest Outlander, parodia samochodu.. świder, wiertarka udarowa
rajan - 12-04-2017, 19:32
sla napisał/a: | rajan napisał/a: | pisanie tego samego we wszystkich możliwych tematach. |
Jak się Tobie coś rozwali w samochodzie, a MMC pokaże gest Kozakiewicza to zobaczymy co tutaj napiszesz. |
Po pierwsze, to koledze póki co nic się nie rozwaliło. Wibracje do weryfikacji, a rysa na tarczy to nie zepsuty samochód. Może coś się stało z kołem/tarczą i stąd wibracje - np. utkwił jakiś kamień albo żelastwo, przy mocniejszym hamowaniu powstała rysa i tarcza się zwichrowała? Nie wiem...
Po drugie, uważasz, że kolega zrobił słusznie pisząc w pięciu różnych tematach o tym samym?
rezon - 12-04-2017, 19:36
michał7 napisał/a: | przebieg 3000 , jest wada fabryczna klocka/ tarczy pojawiła się duża głęboka rysa | mimo, że nie jestem fanem ASO Mitsubishi, a raczej zdecydowanym antyfanem, to w tym przypadku niestety przyznam rację serwisowi - klocki nie podlegają gwarancji. Co prawda przy tym przebiegu większość serwisów dla dobra klienta pewnie sprawdziłaby chociaż przyczynę tego stanu rzeczy i ew. wymieniła klocki - w końcu te 200zł to nie majątek, albo jeśli winowajcą był jakiś kamyk po prostu wysypała go i nakazała jeździć do zaniku rysy - ale to wszystko i tak w ramach dobrej woli, a nie obowiązku gwarancyjnego.
michał7 - 12-04-2017, 19:40
rajan napisał/a: | sla napisał/a: | rajan napisał/a: | pisanie tego samego we wszystkich możliwych tematach. |
Jak się Tobie coś rozwali w samochodzie, a MMC pokaże gest Kozakiewicza to zobaczymy co tutaj napiszesz. |
Po pierwsze, to koledze póki co nic się nie rozwaliło. Wibracje do weryfikacji, a rysa na tarczy to nie zepsuty samochód. Może coś się stało z kołem/tarczą i stąd wibracje - np. utkwił jakiś kamień albo żelastwo, przy mocniejszym hamowaniu powstała rysa i tarcza się zwichrowała? Nie wiem...
Po drugie, uważasz, że kolega zrobił słusznie pisząc w pięciu różnych tematach o tym samym? |
Przepraszam Pan to robi na tym forum za wróżkę Kasandrę ? jakim mocniejszym hamowaniu ?
autem jeżdżę tylko ja , zazwyczaj zmieniam olej co 5 tyś km, a na klockach robie od 30 do 50 tyś zł, ..
Po drugie, rysa pojawiła się już 1 dnia, i jest stale w tym samym miejscu i jest coraz mocniejsza i coraz głębsza, będąć w aso sam z ciekawości zajżałem co to jest,
w klocu są zatopione ciała obce, i ewidentnie widac że wzdłuż teg czegoś co rysuej tarczę coś jest wokładzinie zatopione , a brzeki okładziny się wykruszyły i widać kawałki metali..
większe kawałki.. diler w aso przy mnie wykonał zdjęcia, neistety jakość zdjęć bardzo słaba, na tej podstawie centrala wydała opinie że to wina użytkownika..
zróbcie coś z tym, bo to jest wręcz poniżanie na klienta, zastanówcie się przed kolejnymi oskarżeniami bo nie lubię jak ktoś na siłę mi coś wmawia,
|
|
|