[97-04]Galant EAxA/W - Mocne siadanie tyłu, niestabilność samochodu i zarzucanie
Marcino - 02-04-2020, 11:31
-Fenek- napisał/a: | co? I wygląda na to, że chyba nic się nie zmieniło Co prawda tej zimy nie jeździłem tak dużo, po śniegu w ogóle, ale tył na rondach podczas deszczu/mrozu jak uciekał, tak ucieka, a auto prowadziło się raczej niepewnie
|
Ja mam kombi nic nie obniżane, sprężyny tył jak kolega wyżej pokazał standard KYB do kombi ale amorki KYB ULTRA SR. Tył na rondach nie pływa prędzej brakuje mi przyczepności przodem. Opony zimowe Nokian 195.65.15
przemek1602 - 02-04-2020, 17:02
Też potwierdzam że przód wyjedzie a tył będzie trzymał. Lekkie kopnięcie w hamulec i trakcja przodu wraca.
xJameSx - 18-04-2020, 16:31
Jeśli mogę coś pomóc to miałem ten sam problem, tzn. Tył siedział bardzo nisko, plus dupa na zakrętach żyła swoim życiem. U mnie z jednej strony amortyzator był martwy A z drugiej sprężyna złamana. Kupiłem nowe amory z kayaby plus sprężyny zwykłe używane, ale już na wstępie było widać że są mniej siadnięte od moich. Po wymianie auto zdecydowanie poszło o kilka centymetrów do góry i problem z uciekajacym tyłem również zniknął.
-Fenek- - 18-04-2020, 22:46
Wymieniłem zarówno amory jak i sprężyny z tyłu i u mnie problem niestety nie zniknął całkowicie (sprężyny nadal są niższe niż oryginał).
|
|
|