MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Reklamy Mitsubishi
Student - 06-03-2008, 12:14 Proszę temu człowiekowi dać kontrakt na reklamy dla MITSU.
Przeczytałem scenariusz i powiem wam : WIDZĘ TĄ REKLAMĘ. Jest w dechę
Jak bym miał kasę to bym zrobił zakup.
A co do oryginału to cieszę się że w ogóle jest i z dumą mogę powiedzieć że Mitsu coś sprzedaje. Marcin-Krak - 06-03-2008, 12:15
cns80 napisał/a:
- brak jakiegokolwiek rozeznania co do wnętrza
No tutaj akurat jest coś na ten temat: drużyna młodych hokeistów Ale to nie jest najlepsze przesłanie moim zdaniem w naszym kraju, gdzie hokej cieszy się co najwyżej średnią popularnością Chyba trochę nas z Czechami pomylili
A co do reklamy - wiadomo jak to jest z opiniami ...
[ Dodano: 06-03-2008, 12:16 ]
Student napisał/a:
A co do oryginału to cieszę się że w ogóle jest i z dumą mogę powiedzieć że Mitsu coś sprzedaje.
Tylko moim zdaniem reklama ta nie dotrze np do osoby która jest zainteresowana nabyciem innej marki, utwierdzi tylko w słuszności tego, kto wybrał tą markę.Student - 06-03-2008, 13:48 To Ja ci powiem tak: że Mój teścio już kilka razy zmieniał samochód zawsze na nowy, prawie codziennie przejeżdża obok salonu Mitsu i chyba do tej pory nie wie że ten salon tam jest.
O Mitsu usłyszał jak kupiłem Carismę , pierwsze słowa to było coś w tym stylu" ... to chyba strasznie drogie było, części cię zjedzą a w ogóle to chyba jakieś sportowe samochody są..."
Prawie cała jego wypowiedź utwierdziła mnie w tym, że dobrze zrobiłem jak na razie nie żałuję, powiem więcej jestem potencjalnym klientem Nowego Lancera a jak Mi się uda to i teścia namówię.
Co się zmieniło po reklamach Mitsu w prasie, na bilbordach itp. to że, któregoś dnia teścio powiedział " Fajny ten terenowy a dla Ciebie to Outek by się przydał bo dzieci dorastają a lubisz depnąć i wygodę byś miał"
Więc śmiem twierdzić że reklama byle jaka ale do niektórych trafiła.TNT - 06-03-2008, 13:53 No nie mowcie, ja bym tego auta po reklamie nie kupil auto pseudo terenowe na niskim profilu Generalnie Suzuki robi reklamy ze smakiem i jakies takie identyfikowalne. Przedstawiony powyżej scenariusz bardziej do mnie przemawia. Moze warto poprzegladac reklamy konkurencji i wyciagnac wnioski. Generalnie reklama autka kojarzy mi sie z folderami Mitsu sprzed paru dobrych lat (ale to juz bylo i nie wroci więcej). No bilbordzik jest ładny tylko czy czytelny ja znam L200 Dakar ale czy inni znają?? Nie sadze wiec wiecej tresci albo jakies haslo. Albo Suzuki albo nic - glupie moze i tak ale charakterystyczne. Fajna reklame ma ostatnio Honda i haslo Power of dream czy jakos tak tez sie zapamietuje. L200 samochod z nikad dla nikogo tak ma byc???????cns80 - 06-03-2008, 13:54
Student napisał/a:
Więc śmiem twierdzić że reklama byle jaka ale do niektórych trafiła.
A teść na emeryturze ??? Bo jeśli tak to wpisuje się w moją opinię o reklamie Anonymous - 06-03-2008, 18:45 To jest reklama przerobiona i skrocona z wersji zachodniej. Zadna tam robota nasza z tego co pamietam, dodane tylko poslkie tablice rejestracyjne.tomekrvf - 06-03-2008, 20:09 Właśnie widziałem reklamę Outka w telewizji:) Mi się bardzo podoba choćby z tego względu że jest pierwsza reklama Mitsu w TV od baaardzo długiego czasu:)saphire - 07-03-2008, 09:23 Ta reklama Outka to taka średnia klasa - ani zła ani dobra - ot przeciętna. Chciał bym jeszcze zobaczyć jakąś energiczną i trochę agresywną reklamę nowego Lancera/EVO XMario - 07-03-2008, 22:05
saphire napisał/a:
Ta reklama Outka to taka średnia klasa - ani zła ani dobra
Ale ważne, że wreszcie jest
saphire napisał/a:
reklamę nowego Lancera/EVO X
No własnie hmmm arekp - 07-03-2008, 22:23
Ali-En napisał/a:
To jest reklama przerobiona i skrocona z wersji zachodniej. Zadna tam robota nasza z tego co pamietam, dodane tylko poslkie tablice rejestracyjne.
W ciagu ostatniej godziny dwukrotnie widzialem ja na TVN. Powiem szczerze, ze w calej reklamie probowalem sie dopatrzec jedynie czegos co by mi powiedzialo czy polskie tablice faktycznie sa na autku czy to efekt komputerowy
Generalnie mi rowniez reklama wyglada na zachodnia produkcje podczepiona pod polskie realia (tablice).
Dla nas, misiolubnych reklama jest taka-sobie do przecietnej. Popatrzcie na nia jednak oczami targetu, jest poprawnie zrobiona, ladne ujecia, przyjemnie wszystko jest zestawione. Target powinien chwycic
Choc przyznam, ze mi osobiscie brakuje w TV reklam nowego Lancera. Przydalaby sie taka robiaca wrazenie reklama sedanika, ktory moglby konkurowac z nowymi wersjami Focusa, Corolli czy Civica. Wkurzylem sie, ze znajomi kupili tego okropnego Civica nie myslac nawet o Lancerze, powod? Nawet nie wiedzieli o jego istnieniu, polce cenowej ani jak wyglada ... a co do ostatniego to chyba wszyscy jestesmy podobnego zdania, jest piekny Juiceman - 07-03-2008, 22:37 W reklamie Outla brakuje mi jakoś tych 3 diamentów, tej czerwieni. Reklama nie powala jest bo jest - jedzie sobie ładny suv i na tym się kończy cała bajka ; / Brakuje jakiejś werwy ;]
Mario - 09-03-2008, 01:37 Tą pierwszą chętnie bym zobaczył u nas TNT - 09-03-2008, 11:56 Arek to jest wlasnie to - dynamika, kolor i muzyka to robi wrazenie ma to cos co przyciagnie.