[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Zmiana z INFORM - INVITE do INTENSE - INSTYLE NAVI
mjsystem - 07-08-2014, 09:48
Kuriozal napisał/a: | Shame on me... |
Spoko. Niejeden z nas odkrywał nowe rzeczy w aucie. Ja po pół roku odkryłem lampkę oświetlenia bagażnika
Co do USB, to poczekaj na odpowiedź kolegi tokyo. Na pewno coś wymyśli
Janek_W - 07-08-2014, 11:57
Co do USB to zerknij do tego tematu:
LINK
Pewnie też masz radio z obsługą USB, ale poskąpili Ci kabla
.swat. - 07-08-2014, 18:08 Temat postu: Re: Wyposazenie w wersji Invite
Kuriozal napisał/a: |
3. Czy jest możliwe domykanie szyb z kluczyka? | A próbowałeś przyciskać przycisk pilota przez kilka sekund po uzbrojeniu alarmu?
ZygZak - 18-11-2014, 17:33 Temat postu: Re: Wyposazenie w wersji Invite
.swat. napisał/a: | Kuriozal napisał/a: |
3. Czy jest możliwe domykanie szyb z kluczyka? | A próbowałeś przyciskać przycisk pilota przez kilka sekund po uzbrojeniu alarmu? |
A nie przypadkiem przytrzymać przycisk? Przynajmniej u mnie tak działa. Aha jest dość spore bo kilku sekundowe opóźnienie w reakcji między wciśnięciem i przytrzymaniem przycisku a domknięciem szyb.Z tego co wiem to invite jak najbardziej ma taki bajer
Arczi89 - 18-11-2014, 19:22
U mnie w informie jest ta opcja
ZygZak - 18-11-2014, 20:07
Wychodzi na to że domykanie szyb z kluczyka mają wszystkie wersje. No chyba że Ty Arczi89 coś dokładałeś
bugg - 18-11-2014, 23:16
Było dostępne do któregoś roku modelowego, chyba 2010 włącznie. U mnie już tylko jako funkcja alarmu.
Co ciekawe pytałem w tamtym tygodniu w ASO i oryginalny alarm Mitsubishi nie posiada takiej opcji ponieważ UE zabroniła automatycznego domykania szyb po zamknięciu samochodu (dzieci, psy w samochodach w lecie itd.)
ZygZak - 18-11-2014, 23:19
Ogólnie zastanawiam się nad przełożeniem tapicerki z intense do swojego invite ale nigdzie nie mogę znaleźć czy skórzane fotele są wentylowane. Bo podgrzewania to chyba nie ma w żadnej wersji.
mkm - 19-11-2014, 14:37
Mało jest tapicerek skórzanych wentylowanych, a już na pewno nie w autach w tej półce cenowej - tak więc odpowiedż masz prostą - nie są wentylowane.
Grzane fotele występują w skórze - na pewno w Outlanderach.
krzychu - 19-11-2014, 14:42
ZygZak - z tego co wiem ogrzewanie foteli zależy od rynku. Na Skandynawię jest zawsze bądź w wyższych wersjach.
ZygZak - 19-11-2014, 16:24
Ok. Dzięki za odp.
Matejko - 19-11-2014, 20:25
mam grzanie , domykanie
miśko1977 - 15-02-2016, 19:26 Temat postu: [CY3A 1.8] Z Invite na Intense - no prawie :) - prośba o sug Witam wszystkich !
Wreszcie GO mam wymarzony, wyśniony Lancerek Spotrback 1,8 2008r.
Krótko o nim.
Kupiony w 2009 od tego czasu pierwszy właściciel. Przebieg 118 kkm (potwierdzone w ASO cały czas serwis u dealera). Jest piękny, ale będzie piękniejszy.
Mój plan to:
- nowe fegli (zostaje przy 16 calach)
- kpl skóry do środka (już kupiłem) + podgrzewane fotele (to modyfikacja)
- montaż NAVI + radio 2 din + kamera cof
- ksenony
- halogeny
- końcówka tłumika wybrałem ULTER
Moja miśka to raczej Invite, ale nie ma halogenów (myślałem, że w tej wersji są, ale...)
Czytałem wiele i wiem, że trzeba je aktywować MUT III (podobno można też trzaskać drzwiami, ale jakoś sceptycznie jestem nastawiony).
Ksenony już umówione na montaż.
Mam natomiast problem z radiem. Marzy mi się duży wyświetlacz + navi.
Czy szukać oryginału, czy macie coś godnego polecenia wraz z warsztatem, który estetycznie to zamontuje?
Czy lancery miały podgrzewane siedzenia fabrycznie? Interesują mnie przełączniki, przed wymianą foteli założę w nich maty grzewcze.
Wszelkie sugestie mile widziane.
tyku - 15-02-2016, 19:45
miśko1977 napisał/a: | Czy lancery miały podgrzewane siedzenia fabrycznie? | Tak.
Cytat: | Mam Invite robię Intense (prawie) przyjmę wszystko |
Powodzenia
marcink - 16-02-2016, 00:36 Temat postu: Re: Z Invite na Intense - no prawie :) - prośba o sug
miśko1977 napisał/a: | - ksenony |
+ obowiązkowo poziomowanie świateł i spryskiwacze kloszy. To ważne, bo inaczej możesz oślepiać innych. Zdaje się, sprawdzają to przy badaniu technicznym.
miśko1977 napisał/a: | Czy lancery miały podgrzewane siedzenia fabrycznie? Interesują mnie przełączniki, przed wymianą foteli założę w nich maty grzewcze. |
Tak, te przyciski, które pokazał tyku montujesz w otworze między podłokietnikiem, a schowkiem z uchwytami na napoje. W niższych wersjach jest tam zaślepka.
Wada umiejscowienia przycisków - w pozycji LO nie widać, że się świecą (zasłania mi podłokietnik) i można nieświadomie jeździć z włączonym grzaniem fotela pasażera, zwiększając zużycie paliwa.. To są typowo mechaniczne przełączniki, jak w czajniku elektrycznym, albo oświetleniu domu, więc nie ma czegoś takiego, że po zgaszeniu silnika automagicznie przeskoczą w tryb '0' (ale nie będą też grzać na wyłączonym silniku. Dopiero jak znów zapalisz silnik).
|
|
|