Outlander III GEN Techniczne - Czujniki parkowania przednie.
arokub - 27-03-2019, 05:48
Da się, ale musi być odpowiedni typ czujnika. Ja mam dołożone w ASO z przodu dedykowane, a nie oryginalne i na wýświetlaczu mam informację. Działają cały czas i jest przycisk do wyłączenia. Ceny (zarówno dla czujników zintegrowanych z wyświetlaczem jak i nie) podałem na pierwszej stronie wątku jakby co.
didusiek1 - 13-04-2019, 18:50
Ja mam odbiór nowego Outlandera Intense Plus SDA we wtorek i jako dodatkowe wyposażenie kazałem założyć przednie czujniki parkowania. Nie pytałem czy będzie na wyświetlaczu info dodatkowe czy tylko dźwiękowe z wyłącznikiem. Zobaczę przy odbiorze. Cena czujników 398 plus 400 montaż.
Brodzins - 12-05-2019, 18:01
Moje udało się naprawić... Zacząłem grzebać przy cetralce i okazało się, że kostka była wypieta.
Czerwone autko wróciło na zegary, jest bajecznie...
zoge7 - 01-10-2019, 14:57
Czy ktoś może się wie, czy można podłączyć oryginalne czujniki parkowania z podglądem na wyświetlaczu do auta w którym fabrycznie nie było czujników? Auto sprowadzone z USA, rocznik 2018.
acent - 02-10-2019, 16:46
Czy ktoś wie jakiej firmy montuj a czujniki w Japan-Motors w Bielsku?
dziambel04 - 06-10-2019, 12:24
Montował ktoś sam czujniki przód zakupione w sklepie internetowym np allegro ??
Jakiej firmy polecacie
sla - 06-10-2019, 18:06
Ja polecam Valeo. Nie jest to kompletny śmieć, w miarę fajnie zrobiony jeżeli chodzi o jakość materiałów i niezawodność.
Brodzins - 07-10-2019, 18:11
Ja mam Steelmate EMG.
Pozatym że wtyczka od centralki sama się wypiela - super działają.
Żadnych przypadkowych wzbudzen.
dziambel04 - 08-10-2019, 10:43
Jak się zdecyduję na czujnik z wyświetlaczem , to gdzie macie założony wyświetlacz lub gdzie go najlepiej założyć by nie wkurzał niepoczekanie stojąc.
Brodzins - 08-10-2019, 20:26
Ja mam na ori zegarach. Takie śmieszne czerwone autko się pokazuje.
arokub - 08-10-2019, 21:37
dziambel04, a jaka jest różnica w cenie czujników z wyświetlaczem a tymi podpiętymi do wyświetlacza? Na wyświetlaczu widzisz, który czujnik jest pobudzony, to się czasami przydaje.
Tak na marginesie zwrócę uwagę, że można też zamontować przednią kamerkę - jeśli dobrze pamiętam, to Tokyo zamontował ją SK666.
Brodzins - 09-10-2019, 05:38
W sumie to na ori zegarach widać 3 strefy.
Czujniki środkowe jako jedna strefa, oraz boczne po jednym wskaźniku. Parę razy mi to pomogło na parkingu, gdy ktoś z auta obok postawił wózek na krawędzi zderzaka, a nie widziałem go w lusterku.
Nie wiem przy jakiej prędkości się wyłączaja, ale gdy jadę (powoli) ciasnym przejazdem to wychwytuja np ścianę do której się zblizam.
Na wąskich mostach np.
Te Steelmate bardzo dobrze działają.
W poprzednim aucie miałem Valeo i wzbudzały się jak przymarzły.
Tu 2 rok nie ma problemu.
Są tak ustawione /zaprogramowane że można naprawdę blisko przejechać obok auta na parkingu.
Również zastanawiałem się czy kamera (lub dwie) to dobry pomysł.
Stwierdziłem że kamera wiele nie da przy tym jak działają te czujniki.
Po prostu robią robotę.
Wczoraj w ASO rozmawiałem na temat czujników przy okazji, i facet rzucił temat że niektóre wzbudzają się gdy auto mocno nagrzewa się w słońcu.
Marki czujników nie podał, ale to coś co oni montuja.
mkwb90e - 20-02-2020, 19:52
tokyo, witam
jestem szczesliwym posiadaczem out 3 2,4 pehv niestety nie mam ani kamery 360 ani czujnikow , a i radio jest bida bez navi , czy mozna cos tu usprawnic i za ile ,
pozdrawiam
polsky - 14-07-2020, 14:43
tokyo
Outlander 2.0 2012, potrzebuję czujniki przód i tył, mam kamerę cofania, podziałamy coś?
tokyo - 21-07-2020, 18:07
zalatwione podaj kolor lakieru i bedziemy dzialac
|
|
|