[97-04]Galant EAxA/W - Wyposażenie Galantów
Piospi - 17-07-2010, 22:40
Zauważyłem, że w szwajcarskich ogłoszeniach Galanty mają ESP. Czyli są wersje które posiadają pierwszy system oraz drugi ?
fj_mike - 18-07-2010, 16:01
m6riano napisał/a: | miał ktoś u siebie gniazdko (sieciowe) zamontowane pod deska rozdzielczą nad nogami pasażera po lewej ich stronie? |
Ja mam, także skandynaw. To jest gniazdko do podłączenia grzałki kabinowej. Tylko nie stosuj zwykłej farelki
Piospi napisał/a: | Zauważyłem, że w szwajcarskich ogłoszeniach Galanty mają ESP. Czyli są wersje które posiadają pierwszy system oraz drugi ? |
Chodzi oczywiście o TCL. Nazewnictwo ESP wynika z niewiedzy piszących ogłoszenia
m6riano - 18-07-2010, 16:34
fj_mike napisał/a: | m6riano napisał/a: | miał ktoś u siebie gniazdko (sieciowe) zamontowane pod deska rozdzielczą nad nogami pasażera po lewej ich stronie? |
Ja mam, także skandynaw. To jest gniazdko do podłączenia grzałki kabinowej. Tylko nie stosuj zwykłej farelki
Piospi napisał/a: | Zauważyłem, że w szwajcarskich ogłoszeniach Galanty mają ESP. Czyli są wersje które posiadają pierwszy system oraz drugi ? |
Chodzi oczywiście o TCL. Nazewnictwo ESP wynika z niewiedzy piszących ogłoszenia |
ale te gniazdko to działa chyba tylko w momencie podpięcia sieci pod ta łączówke z przodu?
bo tak to nie działa
fj_mike - 18-07-2010, 20:24
Cytat: | ale te gniazdko to działa chyba tylko w momencie podpięcia sieci pod ta łączówke z przodu? |
Oczy_wiście
m6riano - 18-07-2010, 22:24
fj_mike napisał/a: | Cytat: | ale te gniazdko to działa chyba tylko w momencie podpięcia sieci pod ta łączówke z przodu? |
Oczy_wiście |
to lipa bo blacharz ktory mi lakierowal maske i zderzak odlaczyl i juz z powrotem nie podlaczyl...
Members only - 22-07-2010, 08:43
hej. Ja mam inne pytanie. Mam galanta z 98 roku 2.0 GLS a nad tym emblematem GLS mam drugi emblemat z napisem FRESH. Wiecie może co to za cudo? czy po prostu ktoś sobie przylepił jakieś badziewie? załączam fotkę poniżej
http://www.fotosik.pl/pok...32dadba830.html
Jonny156 - 22-07-2010, 09:07
Members only napisał/a: | hej. Ja mam inne pytanie. Mam galanta z 98 roku 2.0 GLS a nad tym emblematem GLS mam drugi emblemat z napisem FRESH. Wiecie może co to za cudo? czy po prostu ktoś sobie przylepił jakieś badziewie? załączam fotkę poniżej
http://www.fotosik.pl/pok...32dadba830.html |
Możesz być spokojny to naklejka doklejona przez jednego z właścicieli, na pewno nie jest oryginalna
Members only - 22-07-2010, 09:14
Powiem że była wklejona dość estetycznie, każda litera osobno. Oczywiście zaraz po zakupie auta od razu zdrapałem ten napis bo nie lubię takich "gadżetów":)
marcinsz08 - 22-07-2010, 22:32
Witam
U mnie jest jeszcze oryginalne webasto i podgrzewana przednia szyba (webasto ma opis na karoserii więc raczej oryginał a szyba również ma opis mitsu więc zakładam że fabryka), popzedniwlaściceil twierdził że mitsu był na zamowienie rok 97 2.0 benz
Anonymous - 22-07-2010, 22:45
marcinsz08 napisał/a: | Witam
U mnie jest jeszcze oryginalne webasto i podgrzewana przednia szyba (webasto ma opis na karoserii więc raczej oryginał a szyba również ma opis mitsu więc zakładam że fabryka), popzedniwlaściceil twierdził że mitsu był na zamowienie rok 97 2.0 benz |
co rozumiesz pod "podgrzewana przednia szyba" , masz elementy grzejne w szybie, cos jak w fordach GHIA ?
fck - 28-07-2010, 16:12
szyba podgrzewana nie jest tylko w fordach ghia, mozesz sobie do każdego zamówić. Wiem bo miałem focusa ostatniej gen. 1.6 td z taką szybką i była to najuboższa wersja
Poza tym ktoś pisał o różnicach w Sport Edition, nie opisał wszystkiego. Sporty mają też większe tarcze z przodu, podobno (ale nie sprawdzałem) dwutłoczkowe zaciski, inny kolor weluru w środku, całą deskę rozdzielczą czarną, dymione lamki oświetlenia wnętrza
Danyael - 31-07-2010, 18:45
tommyc1 napisał/a: | Zadałem to pytanie w osobnym temacie, ale nikt nie odpowiada a widzę, że jest temat ściśle z wyposazeniem rekinów zwiazany, więc pytam jeszcze raz: czy wersje Avance były wyposazane w szyberdach? Pytam, bo nie spotkałem się z tak wyposażonym galantem w tej wersji w ofertach sprzedażowych... a myślę o zakupie tej wersji. Mam taki dach w swoim i nie chcałbym z tego rezygnować, bo to super sprawa.
[ Dodano: 17-07-2010, 07:14 ]
He he, a myślałem, ze to proste pytanie dla znawców tematu... i las rąk . |
Sprawdź to ogłoszenie:
http://www.autoscout24.ch...87&page=5&row=3
swinks_UK - 01-08-2010, 12:02
axg napisał/a: |
co rozumiesz pod "podgrzewana przednia szyba" , masz elementy grzejne w szybie, cos jak w fordach GHIA ? |
Podgrzewane szyby przednie lusterka i fotele szły w tzw. zimowym pakiecie, który był oferowany na rynek JDM jako opcja oraz na rynek Szwecji, Norwegii i Szwajcarii jako pakiet podstawowy.
Element podgrzewający szybę jest schowany w podszybiu.
[ Dodano: 01-08-2010, 11:06 ]
fck napisał/a: |
Poza tym ktoś pisał o różnicach w Sport Edition, nie opisał wszystkiego. Sporty mają też większe tarcze z przodu, podobno (ale nie sprawdzałem) dwutłoczkowe zaciski, inny kolor weluru w środku... |
Przynajmniej od 4 lat się o tym rozpisujemy na forum. Temat o hamulcach ma kilkadziesiat stron...
fck napisał/a: | ...całą deskę rozdzielczą czarną, dymione lamki oświetlenia wnętrza |
Nie czarną....
Górna część jest z bardzo ciemnego granatowego tworzywa, dolna część czarna. Radzą się przyjrzeć w świetle dziennym.
Obie sekcje konsoli (górna i dolna) były czarne tylko w Galantach ECxx na rynek JDM.
Hugo - 01-08-2010, 15:33
swinks_UK napisał/a: | Górna część jest z bardzo ciemnego granatowego tworzywa, dolna część czarna | Potwierdzam.
m6riano - 02-08-2010, 20:45
swinks_UK napisał/a: | axg napisał/a: |
co rozumiesz pod "podgrzewana przednia szyba" , masz elementy grzejne w szybie, cos jak w fordach GHIA ? |
Podgrzewane szyby przednie lusterka i fotele szły w tzw. zimowym pakiecie, który był oferowany na rynek JDM jako opcja oraz na rynek Szwecji, Norwegii i Szwajcarii jako pakiet podstawowy.
Element podgrzewający szybę jest schowany w podszybiu.
[ Dodano: 01-08-2010, 11:06 ]
fck napisał/a: |
Poza tym ktoś pisał o różnicach w Sport Edition, nie opisał wszystkiego. Sporty mają też większe tarcze z przodu, podobno (ale nie sprawdzałem) dwutłoczkowe zaciski, inny kolor weluru w środku... |
Przynajmniej od 4 lat się o tym rozpisujemy na forum. Temat o hamulcach ma kilkadziesiat stron...
fck napisał/a: | ...całą deskę rozdzielczą czarną, dymione lamki oświetlenia wnętrza |
Nie czarną....
Górna część jest z bardzo ciemnego granatowego tworzywa, dolna część czarna. Radzą się przyjrzeć w świetle dziennym.
Obie sekcje konsoli (górna i dolna) były czarne tylko w Galantach ECxx na rynek JDM. |
Czyli skoro mam wersje szwedzką to też mam podgrzewaną przednią szybę?
jak to sprawdzić?
|
|
|