Nasze nieMiśki ;-) - Niebieska Korweta C4 :)
Wojciech Bogacz - 18-12-2019, 14:50
Bizi78 napisał/a: | Przed odpaleniem to ja bym ją dobrze przejrzał, na pewno oleje, płyny i sprawdził ręcznie czy wał się obraca, żeby sobie problemów nie narobić na starcie . |
Fakt - płyny są do przejrzenia na pewno. Co do obracania wału to nie wiem czy się jakoś uda... muszę sobie na YT rzucić okiem jak to w tym modelu się robi.
empi - 18-12-2019, 17:00
Daruj sobie obracanie wału. Kupiłeś ją przecież na statusie "Run and drive". Auto z pewnością było eksploatowane do ostatnich chwil trafienia na licytację. Takie akcje ze sprawdzaniem czy wał się obraca można robić w przypadku aut "barn finds" , kiedy auto było nie ruszane dziesiątki lat. A i tak obracający się wał nie jest miernikiem stanu silnika.
Poziom oleju sprawdzić jak najbardziej! Potem i tak przed badaniem technicznym i jakimkolwiek wyjazdem wskazana jest pełna kontrola i wymiana płynów "życiowych". Ale to chyba robi każdy z nas kupując używane auto.
Dobrej zabawy i radości z użytkowania jednego z kultowych aut amerykańskiej motoryzacji.
Ciekaw też jestem czy będzie Ci odpowiadać. Jeśli nie jeździłeś wcześniej "amerykanami" to może okazać się że będziesz zawiedziony. Motoryzacja amerykańska to inny świat niż europejskie i japońskie "wynalazki".
Marcino - 18-12-2019, 22:17
Popieram. Sprawdzić płynu życiowe i ogien !!!!
Wojciech Bogacz - 19-12-2019, 10:43
empi napisał/a: | aruj sobie obracanie wału. Kupiłeś ją przecież na statusie "Run and drive". |
Dokładnie taki był opis.
empi napisał/a: | Poziom oleju sprawdzić jak najbardziej! |
Wiadomo - generalnie olej, płyn chłodniczy - jak akumulator pozwoli to odpalamy. Jak nie to chwilkę trzeba będzie poczekać. Mam tylko nadzieję, że będzie się nadawał do użytku jeszcze bo nie wiem gdzie kupićtaki z bocznym mocowaniem nawet...
empi napisał/a: | Dobrej zabawy i radości z użytkowania jednego z kultowych aut amerykańskiej motoryzacji. |
Dzięki !
empi napisał/a: | Ciekaw też jestem czy będzie Ci odpowiadać. Jeśli nie jeździłeś wcześniej "amerykanami" to może okazać się że będziesz zawiedziony. Motoryzacja amerykańska to inny świat niż europejskie i japońskie "wynalazki". |
Tego nie wiem - nie jeździłem absolutnie niczym amerykańskim więc się okaże. Poza tym Agatka też musi polubić auto bo jak nie to lipa
Bizi78 - 19-12-2019, 11:00
Wojciech Bogacz napisał/a: | Mam tylko nadzieję, że będzie się nadawał do użytku jeszcze bo nie wiem gdzie kupićtaki z bocznym mocowaniem nawet... |
Np. w intercarsie .
https://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3319321830321-EB608-akumulator-osobowy,scr_dItems.html
Oczywiście trzeba porównać dane techniczne ze starym.
Hugo - 19-12-2019, 11:28
Amerykańskie auta mają swój urok. Niezbyt dobrze się prowadzą, mają słabe hamulce i straszną jakość wykonania wnętrza, ale świetne silniki V8.
Wojciech Bogacz - 19-12-2019, 14:13
Bizi78 napisał/a: | Np. w intercarsie . |
Dzięki Bizi - słabo szukałem heh. Ale z tego co widzę to tylko ta firma robi takie ale 60ka nie jest przesadnie droga a nie chcę nic na razie przerabiać więc jakby co to akumulator będzie się dało kupić.
Hugo napisał/a: | Amerykańskie auta mają swój urok. Niezbyt dobrze się prowadzą, mają słabe hamulce i straszną jakość wykonania wnętrza, ale świetne silniki V8. |
Z tym prowadzeniem to owszem - aczkolwiek z racji, że jest to Korweta a nie jakiś tam miejski sedan to powinno być OK. Na pewno napiszę jakie będą moje odczucia. No i mojej żonki
Wojciech Bogacz - 23-12-2019, 10:03
Przyjechała Wczoraj wieczorem jak już ciemno było. Po naładowaniu akumulatora auto odpaliło - okazuje się, że nie było chyba w ogóle paliwa bo kręciliśmy chyba z 10 razy po 3-5s i nic. W końcu mówię - chrzanić wskaźnik paliwa - lejemy benzynę (dobrze, że miałem zapas do kosiarki hehe).
Po chyba kolejnych trzech próbach auto odpaliło. Brzmi fajnie i jeździ też nieźle - chociaż tylko po osiedlu się przewiozłem bo są dwie małe usterki ale trzerba to zrobić ASAP.
1. Jest jakiś wyciek benzyny - nie wiem skąd ale cieknie tylko jak auto pracuje.
2. Jest dziura w wydechu gdzieś przy samym silniku - nie słychać tego ale z prawej strony wydobywa się cośjak spaliny (niestety w domu wszyscy mamy taki katar, że ciężko stwierdzić na 100% ale raczej tak).
Generalnie wszystkie płyny są (sprawdziłem przed odpałem). Jedynie nie sprawdziłem stanu olej w skrzyni biegów (nie wiem czy tak ma być czy nie ale czuć lekko zmianę - jest takie jakby "mikro-szarpnięcie").
Niestety po oględzinach zewnętrznych chyba trzeba będzie autko przemalować - ale to zobaczymy po myciu i jakiejś lekkiej polerce
Zdjęcia będą dziś jak tylko uda się auto umyć - chyba, że będzie padać bez przerwy...
jacek11 - 23-12-2019, 11:04
Muszę coś wymyślić, co by w tamtą stronę jechać, to przy okazji bym luknął
abdul - 23-12-2019, 11:04
Dawaj zdjęcia nawet w deszczu wszyscy na to czekamy
Wojciech Bogacz - 23-12-2019, 12:09
abdul napisał/a: | Dawaj zdjęcia nawet w deszczu wszyscy na to czekamy |
To jedziemy
Hugo - 23-12-2019, 22:08
Prawdziwa Corvette Chociaż te nowsze modele chyba bardziej mi leżą.
joujoujou - 23-12-2019, 22:42
Piękne autko, kolor też spoko.
Szerokości!
jacek11 - 23-12-2019, 22:58
Zadek tego auta to mistrzostwo
abdul - 25-12-2019, 10:15
Świetne auto! Ja ostatnio byłem napalony na Camaro i już prawie kupiłem jedno ale wygrał rozsądek (czyt. żona) i kupiłem coś "normalnego" Możesz napisać z jaką firmą współpracowałeś i ile Cię wyniosło w całości taka Vette? Prędzej czy później pewnie sobie sprawię jakiegoś amcara Może być na priv.
jacek11 napisał/a: | Zadek tego auta to mistrzostwo |
Mistrzostwo w tym aucie to jak się otwiera maska i dostęp do silnika
|
|
|