To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nasza Niebieska Sigma

Wojciech Bogacz - 25-09-2017, 11:10

GóR3K napisał/a:
Panel który wrzuciłeś jest z Diamante a przycisk to blokada drzwi :)

No to teraz już będę wiedział heh.

Niestety zima przyszła i aku powiedział bye bye... Podłączyłem więc ten z Lancera ale nie zwróciłem uwagi, że bieguny są odwrotnie i na parę sekund podłączyłem odwrtotnie. W rezultacie usmażyłem też drugi akumulator :shock: Dowiedziałem się, że jest to możliwe jeżeli był już na dolocie i ostatkami sił zipał...

Lancer dostał nówkę a co do Sigmy to dzisiaj dopiero podepnę sprawny aku i sprawdzę czy i co ewentualnie się podziało... :evil:

robertdg - 25-09-2017, 19:06

Obyś sterowników nie usmażył, znajomy w taki sam sposób sobie zjarał wszystkie "Control Unity"
Wojciech Bogacz - 26-09-2017, 11:50

robertdg napisał/a:
Obyś sterowników nie usmażył, znajomy w taki sam sposób sobie zjarał wszystkie "Control Unity"

Moje sczęście - Sigma pali :) Jedynie zegary nic nie pokazują, nic się nie świeci (żadna kontrolka), podejrzewam jakiś bezpiecznik...

Wojciech Bogacz - 10-10-2017, 19:00

Podejrzenia były na 99% poprawne, w międzyczasie zegary zaczęły działać a przestały wycieraczki.

Przyczyną były zaśniedziałe styki bezpieczników - poprawiłem i jest git :)

Doczytałem niestety, że dział sprzedam nie działa i nie będzie go w przyszłości w związku z czym napomknę tylko, że jak ktoś szuka Sigmy to zapraszam :) )))

wojtas - 10-10-2017, 19:24

Że tak powiem, dlaczego sprzedajesz?
Wojciech Bogacz - 10-10-2017, 19:28

Za dużo rzeczy trzeba poprawić a Agatka rodzi za miesiąc... chcemy mieć jakieś kombi, które będzie pewniejsze :)
wojtas - 10-10-2017, 21:08

Niestety sigmy to auta dla osób które mają czas by przy nich podłubać.
Bizi78 - 10-10-2017, 21:14

Każdy starszy samochód potrzebuje by co pewien czas przy nim podłubać, ale sam Wojtku przyznałeś że ten egzemplarz to:

wojtas napisał/a:
Ładna skarbonka :wink:

Pewnie można by było ją doprowadzić do dobrego stanu ale to wymaga dużo czasu lub pieniędzy :wink: .

Wojciech Bogacz - 10-10-2017, 21:20

Faktycznie - 100% racji. A u nas do tego jeszcze remont w domu i milion rzeczy na głowie. tym razem muszę odpuścić. może jeszcze kiedyś zrobię kolejne podejście, ale nie w tej chwili... :finga:
Wojciech Bogacz - 19-10-2017, 13:12

Wszystkie małe problemy elektryczne były efektem braku styku bezpieczników (nawet się rymuje heh). Włożyłem kilka na folii aluminiowej i jest OK ale pasowało by wyczyścić tą skrzynkę.

W międzyczasie wymieniłem olej (Mobil 2000 - 10W40). Wlałem taki jak widać, filtr poszedłz firmy Mann (kolega twierdził, że jest dobry).

Autko dostało teżnowiutki akumulator Centra 70Ah. Teraz odpala od pierwszego heh.

Dziś też ma przyjechać klient i obejrzeć auto... Ciekawe co powie :mrgreen:

Wojciech Bogacz - 26-10-2017, 19:38

Jak na razie autko zostało :) Wczoraj pojechałem na przegląd i pan raczył zauważyć, że nie mam lewej postojówki, klaksonu i coś tam marudził, że rdza się pojawiła na progach od spodu..

Macie jakiś sposób na fajne odświeżenie alusków ? Zimowe koła potrzebują kuracji heh

mkm - 27-10-2017, 17:01

Wojciech Bogacz, papier ścierny i farba do felg w sprayu :wink:
jacek11 - 27-10-2017, 22:08

Na początek może być 400, potem 600. Obowiązkowo matujemy "na wodę" Do tego kup sobie komplet zapasowych palców,bo te co masz będą bolały :twisted:
Ewentualnie,zdejmij opony,i zawieź felgi do piaskowania. Potem mycie benzyną estrakcyjną,podkład,matowanie papierem 800,znowu mycie,i jeśli nie poprzecierałeś do metalu,to można już malować kolor 8)
To tak w skrócie :P

wojtas - 27-10-2017, 23:37

Piasek i proszek, bez roboty tylko kasa potrzebna.
Wojciech Bogacz - 01-11-2017, 19:15

jacek11 napisał/a:
Na początek może być 400, potem 600. Obowiązkowo matujemy "na wodę" Do tego kup sobie komplet zapasowych palców,bo te co masz będą bolały
Ewentualnie,zdejmij opony,i zawieź felgi do piaskowania. Potem mycie benzyną estrakcyjną,podkład,matowanie papierem 800,znowu mycie,i jeśli nie poprzecierałeś do metalu,to można już malować kolor

Brzmi intrygująco :mrgreen:

Na razie trochę obmyłem felgi zimowe (do tej pory nie wiedziałem nawet w jakim są stanie...). Na razie odczyściłem wiertarką wewnętrzną stronę mocowania do piasty bo było tak zalezione czymś że szok...

Potem popsykałem potem płynem K2 Roton. Efekt jak na zdjęciach - jedna felga bardzo ładna, dwie takie sobie i dwie słabe :cry:

Poniżej widać felgę przed i po. :Poza tym od środka są straaaaasznie brudne :(

A tutaj widać lepiej w jakim stanie były felgi i jak ładnie zdarłem ten paskudny nalot.

Szykuję się więc do malowania ręcznego 8)

wojtas napisał/a:
Piasek i proszek, bez roboty tylko kasa potrzebna.

Tą opcję rozważę w przypadku felg do Lancera bo tamte doczyścić ręcznie to katastrofa 8)