Nasze nieMiśki ;-) - Infiniti Q50
Tomek - 30-01-2024, 23:44
Q60 też mi chodzi po głowie, jak napisałem powyżej i też tylko red sport
Ale to raczej ciężki temat i też już tanieć nie będą
ledziu napisał/a: | ewentualnie q50 ale tu jest tylko Red.
. |
Możesz rozwinąć?
ledziu - 31-01-2024, 00:11
Miało być Rwd a słownik podstawił Red
Zamysł q60 napęd AWd + duża pojemność + t podoba mi się.
Tomek - 31-01-2024, 21:02
ledziu napisał/a: |
Miało być Rwd a słownik podstawił Red
Zamysł q60 napęd AWd + duża pojemność + t podoba mi się. |
No ale w q50 też masz AWD
Procentowo bym powiedział że chyba wiecej q50 ma awd niż q60
ledziu - 31-01-2024, 22:07
Sorki coś mi się pomerdało że q50 hybryda ma AWD.
Tomek - 01-02-2024, 17:12
ledziu napisał/a: | Sorki coś mi się pomerdało że q50 hybryda ma AWD. |
może mieć i RWD i AWD
ja osobiście testowałem 2 poliftowe hybrydy z AWD
w sumie to żadnym RWD Q50 nie jeździłem jeszcze
osobiście wolałbym RWD na codzien, ale w zimie bym z domu nie wyjechał
ledziu - 01-02-2024, 19:13
Tomek napisał/a: | może mieć i RWD i AWD
osobiście wolałbym RWD na codzien, ale w zimie bym z domu nie wyjechał |
Myślałem o modzeniu więc tego typu awd + pojemność byłoby dla mnie bardziej uniwersalne bo miałbym strzał z miejsca i potem fajną jazdę górą a do tego żeby wydobyć 500km/650-700nm nie potrzeba robić wielkiego projektu.
Jedyna wada to masa. No ale tak ważą nowoczesne tej wielkosci auta.
Niestety RWD ma swoje ograniczenia szczególnie jak chcesz jechać z miejsca a masz sporo nm.
Do tego mam jako zabawkę max zwariowane rwd z dużą pojemnością i awd ze szperą z mniejszą pojemnością przy q50 miałby połączenie więcej softu użytkowego przy dobrych osiągach.
Tomek - 12-02-2024, 20:42
ledziu napisał/a: | Tomek napisał/a: | może mieć i RWD i AWD
osobiście wolałbym RWD na codzien, ale w zimie bym z domu nie wyjechał |
Myślałem o modzeniu więc tego typu awd + pojemność byłoby dla mnie bardziej uniwersalne bo miałbym strzał z miejsca i potem fajną jazdę górą a do tego żeby wydobyć 500km/650-700nm nie potrzeba robić wielkiego projektu.
Jedyna wada to masa. No ale tak ważą nowoczesne tej wielkosci auta.
Niestety RWD ma swoje ograniczenia szczególnie jak chcesz jechać z miejsca a masz sporo nm.
Do tego mam jako zabawkę max zwariowane rwd z dużą pojemnością i awd ze szperą z mniejszą pojemnością przy q50 miałby połączenie więcej softu użytkowego przy dobrych osiągach. |
rozumiem o czym mówisz
jakby takie zabawy to nie dla mnie, nie bardzo mam na to czas, chęci to wcale i niespecjalnie mnie to jara
dla mnie wyzwanie to przejść przegląd tym dziadem, ale udało się dzisiaj, nawet tydzień przed terminem
wróciłem jedynie bez folii na szybach przednich, ale za to z pieczątką
Tomek - 21-04-2024, 13:17
także tego no ...
od dzisiaj jazda skodą
Krzyzak - 21-04-2024, 16:01
Uszkodzenie mechaniczne? Jak do tego doszło?
Tomek - 21-04-2024, 16:30
Krzyzak napisał/a: | Uszkodzenie mechaniczne? Jak do tego doszło? |
w miare nowa ulica z kostki brukowej
ale jak to w Polsce, ktoś najpierw wybrukował ulicę, a potem zaczął wymieniać w niej instalacje
w efektcie masz piękną drogę miejscami co 50 metrów ulepioną takim gównem
ja tam piechotą nie chodzę, nie miałem świadomości jak to wygląda
jak idziesz, to normalnie na kostka pracuje pod nogami
hipoteza jest taka, że przednim kołem podbiło kostkę, a ta wypadła i najechałem na nią tylnym kołem, albo się zaklinowała w dziurze i jw.
winowajca:
Tomek - 21-04-2024, 16:33
dodam, że prędkość była niewielka, to jest około 30 metrów od skrzyżowania, więc ile mogłem mieć? 40-50kmh? to max
dlatego obstawiam, że po prostu kostka się podbiła i niefortunnie zaklinowała w swojej dziurze, poczułem mocne uderzenie, wiedzialem, że będzie wesoło, ale dopiero po 100-150 metrach zobaczyłemem komunikat low presure
policja była, pytanie, czy zarządca drogi lub jego TU weźmie winę na siebie, czy będą odwalać cyrki, jak zawsze
wolałbym to zrobić z OC, a nie AC
Bizi78 - 21-04-2024, 18:28
Pytanie czy jakiś znak tam stoi.
Tomek - 21-04-2024, 18:35
Bizi78 napisał/a: | Pytanie czy jakiś znak tam stoi. |
żaden znak nie stoi
poza tym nie ma takiego znaku (poza zakazem wjazdu/ruchu), który mógłby na mnie przerzucić winę za tę sytuację
nawet droga w remoncie - jeśli jest przez nią przejazd - powinna być bezpieczna do korzystania
Krzyzak - 22-04-2024, 08:03
Kto inny to rozstrzygnie, ale jeśli dobrze zrozumiałem wjechałeś na ulicę/deptak, gdzie obowiązuje zakaz wjazdu/ruchu? - bo jeśli tak, to masz marne szanse na wygraną.
Tomek - 22-04-2024, 08:17
Krzyzak napisał/a: | Kto inny to rozstrzygnie, ale jeśli dobrze zrozumiałem wjechałeś na ulicę/deptak, gdzie obowiązuje zakaz wjazdu/ruchu? - bo jeśli tak, to masz marne szanse na wygraną. |
nie
to jest normalna ulica
to że ktoś mądry postanowił ją wyłożyć kostką w finezyjne wzorki, to już inna kwestia
przy okazji porobili tuziny lamp, które świecą bez przerwy, mieszkańcy muszą być przeszczęśliwi
to jest dojazd do stacji PKP na wsi, choć faktycznie wygląda to jak deptak
nigdzie nie napisałem, że był tam zakaz ruchu, gdyby tak było, to przecież mili policjanci, którzy zjawili się dosłownie po 3 minutach, dali by mi mandat
|
|
|