To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Ustawienie zbieżności w tyle

Marcino - 28-11-2013, 08:27

scb napisał/a:
POLSKA: http://www.hdmot.pl/index...29-002-mb911314

A śruba z podkłądką i nakrętką czy bez,,,

scb - 29-11-2013, 02:44

Marcino napisał/a:
A śruba z podkłądką i nakrętką czy bez,,,

bez - z tego co sie domyslam. Ale gdybym byl w bledzie dam znac. Zamowilem kilka dni temu.

[ Dodano: 30-11-2013, 14:53 ]
Bizi78 napisał/a:

Pewnie jeszcze kilka by się znalazło :D .

No prosze:) Przyznam, ze nie mialem pojecia o tym. Jedyny problem w tym ze to rosja i za sama przesylke wychodzi wiecej niz za czesci ktore chce zamowic - Czy istnieje jakis odpowiednik tych stron w polsce albo innym kraju europy? anglia np?

Marcino - potwierdzam, bez sruby.

misza116 - 31-07-2014, 15:13

Stary temat, ale odświeżę.
Jestem świeżo po ustawianiu zbieżności w 2.5 SE, '99, sedan.
Przód praktycznie idealnie, a z tyłu wyszło, że koła sa pochylone do wewnątrz, oba jednakowo (2 stopnie odchylenia). To by wyjaśniało, dlaczego miałem od środka starte opony :) . Według fachowca nic z tym nie można zrobić, bo podobno nie ma regulacji tego położenia.

Co może byc przyczyną takiego ułożenia kół i co można by z tym zrobić?

robertdg - 31-07-2014, 16:35

Zawieszenie standard czy obnizone :?: najlepiej wrzuć foty auta i wydruku ze zbiezności.
martinez_g - 31-07-2014, 19:32

miałem dokładnie to samo zmieniłem sprężyny i wynik na zbieżności doszedł do wartości początkowej podanej w manualu 1stopien i 30 min(spręzyny z kombi do sedana ) nie wiem jaką wartość ma teraz bo zbieżność robiłem następnego dnia po założeniu sprężyn ale myślę ,że jest nadal dobrze ,wcześniej było widoczne pochylenie kół do wewnątrz teraz nie widać
scb - 31-07-2014, 21:02

misza116 napisał/a:
Według fachowca nic z tym nie można zrobić, bo podobno nie ma regulacji tego położenia.

Co może byc przyczyną takiego ułożenia kół i co można by z tym zrobić?

Ja tam fachowcem nie jestem, ale wydaje mi sie ze ten Twoj fachowiec to biedny fachowiec. Jak to nie ma regulacji? a regulacja na srubach o ktorych pisalem? No chyba ze o inna chodzi, to przepraszam :)

misza116 - 01-08-2014, 00:16

Na oko niby wygląda jak standard, ale mam bardzo niedoświadczone oko ;) , może poprzedni właściciel obniżał.

Postaram się jutro cyknąć foto.

adt81 - 01-08-2014, 13:24

scb napisał/a:
Ja tam fachowcem nie jestem, ale wydaje mi sie ze ten Twoj fachowiec to biedny fachowiec. Jak to nie ma regulacji? a regulacja na srubach o ktorych pisalem? No chyba ze o inna chodzi, to przepraszam

Fachowiec ma rację bo regulacji pochylenia kół producent nie przewidział aczkolwiek można je skorygować poprzez podkładki pod śruby mocowania wahacza górnego (podkowy). Ty pisałeś o śrubie mimośrodowej wahacza dolnego służącego do regulacji zbieżności.

booohal - 01-08-2014, 20:05

Jak uważacie, czy taki zestaw ma szanse skorygować kąty? Szczególnie te mimośrody do przodu. Bo tył powinien bez problemu na pierwszy rzut oka.

ssemek85 - 01-08-2014, 21:16

Dokładnie. podkladkami można skorygowac ale to minuty w zasadzi.no może poł stopnia. 2 stopnie wymagaja na poczatek większej ingeręcji w zawieszenie. co by mu kuper do góry ruszyć. u mnie poszły nowe amory gazowe. i podkładki na jedną stronę2 mm na drugą 3mm i wyszło jak z fabryki