To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Maska zwykła lub z przetłoczeniem

KsiadzRobak - 03-10-2014, 12:11
Temat postu: Nowa maska z dużym garbem
Czy to jest maska z dużym garbem?:
http://allegro.pl/mitsubi...4637478842.html

mam klienta, chce maskę wymienić no i generalnie większość z rozbiórek jest - jak to w Galancie EA - pordzewiała z przodu; więc propozycja nowej maski (którą i tak jak używkę trzeba pomalować) wydaje się atrakcyjna.

Jednak jak z jakością i dopasowaniem takich części? - ma ktoś doświadczenie? Bo cena nie jest najgorsza.

eremita - 03-10-2014, 12:28
Temat postu: Re: Nowa maska z dużym garbem
KsiadzRobak napisał/a:
http://allegro.pl/mitsubi...4637478842.html

mam klienta, chce maskę wymienić no i generalnie większość z rozbiórek jest - jak to w Galancie EA - pordzewiała z przodu; więc propozycja nowej maski (którą i tak jak używkę trzeba pomalować) wydaje się atrakcyjna.

Jednak jak z jakością i dopasowaniem takich części? - ma ktoś doświadczenie? Bo cena nie jest najgorsza.

łooo zamienniki do gala, chyba gale robią się popularne :shock:
Z doświadczenia wiem że blacharz zrobi tak :axe: jak zobaczy nową nie oryginalną część.

Tomek - 03-10-2014, 12:41

eremita napisał/a:
łooo zamienniki do gala, chyba gale robią się popularne :shock:

te zamienniki do Gala są dostępne od zawsze

KsiadzRobak napisał/a:

to jest mały garb

KsiadzRobak napisał/a:

maska jest baaardzo kiepskiej jakości, blacha bardzo cienka, ugina się pod lekkim naciskiem
miał ją chyba komarsnk

KsiadzRobak - 03-10-2014, 13:46

Dziękuję za odpowiedzi. Czyli lepiej wziąć oryginalną część używaną? Ale większość ma jakieś felery a na dodatek tych lepszych nie chcą wysyłać ze względów bezpieczeństwa - że kurier potrafi przełamać...
Te lepsze też mają i wyższe ceny. Dodając malowanie wychodzi dość drogo.

komarsnk - 03-10-2014, 14:37

Tomek napisał/a:

KsiadzRobak napisał/a:

maska jest baaardzo kiepskiej jakości, blacha bardzo cienka, ugina się pod lekkim naciskiem
miał ją chyba komarsnk

Dokładnie tak - blaszka cienka jak tureckie piwo tak, że ciężko ją było przygotować do malowania... A już na pewno nie wysyłałbym jej kurierem...

Bartekkita - 03-10-2014, 17:55

KsiadzRobak, poszukaj dobrej w kolorze. Ja tak zrobiłem wywaliłem cała pastę uszczelniającą rant, poszła farba epoksydowa i klej do spoin samochodowych na to. Od wewnątrz nalałem Cortanina potem wosku i teraz się modle by było ok. Innej rady chyba nie ma :P
robertdg - 03-10-2014, 18:26

KsiadzRobak napisał/a:
Dziękuję za odpowiedzi. Czyli lepiej wziąć oryginalną część używaną? Ale większość ma jakieś felery a na dodatek tych lepszych nie chcą wysyłać ze względów bezpieczeństwa - że kurier potrafi przełamać...
Te lepsze też mają i wyższe ceny. Dodając malowanie wychodzi dość drogo.

Kupicie zamiennik to będziecie przeklinac dzień w którym się na to zdecydowaliście, tutaj akurat sprawdza sie przysłowie co tanie jest drogie, lepiej smignac gdzieś w teren po używany oryginał niż narazac na uszkodzenie przez kuriera

Marcino - 04-11-2014, 11:33

Czy to jest duzy garb?
http://allegro.pl/maska-g...4754189999.html

Pozdro

arturj123 - 04-11-2014, 18:47

Kod lakieru G25 świadczy, że to przedliftowy kolor 97-98 rok, czyli mały garb
Juiceman - 04-11-2014, 20:26

Lakier "G25 Sherwood green, m. 08.1996-02.1999 " także może być i garb... prośba o inne zdjęcie do sprzedającego?
Marcino - 04-11-2014, 22:19

Juiceman napisał/a:
Lakier "G25 Sherwood green, m. 08.1996-02.1999 " także może być i garb... prośba o inne zdjęcie do sprzedającego?

Dzięki jutro do niego zadzwonie, kolor to włąsnie moj:). Gość ma sporo gratów i dość tanio.

norbiolo - 04-11-2014, 23:14

Marcino, nie polecam kupowanie od tego sprzedawcy koleś jest naciągaczem.

Uważaj bo koleś potrafi sprzedać towar a następnie znów go wystawić tak więc to co jest na foto nie jest tym co w danym momencie sprzedaje !

Pomimo telefonicznych zapewnień i tak możesz dostać inny towar a zwrot to już Twój koszt.

Ja osobiście NIE POLECAM tego sprzedawcy !

Marcino - 05-11-2014, 08:31

norbiolo,
Dzięki, zuważyłem że... ma te same rzeczy w dwóch cenach.....

KsiadzRobak - 05-11-2014, 08:43

Marcino napisał/a:
zuważyłem że... ma te same rzeczy w dwóch cenach..
często tak robią na tym portalu - ale pod różnymi kontami (użytkownikami)
ma to sztucznie sprowokować kupującego do kupna - socjotechniczne zagranie w stylu "tu maska kosztuje 500 zł, ale popatrz, znalazłem identyczną za 250; są tylko dwie takie, biorę!" :)

darek 50 - 29-12-2014, 21:44

Witam, mój galant jest 1998 -maska z" małym garbem" a niedawno kupiłem maske z" dużym garbem" + grill z auta 2001 rok.Wygląda zdecydowanie lepiej choć różni sie odcieniem ( srebrny).