To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Gal DżejDżeja

vrangsinn - 08-01-2018, 18:11

Lajkonik95 napisał/a:
vrangsinn napisał/a:
akurat ja tylko zglebilem przod dla lepszego luku

Co masz na myśli? Bo u mnie ten prześwit jest naprawdę duży i myślę, że to -30mm może być trochę mało. A fajny "luk" też wchodzi w grę ;) Już mam dosyć tego wozu drabiniastego :D

przód: sprezyny einbach + KYB ultraSR, opony r16 205/55 - 66mm przeswitu
tyl: sprezyny ori + KYB ultra SR, opony r16 205/55 - 76mm przeswitu

i o to mi chodzilo, letni set r17 nie chce skłamać ale ze względu na niższy profil opony chyba prześwit się zwiększa o 2mm

EDIT
u mnie sprężyny eibachy nówki były...troche się układały :)

Lajkonik95 - 08-01-2018, 19:00

Hugo napisał/a:
Tak, postojowe to T4W.

Zwykłe czy warto LED'owe zakupić?

mah00ni - 08-01-2018, 19:11

Kolega widzę "zakochany" w swoim miśku... Fajnie widzieć taki entuzjazm :)

Btw, gratulacje autka.

Lajkonik95 - 08-01-2018, 19:26

mah00ni, w galantach od wielu lat, w sumie odkąd pierwszy raz zobaczyłem tego rekina na oczy to już serce mocniej zabiło. A nie kochać swojego galanta to tak jakby nie mieć serca tylko lód. :D

Entuzjazm jest, to prawda. W końcu jest czas i środki żeby móc coś przy nim podziałać.

mah00ni napisał/a:
Btw, gratulacje autka.

Nie ma to jak przyjmowanie gratulacji dwa lata po kupnie auta, mimo to dziękuję bardzo mocno!

Krzyzak - 08-01-2018, 19:38

ja używam wycieraczek Motgum, polskie chyba - po 20zł/sztuka
tak z 5 lat mi wytrzymują, ale są osoby, które na nie narzekają
mam te bez szkieletu

Lajkonik95 - 08-01-2018, 20:41

Wy mi lepiej powiedźcie czy te postojówki wymienić na LED'owe czy zostać przy standardowych? :D
Lucek_37 - 08-01-2018, 21:37

Lajkonik95, ledowe postojówki ładnie wyglądają ale na PT mogą się czepiać. Wycieraczki powiem Ci zależy co trafisz. W jednym mam Alca z Tesco - cicho i ładnie zbierają, w drugim bosch - przeciętnie, w trzecim Visee - zbierają zajebi...ie ale przeskok na powrocie jest tragiczny. Trudno coś doradzić. jedynie co Ci doradzę to obniżenie. Tak jak vrangsinn, pisał :Eibach + KYB Ultra SR. założyłem w zeszłym roku na wiosnę i powiem Ci ekstra. Komfort ten sam a look i prowadzenie o niebo lepsze ( z prowadzeniem przesadziłem :D ,trochę lepsze)
Lajkonik95 - 08-01-2018, 22:54

Plan jest taki, że zapowiada się sobotni poranek grzebiąc przy Galu. #jupi
Jutro kupię LED'owe żarówki i zrobię jakieś foty dla porównania.

Plan działania:
1. Wymiana żarówek postojowych.
2. Ogarnięcie tematu zepsutego spryskiwacza.
3. Dokładne mycie Rekina.

larelijux - 08-01-2018, 23:00

Pamiętaj, że żarówki LED mają polaryzację, więc po jednym druciku zawsze idzie plus a po drugim minus. Dlatego jak zamontujesz złą stroną to nie zaświecą. Mi się nie podobają ledy tam gdzie ich fabryka nie przewidziała :D
Lajkonik95 - 08-01-2018, 23:11

larelijux, polaryzacja LED'ów to wiadoma sprawa.
A co do tego montowania LED'ów gdzie popadnie to też nie jestem jakimś super entuzjastą. Włożę, zobaczymy jak będzie wyglądać, jaka różnica i stwierdzę czy pasuje, czy nie. Jeśli będzie lipa no to wracam do tego co było plus dokupię sobie jedną, która jest niesprawna.

Krzyzak - 09-01-2018, 09:43

U mnie LEDy po krótszym lub dłuższym czasie przestały spełniać zadanie. Mrugają albo gasną i tyle. Mam jedynie we wnętrzu teraz. Może kwestia ceny jest kryterium, bo np. deejay kupuje jakieś sprawdzone, droższe i one działają bez problemu.
Ale faktycznie raz mi policja zwróciła uwagę na ledowe postojówki i powiedziała, że to niezgodne z prawem i warunkowo puściła, ale prosiła o zmianę.

Michaszysz - 09-01-2018, 21:30

Jak chcesz kupić tani olej żeby przepłukać silnik, to polecam Specol Gold 5w40. Syntetyk 4L za 60 zł ;)
Lajkonik95 - 09-01-2018, 22:39

Krzyzak, co do LED'ów, trochę poczytałem, posprawdzałem i zamierzam kupić żarówki ledowe firmy CANBUS. Podobno dają radę. Jakby co, tradycyjne postojówki już są zakupione i będą zawsze w pogotowiu.

Michaszysz, dzięki za radę. Olej na płukanie jeszcze jakiś sobie dobiorę jak już będę bliżej wymiany. Oczywiście zdam relację ;)

Bizi78 - 09-01-2018, 22:47

Lajkonik95 napisał/a:
zamierzam kupić żarówki ledowe firmy CANBUS.

CANBUS to nie firma :wink: .
Oznacza to, że w nowszych autach z szyną CAN nie będzie się palić kontrolka informująca o spaleniu żarówki ze względu na niski pobór prądu.

Lajkonik95 - 10-01-2018, 08:02

Bizi78, ach, całe życie człowiek się uczy a i tak głupi umrze :D

W takim razie "my bad". Byłem święcie przekonany, że to określenie nazwy firmy. Okazało się całkiem co innego. Jednak dobrze, że są tutaj ludzie mądrzy ;) Dzięki Bizi78 !!!

A tak dalej idąc w temat CANBUS, czy będzie ta szyna CAN czy jej nie będzie to nic nie zmienia bo i tak nie ma w Galacie kontrolki przepalenia żarówki. Dobrze rozumuję?