To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C50]Halogeny

Anonymous - 19-12-2005, 11:29

Witam
Jak coś znajdziesz to prosimy o informacje i fotki mile widziane ;)
pozdrawiam

Anonymous - 19-12-2005, 11:50

Wlasnie, jak znajdziesz to kup tez dla nas :mrgreen: Dla mnie koniecznie z przelacznikiem i kostkami albo cala instalacja 8)
Anonymous - 19-12-2005, 12:04

hehe ;)
Dobrze by było!!

Anonymous - 21-12-2005, 16:10
Temat postu: haloooogeny
Witajcie.
Są dwie możliwości ori....
1. atrapa z halogenami - grill pomiedzy światłami - był robiony w jakiejś tam fajnej wersji
2. halogeny tego zderzaka

Ja wybieram jednak atrape (grill) z halogenami bo zderzak mam z 1.8 GTI a tam miejsca na halogeny juz niema a autko wygląda zupełnie inaczej - na wiosne b ede to skladal teraz zwyczajnie czekam na paczke- jak przyjdzie zrobie fotki grilla.
Dodam że ten gril pasuje także do Cotlów :shock: :D

Anonymous - 21-12-2005, 19:36

Czekamy na fotki;)
opcja 2 tez jest ciekawa, o ile beda pasowaly na 100%
jeszcze jedno ile kosztuja?
PS. Przepraszam, ale nie wiem o co chodzi z tym ori... poczatkowo myslalem, ze to producent, ale na sieci nic nie moge o tym znalesc ;(
Dziekuje;)
Pozdrawiam

Anonymous - 21-12-2005, 21:59
Temat postu: :)
ori= oryginalne :D :shock: :D
koszt ok 300 pln z elementami mocującymi.
pozdrawiam

Anonymous - 21-12-2005, 22:37

hehe ;]
dziekuje za informacje ;) hihi ;)
a ja przejzalem wszystkie stronki na Google z slowem ORI ;) hehe
Raczej poszukam zamiennika, a dokladniej takiego ktory nie odpadnie podczas jazdy, bedzie wygladal estetycznie i swiecacego.
Wybieram opcje 1 (patrz wyzej)
Pozdrawiam

juar_78 - 30-12-2008, 17:13

Witam. Odnośnie halogenów do C50 mam pytanie. Udało mi się kupić swego czasu z demobilu oryginalne do zderzaka. Kiepsko wyglądały, ale oczyściłem obudowę z rdzy. Środek też wyglądał nieciekawie. Dałem więc do zakładu, który je rozebrał i położył nową warstwę odbłyśnika i skleił na nowo.
Teraz wypadałoby podłączyć. Z tego co widzę różne C50 i Lancerki C60 zresztą podobnie, to sporadycznie mają halogeny w zderzaku. Za zaślepkami w zderzaku żadnych przewodów nie ma. Na desce oczywiście również nie mam żadnego dodatkowego przełącznika. Czy to oznacza, że instalację pod halogeny trzeba ciągnąć od podstaw, czy może coś jest do czego można się wpiąć ??
Pozdrawiam,

brodzky - 30-12-2008, 19:12

Raczej trzeba bedzie pociagnac instalacje i kupic nowy schowek ten po lewej stronie kierownicy
Anonymous - 30-12-2008, 19:43

Jeżeli nie masz klimy, a pewnie nie masz można zgrabnie zamontować coś takiego w miejscu zaślepki:
http://allegro.pl/item516...kragly_f_v.html
Pasuje idealnie. Instalację musisz robić od podstaw, ale nie jest to bardzo skomplikowane, więc nie powinno być z tym problemu.

Życzę powodzenia!

juar_78 - 30-12-2008, 21:58

brodzky - oryginalny schowek z włącznikiem przednich przeciwmgielnych chętnie bym kupił, ale z tego co czytałem na forum to biały kruk :) )).

bartek_nkm - ten przełącznik jeśli rzeczywiście pasuje do tej zaślepki (oczywiście, że klimy nie mam) to fajne rozwiązanie. Sam myślałem wcześniej o tym, aby zamontować coś w okolicach schowka po lewej stronie (tam gdzie korektor jaskrawości podświetlania deski), ale po co kaleczyć plastiki. Dzięki za linka :

Sama instalacja pewnie nie jest trudna. Nawet jak sam sobie nie poradzę to każdy elektryk to zrobi - trochę kalbli, przekaźnik i bezpiecznik. Generalnie pociągnięcie kabli w komorze silnika to prosta sprawa się wydaje. Gorzej wg. mnie (nie mam pojęciia którędy to zrobić) z "przebiciem" się z komory silnika do kabiny pasażera :( .

Hugo - 30-12-2008, 22:55

juar_78 napisał/a:
Gorzej wg. mnie (nie mam pojęciia którędy to zrobić) z "przebiciem" się z komory silnika do kabiny pasażera
W każdej ścianie grodziowej są gumowe zaślepki, specjalnie po to aby przez nie przeciagać kable. W Colcie jest chyba za schowkiem pasażera.
tomusn - 31-12-2008, 01:03

juar_78, zapoznaj się : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=199
oraz zajrzyj do : Forum MitsuManiaki.com Strona Główna » Warsztat » Downloads » Downloads - Mitsubishi Service Manuals » COLT/MIRAGE

juar_78 - 31-12-2008, 14:54

Dziękuje za podpowiedzi. Poczytam te linki. Mam tylko nadzieje, że nie będę musiał demontować całej deski - za to wolałbym się nie brać - po pierwsze brak miejsca (garażu, etc.) a po drugie bałbym się, że tego nie poskładam jak się należy :)
Do Siego Roku wszystkim właścicielom Mitsubishi i nie tylko .

szkodnik - 10-11-2009, 11:33

Czy światła przeciwmgielne z takiego miśka

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10484131

będą pasowały do oryginalnego zderzaka metalowego z colta?