To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Rondo

Efa! - 29-11-2005, 02:10

Nie wiem, może dziwnie myślę, ale to zdjęcie wydaje mi się dowodem, że naprawdę można sensownie i logicznie ustalić zasady ruchu tak, by rozładować korki w mieście. U nas brakuje takich rozbudowanych skrzyżowań. A nawet jeśli są, to i tak co chwilę ktoś się z kimś zderza :(
Anonymous - 29-11-2005, 08:30

zwroccie uwage na mozliwosc skrecenia w lewo (u nas to by bylo w prawo) bez koniecznosci wjazdu na rondo, nawet na te male. dlaczego tego u nas nie ma?
Karwoś - 29-11-2005, 18:13

Może powinni wszystkie ronda w Polsce przerobić na ronda tubinowe - tam nie ma możliwości jechania innym pasem niż jest wysznaczone - i nie ma tu zmiany pasa żeby skręcić w lewo.

http://miasta.gazeta.pl/k...21,2929125.html

Jak ktoś jeszcze nie czytał - link powyżej.

Moominek - 29-11-2005, 18:21

Dobra, dobra, nie rajcujcie się tak :) Wyobrażacie sobie przysłowiową blondynkę na takim rondzie? :lol: Albo moją teściową?? boshhhh świat odetchnął z ulga kiedy sprzedała auto ;)
Efa! - 04-12-2005, 01:18

baaardzo śmieszne
Anonymous - 04-12-2005, 16:15

chciałbym zobaczyć entuzjastów tego rondka z rondkami w śnieżną zadymke i to w nocy :D ,a co do rond u nas ,chyba nawet dziś mozna tam znaleść ludzi którzy żyją z ubezpieczalni stąd dodatkowe zagrożenie :cry: ,także podpisuje się pod Hubertem możliwie skrajny pas i oczy wszędzie,i własnie taki nowy wynalazek powstał w Olsztynie ku...rewelacja kolejna
Chooper - 15-12-2005, 15:09

znalazłem ciekawe przypadki coś jak pokazane przez Grześka :)

a z rondem można i tak :

Karwoś - 18-12-2005, 16:30

Kumpel tak zrobił jak ten autobus - tylko że tam była trawka kwiatki i piękny skalniaczek na wysokości jakieś 0,5 m - na szczęscie był to Nissan Patrol przygotowany do trudnego terenu :")
Anonymous - 18-12-2005, 16:32

Chooper napisał/a:
znalazłem ciekawe przypadki coś jak pokazane przez Grześka :)

a z rondem można i tak :
Obrazek

Moomin, czy to nie jest rondo u Was w Legionowie???

Karwoś - 18-12-2005, 16:49

Ja wam zrobie kiedyś rondo w białymstoku - to popadacie ze śmiechu - tam nawet Maluch ma kłopoty z wykręceniem wokół tego kółeczka na drodze :)
Moominek - 20-12-2005, 08:21

Fido__ napisał/a:
Moomin, czy to nie jest rondo u Was w Legionowie???

TAK!! :) To dokładnie to rondo, o którym pisałem :) Z tym, że władze miasta Legionowa wydały pozwolenie MZA na pokonywanie ronda w sposób pokazany na fotce (nie wiem na jakich zasadach ale w lokalnej TV o tym mówili), bo rondo jest tak ciasne, że IKARUS nawet bez przyczepki nie da rady inaczej go pokonać :)