Nasze Miśki - Violett6
Hugo - 09-06-2019, 13:20
Misiek napisał/a: | Mam już zorganizowaną bananową skórę | Przecież nie chciałeś skóry Misiek napisał/a: | DO tego już wiem jak i z czego dopasować daszki przeciwsłoneczne z podświetleniem. | Z ciekawości, od czego?
jacek11 - 09-06-2019, 16:15
Misiek napisał/a: | Na pewno będę malować w drewno panel climatronica. |
Już widziałem taki patent. Wyglądało do
vrangsinn - 09-06-2019, 16:57
spokojnie Hugo to dopiero początek...ja czekam kiedy przyjdą Eibechy....
Hugo - 09-06-2019, 21:36
jacek11 napisał/a: | Już widziałem taki patent. Wyglądało do | Dokładnie, występowało to najczęściej w niższych wersjach wyposażenia i w przypadku mniejszych silników i wyglądało obleśnie.
https://allegro.pl/oferta/konsola-panel-nawiewu-mitsubishi-galant-viii-7247657001
Misiek :) - 09-06-2019, 22:43
Hugo napisał/a: | Przecież nie chciałeś skóry |
Ale Bananowa Skóra nadal mi się podoba. Jak będę miał apicerkę i posiedze trochę, porówna, to zdecyduję.
Hugo napisał/a: | Z ciekawości, od czego? |
Od Toyoty Avensis T25 (po 2003) z szyberdachem.
Rzeczywiście nie wygląda najlepiej.
vrangsinn napisał/a: | spokojnie Hugo to dopiero początek...ja czekam kiedy przyjdą Eibechy.... |
Tutaj musiał bym się przejechać. Strasznie mnie drażni wysokie auto jak koza, ale nie zahaczam o leniwych policjantów i jest komfortowo.
Hugo - 10-06-2019, 00:02
Misiek napisał/a: | Strasznie mnie drażni wysokie auto jak koza, ale nie zahaczam o leniwych policjantów i jest komfortowo. | Z tym zderzakiem nie musisz się obawiać, że w cokolwiek zahaczysz na Eibachach Misiek napisał/a: | Od Toyoty Avensis T25 (po 2003) z szyberdachem. | Hehe, ciekawe skąd/od kogo podpatrzyłeś pomysł
P.S. Z tego co pamiętam to nie muszą/nie mogą być od Toyoty z szyberdachem, ale pasują tylko do Galanta z szyberdachem
Misiek :) - 10-06-2019, 12:10
Hugo napisał/a: | Hehe, ciekawe skąd/od kogo podpatrzyłeś pomysł
P.S. Z tego co pamiętam to nie muszą/nie mogą być od Toyoty z szyberdachem, ale pasują tylko do Galanta z szyberdachem |
Gdzieś na fejsie widziałem
Misiek :) - 26-06-2019, 12:05
Jestem po wyjeździe na Elbetreffen, i przejechaniu przy okazji kawałka Polski i sklepu w Czechach, Zrobiłem około 2 tyś km, i jestem zachwycony Galantem. Automega wygodne przestronne, miękkie, nocleg na przednim fotelu był zadziwiająco komfortowy jak na takie warunki.
Przed wyjazdem mój mechanik naprawił wyciek - wężyki przy chłodnicy wspomagania. Do tego wykrył spory luz na wahaczu bananie (tym co lubi się wypinać). Nie miałem żadnych objawów.
Wyjazd minął bezproblemowo... za wyjątkiem przepalonego bezpiecznika na postoju. Taśma led w bagażniku się odkleiła i po pociągnięciu torbą nastąpiło zwarcie.
Wróciłem z tapicerką skórzaną. Bananowa skóra. Przednie fotele są d regeneracji. Brakuje mi słupków A i C, jednego tylnego boczka drzwiowego, podsufitki (prawdopodobnie swoją zaflokuję na czarno), tylnej półki (też będę chciał zaflokować na czarno) i podłogi. Kupię czarną podłogę na 100% a resztę nie wiem czy flokować na czarno czy szukać kremowych. Wszystko się bez większych problemów pomieściło na tylnych fotelach..
Bagażnik teoretycznie bliźniaczo podobny pojemnością do Lancera, ale jakoś tak bardziej ustawny, więcej się mieści.
Spalanie LPG w trasie, obciążonym autem, na oponach szerokości 225 wyszło w granichach 15-17 przy prędkościach około 150-170.
Za każdym razem się przekonuję, że Niemiecki gaz jest lepszy - bardziej wydajny, silnik ma więcej mocy. Przy prędkościach 70-140 na Niemieckim gazie spalanie spadło mi do około 14l.
Porównując do Lancera auto jest sporo wolniejsze. Kwestia dłuższych przełożeń autmatu, większej masy i większej średnicy kół. Ale auto daje radę.A różnicy w komforcie nie wspomnę.
Jedynie mi przeszkadza hałas przy prędkościach autostradowych. Zastanawiam się, czy ekstra uszczelki nie pomogą.
Sunderland86 - 26-06-2019, 14:00
Misiek napisał/a: | jestem zachwycony Galantem |
Pamiętam, jak rozmawiałem z Tobą kilka lat wstecz i mówiłeś, że galant Cię nie urzekł
Misiek napisał/a: | wykrył spory luz na wahaczu bananie (tym co lubi się wypinać) |
Akurat banan tak ochoczo się nie wypina, to prosty lubi sobie wyskoczyć.
Misiek napisał/a: | Jedynie mi przeszkadza hałas przy prędkościach autostradowych. Zastanawiam się, czy ekstra uszczelki nie pomogą. |
Tu akurat pokutują oszczędności na etapie produkcji galanta. Japończycy praktycznie go nie wygłuszyli i stąd hałas.
Misiek :) - 26-06-2019, 14:51
Sunderland86 napisał/a: | Pamiętam, jak rozmawiałem z Tobą kilka lat wstecz i mówiłeś, że galant Cię nie urzekł |
I tak było. Kupiłem bardziej z rozsądku - nic innego ciekawego w moim budżecie nie widziałem. Ale z czasem miłość rośnie.
Hugo - 26-06-2019, 19:53
Misiek napisał/a: | Jedynie mi przeszkadza hałas przy prędkościach autostradowych. Zastanawiam się, czy ekstra uszczelki nie pomogą | Żadne uszczelki nie pomogą, za to znacznie pomoże kompletne wygłuszenie auta od podłogi aż po dach.
Krzyzak - 27-06-2019, 10:50
Cytat: | Za każdym razem się przekonuję, że Niemiecki gaz jest lepszy | ja nie odczułem żadnej różnicy
Fragu - 27-06-2019, 14:46
Krzyzak napisał/a: | ja nie odczułem żadnej różnicy |
Ja też nie. Czy to niemiecki, czy austriacki, czy włoski...
Co do zachwytu nad Galantem. Sam odkrywam to auto na nowo po 4 latach przerwy i muszę powiedzieć, że po rozczarowującym Outlanderze jeździ się nim bardzo przyjemnie...choć wad jestem świadomy
Krzyzak - 28-06-2019, 16:30
To fakt - jeśli ktoś jeździ do 120km/h i rdza go nie przeraża (znaczy sukcesywnie walczy) to po Galancie ciężko mu będzie znaleźć cokolwiek co chociaż w części temu autu dorówna. Wygląd, aksamitnie pracujący V6 niemal niesłyszalny, dobre kopyto, świetne wyposażenie. Oj cieżko mi było zamienić go na cokolwiek...
tomchuck - 29-06-2019, 12:01
Pomijając wygląd bo to kwestia gustu, to i tak nie mogę sie zgodzić z takimi opiniami. Polecam przejechać się diamante które bije na głowę galanta pod każdym względem wygoda, przestronność, dynamika, wyposażenie no i kilkukrotnie mniejsza podatność na rudą
No i spalanie mniejsze w trasie, bo przy 160-170km/h spala 13-14 l/lpg
|
|
|