To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Marecki Galant Avance 2002r

MichciuGT - 28-03-2020, 21:30

Wymieniłem filtr kabinowy, myślałem że skoro filtr na silniku jest nowy, to od kabiny też będzie, ale na szczęście zajrzałem i wymieniłem, koszt 43zł

Cytat:

Zdjęć nie widzę, ale cena sroga. Same łączniki elastyczne do tego silnika kosztują max. 100 zł za oba oczywiście.

Trochę się zastanawiałem co zrobić, bo w sumie łączniki elastyczne dostałem razem z samochodem, a mniejszy łącznik był warty chyba 40zł, a dłuższy 80zł, jak przyjechałem do Ipaco to spojrzał na te łączniki i powiedział że to się nie nadaje w sensie że jest kiepskiej jakości, powiedział że może wspawać z nierdzewki i tutaj za krótki i długi po 200zł z wspawaniem, jakoś uległem i trochę teraz żałuje że straciłem kasę bezmyślnie, w dodatku poprzednie łączniki były źle wspawane przez co się krótki łącznik rozrywał, zapomniałem zrobić zdjęcia starych łączników.

Zdjęcia dodaję do grupy udostępnionych i do tego samego folderu co pierwsze zdjęcia z galantem, nie wiem czemu nie widzisz, zdjęcia z pierwszej strony są widoczne?

jacek11 - 28-03-2020, 22:07

Ja widzę tylko kilka pierwszych zdjęć, a potem to tylko zakaz wjazdu. Chociaż te dwa ostatnie już są.
MichciuGT - 29-03-2020, 13:18

jacek11 napisał/a:
Ja widzę tylko kilka pierwszych zdjęć, a potem to tylko zakaz wjazdu. Chociaż te dwa ostatnie już są.

Poprawiłem linki i już wszystkie zdjęcia powinny się dobrze wyświetlać, zapomniałem że trzeba dawać link bezpośrednio z podglądu zdjęcia, a nie pobierać adres linku będąc w folderze z zdjęciami.

przez chwilę zastanawiałem się czy nie lepiej kupić taki cały element: https://allegro.pl/oferta/rura-mitsubishi-galant-vi-2-5-v6-24v-9107438211

Hugo - 29-03-2020, 16:02

MichciuGT napisał/a:
przez chwilę zastanawiałem się czy nie lepiej kupić taki cały element: https://allegro.pl/oferta/rura-mitsubishi-galant-vi-2-5-v6-24v-9107438211
Jakość wykonania kiepska, spawy dramat.
mkm - 29-03-2020, 18:55

MichciuGT, mnie się podoba spawanie - cena też normalna. Też mnie to czeka :D
jacek11 - 29-03-2020, 19:28

On to wspawał bez wyjmowania :?:
MichciuGT - 29-03-2020, 20:16

jacek11 napisał/a:
On to wspawał bez wyjmowania :?:

Tak, na początku podłączył jakieś urządzenie do akumulatora, wyciął stare, przyspawał złączki do łączników elastycznych i wspawał całość na aucie.

deejay - 29-03-2020, 21:02

jacek11 napisał/a:
On to wspawał bez wyjmowania

Bez problemu sie to ogarnia dla kogoś to ogarnia i ma dobre umiejętności w spawaniu. Mam znajomego tłumikarza w wieku 73 lat i takie tematy ogarnia bez problemu . Nie znam lepszego we Wrocławiu :wink:

Marcino - 29-03-2020, 22:06

Zwróćcie uwagę ze ta nowa rura ma inne katy wejścia tylnego banku z krótkiej złączki.
Hugo - 29-03-2020, 22:08

Marcino napisał/a:
Zwróćcie uwagę ze ta nowa rura ma inne katy wejścia tylnego banku z krótkiej złączki
No właśnie, jest pod kątem prostym, a w oryginale jest po łagodnym łuku. Ciekawe czy ma to na coś wpływ...
deejay - 29-03-2020, 22:12

Hugo napisał/a:
Marcino napisał/a:
Zwróćcie uwagę ze ta nowa rura ma inne katy wejścia tylnego banku z krótkiej złączki
No właśnie, jest pod kątem prostym, a w oryginale jest po łagodnym łuku. Ciekawe czy ma to na coś wpływ...

Spaliny będą miały większa "prędkość" :wink:

Moim zdaniem tu jest idealny Downpipe jeśli chodzi o konstrukcję

https://www.youtube.com/watch?v=543vz5TdSFs

Hugo - 30-03-2020, 07:55

Bez tłumików drgań?
Marcino - 30-03-2020, 08:28

Mam w telefonie fotke kolegi który już to przerabia. Oryginalna konstrukcja ma jeszcze spacjalną zastawkę.
Marcino - 30-03-2020, 09:12

Oto i tłumik rozpracowany przez Danion

mkm - 31-03-2020, 03:18

Hugo napisał/a:
Bez tłumików drgań?

Bez :mrgreen: Jak topowy materiał to nie ma go co "psuć" jakimiś siatkami, a będzie wieczny.

Jak tania nierdzewka lub kiepski spawacz to wcześniej czy później będzie pękać.

Wydech ma ma być sztywny i jak najbardziej "gładki" środkiem - zamiast złącza masz wpust, pierścień i śruby "na sprężynach".