Nasze Miśki - [EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000
spidernet - 14-05-2007, 23:24
Ta lampa dotyczy modelu do 1999r. a ja mam model 2000. Od tego roku bodajże wychodziły lampy nie manualne a automatyczne -sterowane elektronicznie. Dlatego wydaje mi się, że pozycja którą podałeś chyba nie będzie odpowiednia Mogę się jednak mylić...
Matejko - 14-05-2007, 23:25
spidernet napisał/a: | Dzięki za bezcenne słowa otuchy. |
no bo sam sobie przeczysz, chcesz jezdzic dluzej to wydaj troche wiecej i miej to zrobione porzadnie,
nie masz pewnosci ze skoro podluznica jest tak pogieta to gorne mocowanie amortyzatora i wahacz nie zmienilo swojego polozenia mimo ze na okolo wszystko wyglada okej, a na to nie potrzeba zbyt wiele bo przestawisz to przy mocnym wbiciu sie na kraweznik
Bartek - 14-05-2007, 23:29
Reflektor jest taki sam - 97-2001 nie było żadnych zmian.....
A kierunek przepraszam -ten
[ Dodano: 14-05-2007, 23:35 ]
Matejko napisał/a: | nie masz pewnosci ze skoro podluznica jest tak pogieta to gorne mocowanie amortyzatora i wahacz nie zmienilo swojego polozenia mimo ze na okolo |
w 99% można mieć pewność, że zmieniło - podłużnica jest połamana, a to profil zamknięty, więc uderzenie na pewno poszło na następne elementy...... ja w opisywanym wcześniej Galu miałem tylko końcówki podłużnic lekko pokrzywione - po 8 latach od dzwona ruda przeżarła na wylot zejścia podłużnic na podłogę..... po prostu podczas uderzenia elementy , które nawet się nie odkształciły (pomiary punktów bazowych wykazywały odchyłki w tolerancji fabrycznej) przyjęły energię dzwona i osłabiły się w newralgicznych miejscach.
Matejko - 14-05-2007, 23:39
no dobra a teraz co z tym sport line, bo SE to ma taki znaczek na klapie jak tu ponizej i chyba jest tam napisane SPORTedition ??
spidernet - 14-05-2007, 23:45
Bartek napisał/a: | w 99% można mieć pewność, że zmieniło - podłużnica jest połamana, a to profil zamknięty, więc uderzenie na pewno poszło na następne elementy...... ja w opisywanym wcześniej Galu miałem tylko końcówki podłużnic lekko pokrzywione - po 8 latach od dzwona ruda przeżarła na wylot zejścia podłużnic na podłogę..... po prostu podczas uderzenia elementy , które nawet się nie odkształciły (pomiary punktów bazowych wykazywały odchyłki w tolerancji fabrycznej) przyjęły energię dzwona i osłabiły się w newralgicznych miejscach. |
Ktoś wcześniej proponował wymianę samej prawej ćwiartki -podobnie jak mój mechanik i myślałem że to wystarczy. Później zaproponowano zakup całej podłużnicy. Sam już nie wiem w co zainwestować... no i jeszcze jedno -dlaczego na niektórych ogłoszeniach dot. sprzedaży lampy jest opis, że jest to lampa manualna? Co to może oznaczać?
Jeśli chodzi o napis to rzeczywiście zmyliło mnie ogłoszenie -normalnie jest Sport Edition. Ot takie małe niedopatrzenie
Matejko - 14-05-2007, 23:51
spidernet napisał/a: | Ktoś wcześniej proponował wymianę samej prawej ćwiartki |
iba ja, cwiartka to wszystko to o czym tu piszemy podluznica, nadkole wewnetrzne itp. wszystko to co widac na fotce na aukcji podluznicy
Anonymous - 15-05-2007, 00:02
Matejko: ja mam na galu na klapie orginalny ( na 95% ) znaczek z napisem "Specjal Edition" i nikt takie cuda nie widzial:P -> a gal ma minimalne wyposarzenie -> moze wlasnie to ten specjal:P )
JaGrab3 - 15-05-2007, 12:32
Czy przypadkiem do almpy "manualnej" czyli bezuzbrojenia w silniczki nie da się przełożyc ze starych całej elektroniki?? Jak kiedys kupowałem lampe do cifa to tam było miejsce na silniczek tak ze mozna było sobie przełożyc
Krzyzak - 15-05-2007, 13:45
spidernet napisał/a: | no i jeszcze jedno -dlaczego na niektórych ogłoszeniach dot. sprzedaży lampy jest opis, że jest to lampa manualna? Co to może oznaczać? |
lampy z elektrycznym obnizaniem sa w Misiach od lat 80-tych - wszystkie bez wyjatku
a manualne pozwalaja tylko na jednostanowe ustawienie porametrow swiecenia - pokretlami przy nich
i sa to zamienniki - najczesciej po dzwonie kupuje sie takie, bo sa 10x tansze
LEWY - 15-05-2007, 14:16
witam
popierwsze gratuluje fury bo jak ja zrobisz to bedzie spoko
ale nie wiem jednej zeczy skoro go kupiles to czemu jest na allegro?
Mitsubishi GALANT 2.0GT
pozdro i niech po naprawie sie dobrze sprawuje
Matejko - 15-05-2007, 15:11
i poduchy strzelone juz na taka okazje mi to auto nie wyglada, oby stanem reszty nadrabial
tak poza tym to w galu nie ma pirotechnicznych pasow?
Bartek - 15-05-2007, 15:42
Matejko napisał/a: | w galu nie ma pirotechnicznych pasow? |
W tym na pewno nie
Anonymous - 15-05-2007, 16:00
Matejko - gwarantuję ci ze twoje auto tez zostawia 4 ślady!
akbi - 15-05-2007, 16:45
eee Panowie, kolega szukał pomocy a wszyscy mu dowalacie. 90% osób (w tym i ja) nie kupiło by auta w takim stanie, ale kolega zaryzykował i prosi nas o dobre rady i pomoc a nie o dogryzanie i wyśmiewanie się
Tomas79, większość aut zostawia 4 ślady, booo .... często rozstaw osi przedniej i tylnej różni się
Krzyzak - 15-05-2007, 16:51
a 100% w zakrecie
|
|
|