Outlander III GEN Techniczne - Wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów CVT
Volo - 17-02-2026, 16:33
Ja użyłem Amsoil CVT i nie zauważyłem jakiś oznak, nawet nie wiedziałem, że są różnice w tych olejach.
Poza tym u mnie w skrzyni, uszczelka dekla filtra chłodniczki jest sporo mniejsza niż tutaj polecana i dostępna w oficjalnych katalogach, moja jest niby razem z deklem w cenie ok 90-100zł. Oczywiście, na forach można wyszukać zamiennik samej uszczelki
Moris29 - Wczoraj 13:13
| Rander napisał/a: | | Piotrel03 napisał/a: | | Witam. Mam pheva z 2014 roku z przebiegiem 170 tys. Do zeszłego roku serwisowany był w ASO i tam twierdzą, że oleju w CVT się nie wymienia. (...)? |
To zdecyduj się, czy masz PHEV, czy spaliniaka z CVT. Bo PHEV nie ma żadnej skrzyni biegów, tylko mokre sprzęgło wielotarczowe. |
Witam wszystkich. Mam PHEV z 2018 z silnikiem 2,0, która z powyższych wypowiedzi jest prawdziwa?
waran73 - Wczoraj 13:58
Witam.1- W modelu phev NIE MA skrzyni CVT..jest tam jednobiegowe ustrojstwo..i olej w tym ustrojstwie można zmienić--jam tak uczynił gdy mój phev miał coś tam 180, czy 190 tysiecy przebiegu..nie pamietam bo juz kilka lat minęło.. 2- Serwisy tłumnie odradzają wymianę oleju w róznych skrzyniach tłumacząc że producent nie zaleca..3-producenci nie maja interesu w tym by wszystko z autem było dobrze i trwało to dobrze długie lata..
|
|
|