Nasze Miśki - Oops! I did it again - EA5W
Hugo - 11-06-2019, 12:35
vrangsinn, to samo miałem napisać
MitsuGo - 11-06-2019, 22:20
vrangsinn napisał/a: | a sedan w manualu ma inna linie nadwozia???
|
Od kombi zapewne inne, jakby nie patrzył
Juiceman - 12-06-2019, 08:38
vrangsinn napisał/a: | a sedan w manualu ma inna linie nadwozia???
sorry za oftop.... |
Hugo napisał/a: | vrangsinn, to samo miałem napisać |
Co za absurdalne wątpliwości, oczywiście że nie
Gal niech się spisuje! : ) Good choice !
Fragu - 20-06-2019, 21:04
Panowie,
Amorki tył standard vs "na trudne warunki" - czym różnią się w praktyce? Wyższe, twardsze, grubsze lagi??
jacek11 - 20-06-2019, 22:23
Fragu napisał/a: | Amorki tył standard vs "na trudne warunki" - czym różnią się w praktyce? Wyższe, twardsze, grubsze lagi?? |
Znaczy zwykłe kontra seria SR ?
U mnie po roku użytkowania brak zużycia, czyli pomiar o takim samym wyniku. Kilka dych droższe, ale jak będę kupował na przód, to na pewno SR.
Fragu - 20-06-2019, 23:07
Nieee właśnie.
Są dostępne zwykłe KYBy w dwóch wersjach: standard i "na trudne warunki drogowe". Jako, że ciagne co jakiś czas lawete to pomyślałem o takich...pytanie co one tak naprawdę "dają ".
jacek11 - 21-06-2019, 00:19
Do lawety to nivomaty bardziej się nadają. Kapitalny wynalazek, ale drogi bardzo
Krzyzak - 21-06-2019, 15:36
sprawdź kraj produkcji w obu przypadkach
Fragu - 22-06-2019, 19:02
Dziś wymieniłem łączniki staba przód, a przy okazji przeczyscilem i przesmarowalem hamulce
Przyjemna robota
jacek11 - 22-06-2019, 23:54
Fragu napisał/a: | Dziś wymieniłem łączniki staba przód, a przy okazji przeczyscilem i przesmarowalem hamulce
Przyjemna robota |
W końcu to Galant ja już dawno stwierdziłem,że Galant jest przyjazny dla użytkownika, i mechanika byli tacy, co twierdzili,że koloryzuję
Fragu - 23-06-2019, 20:28
Ha! Dziwne pstrykanie wyeliminowane!
Winny był ogranicznik drzwi pasażera. Dostał smary i jest cichutko
Bartekkita - 23-06-2019, 21:26
Fragu napisał/a: | Powiedzcie mi - jaka największa butla LPG mieści się w kombiaku? Aktualnie zamontowana mieści ledwie 36 litrów |
Jak się nie spóźniłem to ja miałem butle 64, podcięta podłoga, ale nie odstawała, widziałem też 68, które by weszły w ten sam sposób. Mi wchodziło do niej 56 litrów mniej więcej.
Graty i trochę zazdroszczę ) ale tylko trochę
Fragu - 30-06-2019, 15:54
Ogarniam ostatnie rzeczy w tym druciarstwo poprzedniego właściciela (Np świece wymienione tylko w przedniej głowicy).
Galant dostal:
- nowy przegub wew NTY krótkiej polosi - nie liczyłem na dużo, ale ku mojemu zdziwieniu wszystko gra, zero wibracji.
- komplet świec Denso K20tt
- uszczelniony przedni dekiel
- nowy filtr i olej Mobil 1 Esp 5w30
- ogarnięty ABS - kabel przegryziony przez zwierzaka
Do wymiany sonda lambda na pierwszym banku (rozumiem, że to ta przy chłodnicy) i wahacz górny prawy przód.
Dalej to serwis lpg i zakup dojazdowki
Fragu - 15-07-2019, 10:42
Sonda lambda wymieniona, check zniknął, auto jakby żwawsze
Wahacz górny wymieniony.
Przy okazji zmieniłem także uszczelkę korka oleju i dolałem trochę Castrola Tramsmax Z do skrzyni.
Na dniach przyjedzie nowy komplet Michelin CrossClimate.
Marcino - 15-07-2019, 15:27
Fragu napisał/a: | Nieee właśnie.
Są dostępne zwykłe KYBy w dwóch wersjach: standard i "na trudne warunki drogowe". Jako, że ciagne co jakiś czas lawete to pomyślałem o takich...pytanie co one tak naprawdę "dają ". |
Na trudne warunki drogowe po nr dpszedłem ze to są włąsnie KYB ultra sr.
Sczerze polecam na tył. U mnie po wymienie przestał w koncu tyłem zarucac w zakretach jak ostro wchodzę, teraz to az opony piszcza a trzyma się jak zły. Dodatkowo załozyłem zwykłe sprezyny KYB bo nie chce obnizac tyłu majać lpg i woząć co jakiś czas dziwne rzeczy.
|
|
|