To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Oops! I did it again - EA5W

Hugo - 11-06-2019, 12:35

vrangsinn, to samo miałem napisać :mrgreen:
MitsuGo - 11-06-2019, 22:20

vrangsinn napisał/a:
a sedan w manualu ma inna linie nadwozia??? :mrgreen:

Od kombi zapewne inne, jakby nie patrzył :badgrin:

Juiceman - 12-06-2019, 08:38

vrangsinn napisał/a:
a sedan w manualu ma inna linie nadwozia??? :mrgreen:

sorry za oftop....

Hugo napisał/a:
vrangsinn, to samo miałem napisać :mrgreen:

Co za absurdalne wątpliwości, oczywiście że nie :P :wink:

Gal niech się spisuje! : ) Good choice !

Fragu - 20-06-2019, 21:04

Panowie,

Amorki tył standard vs "na trudne warunki" - czym różnią się w praktyce? Wyższe, twardsze, grubsze lagi??

jacek11 - 20-06-2019, 22:23

Fragu napisał/a:
Amorki tył standard vs "na trudne warunki" - czym różnią się w praktyce? Wyższe, twardsze, grubsze lagi??

Znaczy zwykłe kontra seria SR ?
U mnie po roku użytkowania brak zużycia, czyli pomiar o takim samym wyniku. Kilka dych droższe, ale jak będę kupował na przód, to na pewno SR.

Fragu - 20-06-2019, 23:07

Nieee właśnie.

Są dostępne zwykłe KYBy w dwóch wersjach: standard i "na trudne warunki drogowe". Jako, że ciagne co jakiś czas lawete to pomyślałem o takich...pytanie co one tak naprawdę "dają ".

jacek11 - 21-06-2019, 00:19

Do lawety to nivomaty bardziej się nadają. Kapitalny wynalazek, ale drogi bardzo :roll:
Krzyzak - 21-06-2019, 15:36

sprawdź kraj produkcji w obu przypadkach
Fragu - 22-06-2019, 19:02

Dziś wymieniłem łączniki staba przód, a przy okazji przeczyscilem i przesmarowalem hamulce 8)

Przyjemna robota :D

jacek11 - 22-06-2019, 23:54

Fragu napisał/a:
Dziś wymieniłem łączniki staba przód, a przy okazji przeczyscilem i przesmarowalem hamulce

Przyjemna robota

W końcu to Galant :) ja już dawno stwierdziłem,że Galant jest przyjazny dla użytkownika, i mechanika :) byli tacy, co twierdzili,że koloryzuję 8)

Fragu - 23-06-2019, 20:28

Ha! Dziwne pstrykanie wyeliminowane!
Winny był ogranicznik drzwi pasażera. Dostał smary i jest cichutko :)

Bartekkita - 23-06-2019, 21:26

Fragu napisał/a:
Powiedzcie mi - jaka największa butla LPG mieści się w kombiaku? Aktualnie zamontowana mieści ledwie 36 litrów :roll:

Jak się nie spóźniłem to ja miałem butle 64, podcięta podłoga, ale nie odstawała, widziałem też 68, które by weszły w ten sam sposób. Mi wchodziło do niej 56 litrów mniej więcej.

Graty i trochę zazdroszczę :) ) ale tylko trochę :P

Fragu - 30-06-2019, 15:54

Ogarniam ostatnie rzeczy w tym druciarstwo poprzedniego właściciela (Np świece wymienione tylko w przedniej głowicy).

Galant dostal:
- nowy przegub wew NTY krótkiej polosi - nie liczyłem na dużo, ale ku mojemu zdziwieniu wszystko gra, zero wibracji.
- komplet świec Denso K20tt
- uszczelniony przedni dekiel
- nowy filtr i olej Mobil 1 Esp 5w30
- ogarnięty ABS - kabel przegryziony przez zwierzaka

Do wymiany sonda lambda na pierwszym banku (rozumiem, że to ta przy chłodnicy) i wahacz górny prawy przód.

Dalej to serwis lpg i zakup dojazdowki :)

Fragu - 15-07-2019, 10:42

Sonda lambda wymieniona, check zniknął, auto jakby żwawsze :wink:

Wahacz górny wymieniony.

Przy okazji zmieniłem także uszczelkę korka oleju i dolałem trochę Castrola Tramsmax Z do skrzyni.

Na dniach przyjedzie nowy komplet Michelin CrossClimate.

Marcino - 15-07-2019, 15:27

Fragu napisał/a:
Nieee właśnie.

Są dostępne zwykłe KYBy w dwóch wersjach: standard i "na trudne warunki drogowe". Jako, że ciagne co jakiś czas lawete to pomyślałem o takich...pytanie co one tak naprawdę "dają ".

Na trudne warunki drogowe po nr dpszedłem ze to są włąsnie KYB ultra sr.
Sczerze polecam na tył. U mnie po wymienie przestał w koncu tyłem zarucac w zakretach jak ostro wchodzę, teraz to az opony piszcza a trzyma się jak zły. Dodatkowo załozyłem zwykłe sprezyny KYB bo nie chce obnizac tyłu majać lpg i woząć co jakiś czas dziwne rzeczy.