Nasze Miśki - Colt CAO 1.6
Hugo - 04-06-2007, 08:21
ExtasyGirl napisał/a: | tłumik hmmmmm.. taki sobie.. troche nie pasuje..;/ | Jakże jestem ciekawy jaki w takim razie tam pasuje, hmm???
Może taki ?
Anonymous - 16-06-2007, 08:20
no mi tez sie nie podoba... najlpszy moim zdaniem jest taki z dwoma koncowkami REMUSA taki jak ma Ficu i Ja
Anonymous - 16-06-2007, 08:21
ale nie zapominajmy.... sa gusta i gusciki
pawela - 16-06-2007, 14:38
wlasnie Gabek_82, mozesz mi podac dokladne oznaczenie togo wydechu i jakies fotki bo tez mysle zo podwojna najlepiej w colciaku wyglada a moja jest ciut za mala i to tylko ozdobna koncowka
Hugo - 16-06-2007, 18:04
Ech...nie znacie się
Anonymous - 17-06-2007, 08:50
OK pawela... jak tylko wroce do domu to wkleje fotki pozdrawiam
KrzychoP - 17-06-2007, 14:03
Hubert nie łam się. Najważniejsze żeby Tobie się podobało.
Anonymous - 17-06-2007, 16:20
Gabek_82 napisał/a: | OK pawela... jak tylko wroce do domu to wkleje fotki pozdrawiam |
Gdzies w opisie mojego auta jest zdjęcie z tymi końcówkami więc zapraszam
Hugo - 17-06-2007, 16:38
KrzychoP napisał/a: | Hubert nie łam się. Najważniejsze żeby Tobie się podobało. | A kto się łamie? Przecież żartowałem. Każdy ma przecież swoją opinię i o to chodzi.
Teraz mam już inną wizję. Wystawię ten tłumik pod skosem
Anonymous - 17-06-2007, 17:45
Hugo napisał/a: | Teraz mam już inną wizję. Wystawię ten tłumik pod skosem |
Proponuję wyciąć otwór w masce i pionowo tam go wstawić
A ta na poważnie: jaką średnice ma ten tłumik? Taki mały się wydaje...
Hugo - 30-06-2007, 19:52
Dzisiaj Colt otrzymał rozpórkę przednich kielichów. Zrobiłem sam i jestem zadowolony. Prawie cały dzień mi to zajęło. Materiały użyte to:
1. Śruba rzymska o średnicy gwintu 12 mm-6,50 zł,
2. Dwa kawałki blachy o grubości 4 lub 5 mm-już miałem,
3. kawałek rury 1/2 cala-też miałem na stanie,
Jak widać koszt żaden. Fotki wkrótce.
harpagan - 30-06-2007, 20:40
Poka poka i mow jak sie sprawdza
Generalnie gratulacje bo fajna sprawa sobie zrobic cos takiego samemu
Hugo - 01-07-2007, 12:07
harpagan napisał/a: | Poka poka i mow jak sie sprawdza | Wczoraj jeździłem trochę. Różnica jest ogromna. Po pierwsze: Szyberdach mam nieoryginalny i gdy autem zabujało na nierównościach to coś w nim strzelało. Bardzo często. Teraz strzeliło tylko raz. Niesamowite-nie podejrzewałem, że nadwozie aż tak pracuje . Druga sprawa: prowadzenie na prostej i w zakrętach bez porównania lepsze. O ile droga jest równa (bez kolein) to bez zmian, ale w koleinach duuużo mniej auto myszkuje. W zakrętach nie "ucieka" przód. Ogólnie przednie zawieszenie jest sztywniejsze i dużo bardziej wyczuwalne. Aha i wcześniej czasami z przodu dochodziły dziwne stuki-teraz ich nie ma. Po prostu mega zadowolenie. Fotka za godzinę będzie.
mlun - 01-07-2007, 13:25
A jak jest na wybojach? Bo znajomi mówili że samochód potrafi się zrobić tak sztywn że można zeby pogubić na dziurach naszych polskich:P
Hugo - 01-07-2007, 15:08
mlun napisał/a: | A jak jest na wybojach? Bo znajomi mówili że samochód potrafi się zrobić tak sztywn że można zeby pogubić na dziurach naszych polskich | Trudno mi jeszcze cokolwiek powiedzieć na ten temat. Jest rzeczywiście znacznie sztywniej z rozpórką i bez. Wczoraj przejechałem przez przejazd kolejowy i miałem wrażenie jakbym jechał na felgach bez opon Teraz wiem, że muszę przed nim zwalniać.
Fotka rozpórki:
fotka
Wymaga jeszcze drobnych poprawek kosmetycznych, jak np. dokładne malowanie.
|
|
|