Outlander III Ogólne - Konserwacja podwozia?
Bizi78 - 14-09-2017, 19:40
arokub napisał/a: | Terminów "na już" nie ma, najszybciej za 2-3 tygodnie, to chyba dobrze |
Czy ja wiem, wszystko zależy od pogody, ale najlepszy termin to lato gdy jest ciepło i nie ma tyle wilgoci w powietrzu .
arokub - 14-09-2017, 20:15
Bizi78, chodziło mi o to, że mają ruch, czyli klientów, a więc jest większa szansa, że się na tym dobrze znają
Na szczęście przy suszeniu nie zdają się tylko na siły natury i w razie potrzeb ogrzewają miejsce pracy.
Bzyk_R1 - 14-09-2017, 21:34
arokub, o tej porze roku nie wyobrażam sobie żeby nie nagrzewać dodatkowo w garażu. Powiem Ci cena adekwatna do rozmiarów roboty, nie wiem czy kolejny raz bym się bawił w konserwację czy nie oddałbym za te pieniądze komuś.
arokub - 14-09-2017, 22:19
Bzyk_R1 , sam nawet nie mam zamiaru próbować
A roboty trochę jest, wg ich opisu:
"Usługa konserwacji składa się z następujących czynności:
-mycie podwozia ciśnieniowo (karcher)
-czyszczenie podwozia mechaniczne i chemiczne
-suszenie podwozia dmuchawami
-konserwacja podkładem antykorozyjnym
-konserwacja preparatem marki WURTH".
Tylko trzeba odstawić auto na cztery dni... W tym największy problem.
[ Dodano: 21-11-2017, 08:43 ]
Ciekawostka z życia. Kolega był w serwisie toyoty i dowiedział się o takim przypadku: kilkuletnie auto (nie pamiętam dokładnie ilu letnie) ze zrobioną konserwacją podwozia, przeszło m.in. przez badanie układu hamulcowego (ze zwiększonym ciśnieniem, żeby ujawnić wycieki). Badanie nic nie wykazało, a w niedługim czasie podczas hamowania awarii uległ układ hamulcowy - wyciek. Okazało się, że ponieważ była zrobiona konserwacja podwozia to i układ hamulcowy też został potraktowany preparatem. Zbierała się chyba gdzieś woda, poszła rdza, wycieku nie było widać podczas sprawdzania, właśnie przez położenie warstwy zabezpieczającej .
Marcino - 21-11-2017, 13:04
No słyszałem tez ze nie powinno się psikac na rurki hamulcowe.
tokyo - 22-11-2017, 23:24
ja tylko dodam od siebie:
konserwacja powinna trwac minimum 4- 5 dni - std 7 dni, poniewaz przed konserwacja auto musi byc umyte i odtluszczone - znam przypadki ze pomimo zakonserwowania i wyczyszczenia z rdzy po roku wyszla rdza spod konserwacji poniewaz nie bylo dobrze odluszczone i wysuszone
mamitsu - 29-12-2017, 16:14
Odstawilem outka na smarowanie podwozia... myslalem ze chociaz jakis wosk,cokolwiek zabezpieczajacego bedzie. Otoz kolega mnie rozczarowal, totalnie nic, gola blacha i tyle, w profilach tez golo...takze radze robic. Moze to i trwa 4-5 dni, ale jak sie ktos nie chce [edit] po zimie to smarowac Panowie i Panie.
tom_swan - 19-06-2020, 08:42
Mam świeżo kupionego Outka. Jak zobaczylem jak wyglada spód po 5 latach uzytkowania to nie było innej opcji jak oddać do konserwacji. Ma trwać tydzień. Koszt około 1,5 tyś zł. Robie przed założeniem LPG.
LysyG - 19-06-2020, 20:48
tom_swan napisał/a: | Mam świeżo kupionego Outka. Jak zobaczylem jak wyglada spód po 5 latach uzytkowania to nie było innej opcji jak oddać do konserwacji. Ma trwać tydzień. Koszt około 1,5 tyś zł. Robie przed założeniem LPG. |
We Wrocku będziesz konserwował?
tom_swan - 19-06-2020, 20:51
LysyG napisał/a: | tom_swan napisał/a: | Mam świeżo kupionego Outka. Jak zobaczylem jak wyglada spód po 5 latach uzytkowania to nie było innej opcji jak oddać do konserwacji. Ma trwać tydzień. Koszt około 1,5 tyś zł. Robie przed założeniem LPG. |
We Wrocku będziesz konserwował? |
Tak. Oddałem już do Japan Tech na Sołtysowickiej.
LysyG - 19-06-2020, 21:16
Czekam na info po zakończeniu roboty.
tom_swan - 19-06-2020, 21:19
Ok. Nie omieszkam. A Japan Tech na Swojczyckiej. Zobacze czy warto będzie ich polecić.
[ Dodano: 26-06-2020, 20:13 ]
Odebrałem dzisiaj, tydzień trwa cała konserwacja z uwagi na konieczne etapy o których wyżej wspomniano. Bardzo ładnie to wygląda, jak będę miał możliwość zrobienia fotek jak będzie na podnośniku to wrzucę. Po roku kontrola, na 5 lat powinno wystarczyć - tak zapewniają. Koszt 1600 zł.
jskefir - 16-09-2020, 15:16
Gdzie w Warszawie warto podjechać
z konserwacja podwozia... pacient OIII z 2014
wawa_marek - 06-10-2020, 14:36 Temat postu: No właśnie, gdzie w Warszawie Podbijam temat
jskefir napisał/a: | Gdzie w Warszawie warto podjechać
z konserwacja podwozia... pacient OIII z 2014 |
pablo eldiablo - 26-01-2022, 12:54
Rok temu odbierałem z salonu nowego Outka, jeszcze przed rejestracją samochodu zapłaciłem dilerowi za lawetę do firmy zabezpieczającej auta od spodu. Zrobiłem tak, bo w ASO zaproponowano mi 'takiego tam baranka'
Zabezpieczenie robione było w krown.pl na Modlińskiej, ciężko mi ich polecać albo odradzać, ale wychodzę z założenia, że jak ktoś się w czymś specjalizuje i z tego żyje, to raczej wie co robi
Na wiosnę planuję powtórkę - mycie spodu z soli i ponowne zabezpieczenie, samochód mam zamiar zostawić na dłużej niż leasing
|
|
|