Nasze nieMiśki ;-) - Szkodnik Szary L&K MR2020 7-os
Juiceman - 30-05-2024, 18:01
Owczar napisał/a: | No niby tych zim nie ma, ale wystarczy jedna
Z drugiej strony, nigdy nie wymieniałem chłodnicy przez kamień, tylko ze starości. Owady wpadają, a po czasie też ich nie ma. |
W kodiaqu masz olbrzymie szpary w grillu niestety
Krzyzak - 31-05-2024, 07:17
Owczar napisał/a: | FCCB? co to za skrot? | jeden z silników vw, oczywiście 2.0 diesel, z CR
a bo się pewnie nie chwaliłem - kupiłem paroletniego Shatana (sharan) i robię zestaw startowy - rozrząd, filtry, oleje, hamulce
wg książki niemal wszystko jest w miarę nowe, ale nie zaszkodzi zmienić
Marcino - 05-06-2024, 14:45
Krzyzak napisał/a: | Owczar napisał/a: | FCCB? co to za skrot? | jeden z silników vw, oczywiście 2.0 diesel, z CR
a bo się pewnie nie chwaliłem - kupiłem paroletniego Shatana (sharan) i robię zestaw startowy - rozrząd, filtry, oleje, hamulce
wg książki niemal wszystko jest w miarę nowe, ale nie zaszkodzi zmienić |
Gratulacje Darek - stałeś sie vaginiarzem z niezawodnym TDI, oby nie kopcił
jacek11 - 05-06-2024, 16:11
Marcino, To chyba ostatnie, czego bym się spodziewał
Krzyzak - 06-06-2024, 07:53
Marcino napisał/a: | oby nie kopcił | ma tyle tych filtrów, że nie kopci (jeszcze)... właśnie zamówiłem 10 litrów adblue, żeby być gotowym na uzupełnienie
Marcino - 06-06-2024, 08:18
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a: | oby nie kopcił | ma tyle tych filtrów, że nie kopci (jeszcze)... właśnie zamówiłem 10 litrów adblue, żeby być gotowym na uzupełnienie |
Jak z adblue to bedzie git jak wszytko działa. Ja nie zamawiam adblue - przy okazji jak jestem np na Orlenie w Pszczółkach to tam z tyłu jest dystrybutor i leje prosto do baku. Wychodzi najtaniej. Pobiera jakoś 1l/1000km
Krzyzak - 06-06-2024, 10:11
Marcino napisał/a: | leje prosto do baku. Wychodzi najtaniej | czytałem opinie, że czasem potrafi się wylać i ogólnie prędkość napełniania z dystrybutora jest za wysoka - dlatego zakupiłem 2 baniaki po 14zł/5 litrów i cenowo wychodzi to samo co na stacjach, ale ludzie piszą, że komfort nalewania korzystniejszy
ja mam zerowe doświadczenie (jeszcze)
Marcino - 06-06-2024, 13:41
Krzyzak napisał/a: | ale ludzie piszą, że komfort nalewania korzystniejszy |
Trzeba sie bawić w jakieś lejki itp mozna przelać wg mnie bo nie widzisz ... a tutaj z dystrybutora precyzyjnie jak benzynke czy diesla lejesz.
Rafal_Szczecin - 06-06-2024, 16:59
sami vaginiarze na forum mm ...
sam mam superba w klekocie po wirusie z adblue i dsg ...
o zakupach do firmy pt caddy i Transporter T6.1 nie wspomne
Juiceman - 06-06-2024, 20:20
Ja jeszcze adblue nie tankowałem póki 2kkm temupokazywalo mi że starczy go na 8.5kkm teraz pokazuje 6k
Krzyzak - 07-06-2024, 08:50
Marcino napisał/a: | tutaj z dystrybutora precyzyjnie jak benzynke czy diesla lejesz |
pomyślę następnym razem - instrukcja mówi, żeby dolać 10 litrów jak się lampion zaświeci - to tak zrobię i zobaczymy jak się będzie sprawować - oczywiście w kontekście napełniania, bo teraz te 2 baniaki przez lejek uzupełnię
jak pisałem - mam zero doświadczenia z adblue, tylko tyle co wyczytałem szukając opinii o produkcie, który kupiłem (czyli 14zł za 5 litrów, bo oryginalny to kosztuje zdaje się grubo ponad 100zł za 10l)
Cytat: | sami vaginiarze na forum mm | ja tam jeszcze Galanta mam, ale testowałem ostatnio wiele aut i jakiś kompromis między rozmiarami a komfortem dla pasażerów musiałem wybrać... testowałem 7os. SUVy i to są auta dla rodziny 2+2 bo tylny rząd to karcer jest - nie warto mazdy 5 zmieniać na coś gorszego pod tym względem
dlatego wróciłem na nadwozia VAN i tu też wielkiego wyboru nie ma - po wielgachnym mercedesie R, którego awaryjność i prowadzenie jest dramatyczne wiedziałem, że musi być krótszy niż 5m (zatem Transporter odpadł)
szukałem sharana 4x4, ale podaż marna (z automatem) - 3 sztuki w Polsce z czego 2 rozbite
Marcino - 07-06-2024, 10:49
Rafal_Szczecin napisał/a: | sami vaginiarze na forum mm ... |
No też mam galanta jak Krzyżak który ma dozywocie u mnie i adblue nie musze lać,
robertdg - 10-06-2024, 07:26
Krzyzak napisał/a: | który kupiłem (czyli 14zł za 5 litrów, bo oryginalny to kosztuje zdaje się grubo ponad 100zł za 10l) | Panie za dużo tych zer, mocznik normalnie na hurtowniach kosztuje 1,5zl brutto za litr
Krzyzak - 10-06-2024, 11:01
robertdg napisał/a: | za dużo tych zer | nie, jest poprawnie - sam sprawdź sobie oferty oryginalnych płynów vw na popularnym portalu sprzedażowym
Marcino - 11-06-2024, 14:26
A ktoś kupuje oruginalne adblue ? Może jeszcze ori paliwo maja
Ja kupiłem teraz ori Olej do DSG, ale to olej na kolejne tyś km
|
|
|