To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nowy Misiek w drużynie...

inferno - 09-04-2007, 19:17

Ano widzisz. I to jest wlaśnie istota okazji. Nie było Ci żal kierownika albo sprzedawcy? Spać nie mogłeś nękany wyrzutami sumienia? Możesz dalej żyć ze świadomością, że kupiłeś radio CD/MP3 wysokiej klasy za śmiesznie niską kwotę? ;)

Amen.

saphire - 09-04-2007, 19:25

dura lex sed lex
Anonymous - 09-04-2007, 19:48

no fakt faktem, ale ja i tak twierdze ze to tylko pomylka. Masz racje, koles wystawia wiele aukcji, ale nie za 5tys, 10tys czy 15tys zl... Moze nieznając sie postawil poprostu separator przy tysiacach :?

Tak czy inaczej jesli mozesz to informuj na bierzaco o swoich postepowaniach, bo jestem ciekawy co z tego wyniknie;)

pozdroo

inferno - 09-04-2007, 20:38

No i tu się mylisz. Miał co najmniej kilka aukcji z kwotami liczonymi w tysiącach zł.

Jasne, że będę informował o postępach sprawy ;)

Anonymous - 09-04-2007, 21:43

w takim razie moje niedopatrzenie. sorky :)
Anonymous - 10-04-2007, 11:02

no jest o co walczyc :)
jesli chcesz uslyszec - albo ty bedziesz ruchac, albo oni ciebie, mozesz zajrzec
tutaj

a noz-widelec kogos wylapiesz.... :wink:

informuj na biezaco i .....

na pohybel!

Anonymous - 10-04-2007, 11:09

Prawo -prawem, a być człowiekiem czy nie to już jak widać drugorzędna sprawa.
Róbta co chceta, tylko trzeba pomyśleć o ewentualnych konsekwencjach takiego działania.
Jeśli nie masz dzieci czy rodziny ryzykujesz tylko swoją głową-to uczciwe i bohaterskie :P

Cezar - 10-04-2007, 13:07

Moze zaproponuj sprzedajacemu jakas kwote, za ktora Ty zapomnisz o tej sprawie? :wink:
Nie bedzie ciagania po sadach itp :axe: :D

Rafal_Szczecin - 10-04-2007, 15:14

Cezar napisał/a:
Moze zaproponuj sprzedajacemu jakas kwote, za ktora Ty zapomnisz o tej sprawie?

fajny pomysl, mi sie spodobal .
bo gosc raczej jest na przegranej pozycji , i albo odda auto za 13,80 + ew koszty sadowe lub za zapoda 5 patolami, a Ty zapomnisz, ze wygrales auto :D

wojmi1 - 10-04-2007, 17:59

inferno, jestes okrutnym sepem - he he :badgrin: :badgrin: :badgrin:
ale to jest problem ofiary a nie twoj. :P Dziwie sie ze koles nie kontaktyje sie z toba i nie probuje sie ulozyc, szkoda kolesia .... tylko zauwazylem ze ma oferte na ten samochod na 13800,- musisz dzialac bo gotow go sprzedc na alegro... musisz oprotestowac ta druga aukcje w Alegro-- jako nielegalna bo nie mozna oferowac jednoczesnie te samej rzeczy /ten sam nr rejestracyjny kolor itd./ a w dodatku juz sprzedany

TommiCrazy - 10-04-2007, 18:11

hmm, widzisz, radio a samochod to dwie rozne rzeczy, mi sprzedawca sam zaproponowal taka transakcje , powiedzial ze mam czas do namyslu albo on przywraca cene, tak czy siak kupilem radio za 60 procent wartosci
josie - 11-04-2007, 01:28

Ja bym w tym przypadku po prostu odpuścił.
A tłumaczenie że się ileśtam razy się zatwierdza przy wystawianiu i wmawianie sobie że gość na pewno wiedział co robi już wogóle jest śmieszne i żałosne.
Ludzki błąd - na którym można zarobić. A czy się zarobi to już kwestia tego jakie się ma normy moralne.
Jeszcze żeby to była wielka firma sprzedająca jedno ze służbowych aut, albo koleś któremu kasa z butów wystaje. A tu chłop co handluje głośnikami na allegro się pomylił i będą go po sądach ciągać żeby oddał samochód za 13zł.
Co za kraj...

JCH - 11-04-2007, 08:24

Czy tylko mnie się przypomniał temat o laptopach za śmieszną cenę :?: Nie pamiętacie już jak się Mitsumaniaki rzuciły :?:
Anonymous - 11-04-2007, 09:07

Wyszło szydło z worka! Większość ludzi to niestety pozoranci, tz. przyzwoite świnie :evil:
Mario - 11-04-2007, 15:18

inferno poprostu informuj jak ci idzie ;) na bierząco :D
pozdrawiam