| 

| [97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Maska zwykła lub z przetłoczeniem

KsiadzRobak - 03-10-2014, 11:11
 Temat postu: Nowa maska z dużym garbem
 Czy to jest maska z dużym garbem?:
 http://allegro.pl/mitsubi...4637478842.html

mam klienta, chce maskę wymienić no i generalnie większość z rozbiórek jest - jak to w Galancie EA - pordzewiała z przodu; więc propozycja nowej maski (którą i tak jak używkę trzeba pomalować) wydaje się atrakcyjna.

Jednak jak z jakością i dopasowaniem takich części? - ma ktoś doświadczenie? Bo cena nie jest najgorsza.
 eremita - 03-10-2014, 11:28
 Temat postu: Re: Nowa maska z dużym garbem

| KsiadzRobak napisał/a: |  	  | Czy to jest maska z dużym garbem?: http://allegro.pl/mitsubi...4637478842.html

mam klienta, chce maskę wymienić no i generalnie większość z rozbiórek jest - jak to w Galancie EA - pordzewiała z przodu; więc propozycja nowej maski (którą i tak jak używkę trzeba pomalować) wydaje się atrakcyjna.

Jednak jak z jakością i dopasowaniem takich części? - ma ktoś doświadczenie? Bo cena nie jest najgorsza.
 | 

łooo zamienniki do gala, chyba gale robią się popularne
   Z doświadczenia wiem że blacharz zrobi tak
  jak zobaczy nową nie oryginalną część. Tomek - 03-10-2014, 11:41

| eremita napisał/a: |  	  | łooo zamienniki do gala, chyba gale robią się popularne   | 

te zamienniki do Gala są dostępne od zawsze

| KsiadzRobak napisał/a: |  	  | Czy to jest maska z dużym garbem?:
 | 

to jest mały garb

| KsiadzRobak napisał/a: |  	  | Jednak jak z jakością i dopasowaniem takich części? - ma ktoś doświadczenie? Bo cena nie jest najgorsza.
 | 

maska jest baaardzo kiepskiej jakości, blacha bardzo cienka, ugina się pod lekkim naciskiem
 miał ją chyba komarsnk
 KsiadzRobak - 03-10-2014, 12:46

Dziękuję za odpowiedzi. Czyli lepiej wziąć oryginalną część używaną? Ale większość ma jakieś felery a na dodatek tych lepszych nie chcą wysyłać ze względów bezpieczeństwa - że kurier potrafi przełamać...
 Te lepsze też mają i wyższe ceny. Dodając malowanie wychodzi dość drogo.
 komarsnk - 03-10-2014, 13:37

| Tomek napisał/a: |  	  | 
  	  | KsiadzRobak napisał/a: |  	  | Jednak jak z jakością i dopasowaniem takich części? - ma ktoś doświadczenie? Bo cena nie jest najgorsza.
 | 

maska jest baaardzo kiepskiej jakości, blacha bardzo cienka, ugina się pod lekkim naciskiem
 miał ją chyba komarsnk
 | 
 Dokładnie tak - blaszka cienka jak tureckie piwo tak, że ciężko ją było przygotować do malowania... A już na pewno nie wysyłałbym jej kurierem...
 Bartekkita - 03-10-2014, 16:55

KsiadzRobak, poszukaj dobrej w kolorze. Ja tak zrobiłem wywaliłem cała pastę uszczelniającą rant, poszła farba epoksydowa i klej do spoin samochodowych na to. Od wewnątrz nalałem Cortanina potem wosku i teraz się modle by było ok. Innej rady chyba nie ma
   robertdg - 03-10-2014, 17:26

| KsiadzRobak napisał/a: |  	  | Dziękuję za odpowiedzi. Czyli lepiej wziąć oryginalną część używaną? Ale większość ma jakieś felery a na dodatek tych lepszych nie chcą wysyłać ze względów bezpieczeństwa - że kurier potrafi przełamać... Te lepsze też mają i wyższe ceny. Dodając malowanie wychodzi dość drogo.
 | 
 Kupicie zamiennik to będziecie przeklinac dzień w którym się na to zdecydowaliście, tutaj akurat sprawdza sie przysłowie co tanie jest drogie, lepiej smignac gdzieś w teren po używany oryginał niż narazac na uszkodzenie przez kuriera
 Marcino - 04-11-2014, 11:33

Czy to jest duzy garb?
 http://allegro.pl/maska-g...4754189999.html

Pozdro
 arturj123 - 04-11-2014, 18:47

Kod lakieru G25 świadczy, że to przedliftowy kolor 97-98 rok, czyli mały garb
 Juiceman - 04-11-2014, 20:26

Lakier "G25 Sherwood green, m. 08.1996-02.1999 " także może być i garb... prośba o inne zdjęcie do sprzedającego?
 Marcino - 04-11-2014, 22:19

| Juiceman napisał/a: |  	  | Lakier "G25 Sherwood green, m. 08.1996-02.1999 " także może być i garb... prośba o inne zdjęcie do sprzedającego? | 

Dzięki jutro do niego zadzwonie, kolor to włąsnie moj:). Gość ma sporo gratów i dość tanio.
 norbiolo - 04-11-2014, 23:14

Marcino,  nie polecam kupowanie od tego sprzedawcy koleś jest naciągaczem.

Uważaj bo koleś potrafi sprzedać towar a następnie znów go wystawić tak więc to co jest na foto nie jest tym co w danym momencie sprzedaje !

Pomimo telefonicznych zapewnień i tak możesz dostać inny towar a zwrot to już Twój koszt.

Ja osobiście NIE POLECAM tego sprzedawcy !
 Marcino - 05-11-2014, 08:31

norbiolo,
 Dzięki, zuważyłem że... ma te same rzeczy w dwóch cenach.....
 KsiadzRobak - 05-11-2014, 08:43

często tak robią na tym portalu - ale pod różnymi kontami (użytkownikami) 	  | Marcino napisał/a: |  	  | zuważyłem że... ma te same rzeczy w dwóch cenach.. | 
 ma to sztucznie sprowokować kupującego do kupna - socjotechniczne zagranie w stylu "tu maska kosztuje 500 zł, ale popatrz, znalazłem identyczną za 250; są tylko dwie takie, biorę!"
   darek 50 - 29-12-2014, 21:44

Witam, mój galant jest 1998 -maska z" małym garbem" a niedawno kupiłem maske z" dużym garbem"  + grill z auta 2001 rok.Wygląda zdecydowanie lepiej choć różni sie odcieniem ( srebrny).

|  | 
 |  |