To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Komórkowy Stforek:)

Anonymous - 08-12-2005, 15:27

ja mam cegielke Nokie 5510 ale od niedawna odkladam na motorolke MPx200 w porywach do 220 :-) i to bedzie moja pierwsza nieNokia... zobaczymy, mpx200 juz uzywalem jakis czas i bylem zadowolony, jedyny minus to krotka bateria, a jesli nie motorolka to polowal bym na jakas nokie z nowej serii N
Firebee - 09-12-2005, 15:09

kupilem teraz zonie 3120, a sobie 2600 - obie spoko, proste, ale w sumie z bajerow nigdy nie korzystalem (no moze 2600 zbyt prosta), potem pchnalem 2600 i zabralem zonie 3120:) i kupilem jej SL55 czyli "pączusia", bo bardzo na niego chorowala.. poki co nie narzeka.
ogolnie nie przepadam za siemensami, mialem chyba jeszcze z 2 inne modele, ale bardzo wolno wstukiwalo sie esemesy, a kiedys wysylalem ich miliony... nokii w tym temacie kiedys nikt nie potrafil przegonic..

a jeszcze co do kultowych i pięknych zapomnialem o n8850! po prostu slicznosci.. zadnych kolorowych wyswietlaczy(bo to i wiek spory), zadnych bajerow, ale wyglad.. aluminiowa obudowa, wysuwana klapka.. po prostu cudo.. cudownie tez sie psuly..

Pozdro
Firek

Hubeeert - 12-12-2005, 18:58

Dobra
Który wybrać :?:
6260 6230i czy nowiutki 6310i :?:

Rafal_Szczecin - 12-12-2005, 19:07

6310i - ten telefon juz przezyl swoje chociaz wciaz popularny zwlaszcza dla biznesmenow ;) )

6260 -baaaardzo bajerancka, moze nawet za bardzo :)

6230i - brat ma i nie narzeka :) w sumie mowi ze czasami sie przytnie ale ogolnie ok ,

na Twoim miejscu wybral byl 6260 ale to tylko dlatego ze ostatnio mam chcice na jakis "otwierany telefonik" hehe , lecz jak juz mial bym wybierac to jednak bym sie zastanowil tez nad 6230i oraz 6260, lecz wybor nalezy do Ciebie ;)

ps. idz na calosc :D

ale wiesz jezeli nie chcesz sie wyrozniac to czarno bialy 6310i Ci styknie ;)

Krzyzak - 13-12-2005, 09:46

Hubuś - 6230i - też mam. Jedyna wada, to bateria, która trzyma 5 dni (a trochę dzwonię, gram, słucham mp3).
Anonymous - 14-12-2005, 22:10

a co sądzicie o SE k300i ?? wiem ze to troszke starszy juz telefon ale mnie sie podoba zalezy mi poprostu na tym zeby dzwonił i wysyłał smsy :) a ten akurat mi sie spodobał i jest stosunkowo niedrogi :) jest moze ktos kto go ma lub miał ??
Anonymous - 14-12-2005, 22:23

Ja od zawsze byłam za NOKIAmi (pod wzgledem niezawodnosci,praktycznosci i baterii) ale za kazdym razem kiedy zmienilam tel. wpadało mi w rece wszystko oprocz NOKII... :? Ostatnio kupilam MOTOROLKE V3 i chyba jestem calkiem zadowolona,ale trzeba przyznac,ze wszystko co sie w tym telefonie udalo odbylo sie kosztem baterii. Cos za cos, ale raczej moge polecic ten tel,choc mam wrazenie ze jest on bardziej kobiecy.
Hubeeert - 15-12-2005, 11:11

No i wybrałem - Nokia 6310i. 6230 jest za mała a aparat mi niepotrzebny.
TNT - 15-12-2005, 11:48

Hubi bardzo dobry wybor nie czesto wisi na kablu zreszta masz 6210 wiec bateryjki pasuja i obsluga podobna. To jest wlasnie telefon dla ludzi ktorzy nie potrzebuja bajerow a porzadny i niezawodny telefon bedzie pasowal do twojego niezbednika :D bo wszystko co w nim masz jest porzadne :mrgreen:
Hubeeert - 15-12-2005, 12:05

Mam 6210 - leży w szufladzie. przez 4 lata wygadałem ponad 1000 godzin i bateria żyje. Mam 6310i prywatnie i będę miał 6310i słuzbową. I tak jak napisałeś to

TNT napisał/a:
jest wlasnie telefon dla ludzi ktorzy nie potrzebuja bajerow a porzadny i niezawodny telefon bedzie pasowal do twojego niezbednika bo wszystko co w nim masz jest porzadne

Anonymous - 15-12-2005, 15:39
Temat postu: hmmm
Noo wszyscy maja Mambe - mambe mam i ja - to samo można stosowac do Nokii która podbiła rzesze ludzi tak jak kiedyś to zrobił VW Garbus :D Jest prosty łatwy w obsłudze jak mawiają intuicyjny.....szkoda tylko że nietrwały...mówie ogólnie niepisze o szczególnych modelach Nokii - wiem że ludziskom się spisują.
ja natomiast jestem fanem motoroli - może to troszke zboczenie zawodowe....większość radiolokatorów oraz urządzeń do komunikacji radiowej to właśnie motorola. Sprzęt motoroli jest obecny wszedzie nawet w NOKIACH !!. Tak Nokia wykupiła licencje na chipy od Motki szkopół w tym że Motoroli niezależyna klientach telefonów bo to detal....oni sie zajmują poważną technologią - to usłyszałem na targach od przedstawiciela....dlatego programy do tych telefonów są niedopracowane w większości a szkoda....na samym początku miałem Simensy i NOkie ale od momentu jak dostałem pierwszą motke "cegiełke" CD 160 stwierdziłem że to naprawde niezły telefon. Później miałem cały szereg telefonów serii m XXX a następnie startaka o którym pisał Shovell - super telefon - nastepnie przeszedłem całą prawie rodzine Vxxxx do V51l która pokazała że może wiele i działa do chwili obecnej przez ponad 4 lata bez zmiany baterii i tasiemki. ja osobiście mam teraz V547 i V3 Erazor...wbrew temu co ludzie pisza że niedziała soft -u mnie działa - zainstalowałem wersje angielskojęzyczne :D . Jeśli chodzi o motki serii Exxx są wolne w oryginalnej wersji softwarowej ...trzeba ją zwyczajnie przeprogramować i odblokować dodatkowe miejsce w pamięci przez inne upakowanie informacji :roll: . Jak widać telefony Motoroli są dla ludzi z pasją i lubiących grzebać - w pełni konfigurowalne.
pozdrawiam

TNT - 15-12-2005, 16:40

Zgadza sie Motka robi rewelacyjny sprzet radiowy solidnie wykonany i trwaly ale telefony maja: soft badziewny a z jakoscia tez nie najlepiej. Mialem motke v50 super maly bajerancki i na tym moje dobre zdanie sie konczy klapka szanowanego telefonu po roku chlapala jak bym skakal w kaluzy, menu jak ktos lubi wykonywac skomplikowane czynnosci to prosze ja nie mam czasu na to, no i bateria full full i tel zdechl. Ale opinie sa: patrz motto Hubeeerta Nie wiem jak jest teraz ale mam nokie 5110 od ponad 6 lat i nadal wyglada prawie jak nowa mimo ze uzytkuje ja obecnie moj ojciec a on o sprzet nie dba bateria trzyma prawie tydzien a jak zostaje ostatnia kreska to i tak mozna caly dzien normalnie korzystac (tego nie ma juz chyba rzaden telefon) a obudowa nawet nie jest wytarta.
Anonymous - 15-12-2005, 17:23

zastanawiam sie nad motorola v547 bo na te nokie sie chyba nie doczekam :/ to mowicie ze warto? :)

dodam ze daaaaaaaaaawno temu mialam ericssona potem same nokie i z motorolami nie mialam za wiele do czynienia. ojciec dostawal sluzbowe siemensy, teraz ma sony ericssona, czasem sie wymieniamy ale nie zdecydowalabym sie na zakup zadnego z nich.

Anonymous - 18-12-2005, 20:37

no ja wczoraj kupiłem Se k300i no i... juz dzisiaj troszke żałuje. klapka z tyły od samego początku lata i nie mozna ustawic kontrastu wyswietlacza który jest zbyt jasny jak dla mnie, o aparacie nie mówie bo do robienia fotek przewaznie nosze przy sobie cyfrówke. Ale telefon mam poprostu moim zdaniem dzwonic i wysyłac smsy a jesli chodzi o wygląd k300i to akurat tym najbardziej przypadł mi do gustu mały zgrabny telefonik :)
wichura1 - 19-12-2005, 08:23

citizen napisał/a:
no ja wczoraj kupiłem Se k300i no i... juz dzisiaj troszke żałuje. klapka z tyły od samego początku lata i nie mozna ustawic kontrastu wyswietlacza który jest zbyt jasny jak dla mnie, o aparacie nie mówie bo do robienia fotek przewaznie nosze przy sobie cyfrówke. Ale telefon mam poprostu moim zdaniem dzwonic i wysyłac smsy a jesli chodzi o wygląd k300i to akurat tym najbardziej przypadł mi do gustu mały zgrabny telefonik :)

Sprawdź czy nie ma kontrastu w menu testowo-konfiguracyjnym. Wchodzisz tam za pomocą kombinacji klawiszy i joysticka. Gdzie P oznacza ruch joysticka w prawo, L- w lewo. P*LL*L*