Komputery, RTV, AGD, Komorki - Komórkowy Stforek:)
Anonymous - 08-12-2005, 15:27
ja mam cegielke Nokie 5510 ale od niedawna odkladam na motorolke MPx200 w porywach do 220 i to bedzie moja pierwsza nieNokia... zobaczymy, mpx200 juz uzywalem jakis czas i bylem zadowolony, jedyny minus to krotka bateria, a jesli nie motorolka to polowal bym na jakas nokie z nowej serii N
Firebee - 09-12-2005, 15:09
kupilem teraz zonie 3120, a sobie 2600 - obie spoko, proste, ale w sumie z bajerow nigdy nie korzystalem (no moze 2600 zbyt prosta), potem pchnalem 2600 i zabralem zonie 3120:) i kupilem jej SL55 czyli "pączusia", bo bardzo na niego chorowala.. poki co nie narzeka.
ogolnie nie przepadam za siemensami, mialem chyba jeszcze z 2 inne modele, ale bardzo wolno wstukiwalo sie esemesy, a kiedys wysylalem ich miliony... nokii w tym temacie kiedys nikt nie potrafil przegonic..
a jeszcze co do kultowych i pięknych zapomnialem o n8850! po prostu slicznosci.. zadnych kolorowych wyswietlaczy(bo to i wiek spory), zadnych bajerow, ale wyglad.. aluminiowa obudowa, wysuwana klapka.. po prostu cudo.. cudownie tez sie psuly..
Pozdro
Firek
Hubeeert - 12-12-2005, 18:58
Dobra
Który wybrać
6260 6230i czy nowiutki 6310i
Rafal_Szczecin - 12-12-2005, 19:07
6310i - ten telefon juz przezyl swoje chociaz wciaz popularny zwlaszcza dla biznesmenow )
6260 -baaaardzo bajerancka, moze nawet za bardzo
6230i - brat ma i nie narzeka w sumie mowi ze czasami sie przytnie ale ogolnie ok ,
na Twoim miejscu wybral byl 6260 ale to tylko dlatego ze ostatnio mam chcice na jakis "otwierany telefonik" hehe , lecz jak juz mial bym wybierac to jednak bym sie zastanowil tez nad 6230i oraz 6260, lecz wybor nalezy do Ciebie
ps. idz na calosc
ale wiesz jezeli nie chcesz sie wyrozniac to czarno bialy 6310i Ci styknie
Krzyzak - 13-12-2005, 09:46
Hubuś - 6230i - też mam. Jedyna wada, to bateria, która trzyma 5 dni (a trochę dzwonię, gram, słucham mp3).
Anonymous - 14-12-2005, 22:10
a co sądzicie o SE k300i ?? wiem ze to troszke starszy juz telefon ale mnie sie podoba zalezy mi poprostu na tym zeby dzwonił i wysyłał smsy a ten akurat mi sie spodobał i jest stosunkowo niedrogi jest moze ktos kto go ma lub miał ??
Anonymous - 14-12-2005, 22:23
Ja od zawsze byłam za NOKIAmi (pod wzgledem niezawodnosci,praktycznosci i baterii) ale za kazdym razem kiedy zmienilam tel. wpadało mi w rece wszystko oprocz NOKII... Ostatnio kupilam MOTOROLKE V3 i chyba jestem calkiem zadowolona,ale trzeba przyznac,ze wszystko co sie w tym telefonie udalo odbylo sie kosztem baterii. Cos za cos, ale raczej moge polecic ten tel,choc mam wrazenie ze jest on bardziej kobiecy.
Hubeeert - 15-12-2005, 11:11
No i wybrałem - Nokia 6310i. 6230 jest za mała a aparat mi niepotrzebny.
TNT - 15-12-2005, 11:48
Hubi bardzo dobry wybor nie czesto wisi na kablu zreszta masz 6210 wiec bateryjki pasuja i obsluga podobna. To jest wlasnie telefon dla ludzi ktorzy nie potrzebuja bajerow a porzadny i niezawodny telefon bedzie pasowal do twojego niezbednika bo wszystko co w nim masz jest porzadne
Hubeeert - 15-12-2005, 12:05
Mam 6210 - leży w szufladzie. przez 4 lata wygadałem ponad 1000 godzin i bateria żyje. Mam 6310i prywatnie i będę miał 6310i słuzbową. I tak jak napisałeś to
TNT napisał/a: | jest wlasnie telefon dla ludzi ktorzy nie potrzebuja bajerow a porzadny i niezawodny telefon bedzie pasowal do twojego niezbednika bo wszystko co w nim masz jest porzadne |
Anonymous - 15-12-2005, 15:39 Temat postu: hmmm Noo wszyscy maja Mambe - mambe mam i ja - to samo można stosowac do Nokii która podbiła rzesze ludzi tak jak kiedyś to zrobił VW Garbus Jest prosty łatwy w obsłudze jak mawiają intuicyjny.....szkoda tylko że nietrwały...mówie ogólnie niepisze o szczególnych modelach Nokii - wiem że ludziskom się spisują.
ja natomiast jestem fanem motoroli - może to troszke zboczenie zawodowe....większość radiolokatorów oraz urządzeń do komunikacji radiowej to właśnie motorola. Sprzęt motoroli jest obecny wszedzie nawet w NOKIACH !!. Tak Nokia wykupiła licencje na chipy od Motki szkopół w tym że Motoroli niezależyna klientach telefonów bo to detal....oni sie zajmują poważną technologią - to usłyszałem na targach od przedstawiciela....dlatego programy do tych telefonów są niedopracowane w większości a szkoda....na samym początku miałem Simensy i NOkie ale od momentu jak dostałem pierwszą motke "cegiełke" CD 160 stwierdziłem że to naprawde niezły telefon. Później miałem cały szereg telefonów serii m XXX a następnie startaka o którym pisał Shovell - super telefon - nastepnie przeszedłem całą prawie rodzine Vxxxx do V51l która pokazała że może wiele i działa do chwili obecnej przez ponad 4 lata bez zmiany baterii i tasiemki. ja osobiście mam teraz V547 i V3 Erazor...wbrew temu co ludzie pisza że niedziała soft -u mnie działa - zainstalowałem wersje angielskojęzyczne . Jeśli chodzi o motki serii Exxx są wolne w oryginalnej wersji softwarowej ...trzeba ją zwyczajnie przeprogramować i odblokować dodatkowe miejsce w pamięci przez inne upakowanie informacji . Jak widać telefony Motoroli są dla ludzi z pasją i lubiących grzebać - w pełni konfigurowalne.
pozdrawiam
TNT - 15-12-2005, 16:40
Zgadza sie Motka robi rewelacyjny sprzet radiowy solidnie wykonany i trwaly ale telefony maja: soft badziewny a z jakoscia tez nie najlepiej. Mialem motke v50 super maly bajerancki i na tym moje dobre zdanie sie konczy klapka szanowanego telefonu po roku chlapala jak bym skakal w kaluzy, menu jak ktos lubi wykonywac skomplikowane czynnosci to prosze ja nie mam czasu na to, no i bateria full full i tel zdechl. Ale opinie sa: patrz motto Hubeeerta Nie wiem jak jest teraz ale mam nokie 5110 od ponad 6 lat i nadal wyglada prawie jak nowa mimo ze uzytkuje ja obecnie moj ojciec a on o sprzet nie dba bateria trzyma prawie tydzien a jak zostaje ostatnia kreska to i tak mozna caly dzien normalnie korzystac (tego nie ma juz chyba rzaden telefon) a obudowa nawet nie jest wytarta.
Anonymous - 15-12-2005, 17:23
zastanawiam sie nad motorola v547 bo na te nokie sie chyba nie doczekam :/ to mowicie ze warto?
dodam ze daaaaaaaaaawno temu mialam ericssona potem same nokie i z motorolami nie mialam za wiele do czynienia. ojciec dostawal sluzbowe siemensy, teraz ma sony ericssona, czasem sie wymieniamy ale nie zdecydowalabym sie na zakup zadnego z nich.
Anonymous - 18-12-2005, 20:37
no ja wczoraj kupiłem Se k300i no i... juz dzisiaj troszke żałuje. klapka z tyły od samego początku lata i nie mozna ustawic kontrastu wyswietlacza który jest zbyt jasny jak dla mnie, o aparacie nie mówie bo do robienia fotek przewaznie nosze przy sobie cyfrówke. Ale telefon mam poprostu moim zdaniem dzwonic i wysyłac smsy a jesli chodzi o wygląd k300i to akurat tym najbardziej przypadł mi do gustu mały zgrabny telefonik
wichura1 - 19-12-2005, 08:23
citizen napisał/a: | no ja wczoraj kupiłem Se k300i no i... juz dzisiaj troszke żałuje. klapka z tyły od samego początku lata i nie mozna ustawic kontrastu wyswietlacza który jest zbyt jasny jak dla mnie, o aparacie nie mówie bo do robienia fotek przewaznie nosze przy sobie cyfrówke. Ale telefon mam poprostu moim zdaniem dzwonic i wysyłac smsy a jesli chodzi o wygląd k300i to akurat tym najbardziej przypadł mi do gustu mały zgrabny telefonik |
Sprawdź czy nie ma kontrastu w menu testowo-konfiguracyjnym. Wchodzisz tam za pomocą kombinacji klawiszy i joysticka. Gdzie P oznacza ruch joysticka w prawo, L- w lewo. P*LL*L*
|
|
|