[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa nadkoli
czekoladka_1981 - 10-08-2007, 19:29 Temat postu: Re: nadkola
bartekdeejay napisał/a: | Nadkola plastikowe Galanciki posiadają ja w E33 mam z przodu fabryczne ale z tyłu już nie ma . Znalazłem podróbki za niecałe 25zł trochę się trzeba nameczyć by je dopasować ale nie jest żle w końcu coś dają i są dwa razy szersze niż oryginał |
Nie chodziło mi o przód bo wiadomo że mają, tylko o to że tyłu jest ich brak
fajah - 04-04-2008, 14:34
no jak tam futro68 ? jakieś relacje? nic nie piszesz.
nadeszła kolej na mnie, żeby zrobić te nieszczęsne nadkola, a wydaje się, że nie są aż tak opanowane przez rdzę jednak mechanik zna się. Czy razem z reperaturką wymienialiście nadkola na plastikowe? bo mechanik mówił, że takowe trzeba będzie wstawić.
xcracing - 04-04-2008, 18:44
Nabyłem wreszcie reperaturki tylnych błotników do mojego kombika, za miesiąc wstawiam Gala do warsztatu i koniec ze rdzą
Marcino - 04-04-2008, 21:03
Daniel,
Mam nadzije ze sie podzieliśz informacją co i jak, mile widziane fotki przed i po...:)
Tez sie musze wziac bo psują wizerunek autka..
xcracing - 05-04-2008, 12:20
Podzielę się napewno, prace rozpoczną się pewnie za miesiąc, może dwa, muszę trochę kasy uzbierać bo mam jeszcze kilka innych drobiazgów lakierniczych do zrobienia i chciałbym wszystko naraz porządnie załatwić żeby jak nowy wyglądał
deejay - 10-04-2008, 22:31 Temat postu: reperaturki Witajcie ja właśnie dzisiaj skończyłem wstawianie reperaturek 4 godziny roboty i po problemie pozostaje wykończenie i przygotowanie całego auta pod nowy lakier a oto kilka fotek z tel. kom. podczas wstawiania reperaturek razem z blacharzem
http://www.fotosik.pl/pok...26fe484d60.html na lakierni
http://www.fotosik.pl/pok...2723b5d165.html w czasie wstawiania
http://www.fotosik.pl/pok...54ad392269.html po oszlifowaniu spawów
A efekt końcowy w mojej nowej galerii
JaGrab3 - 10-04-2008, 23:47
napisz ile cie to wyszło tak zeby inni mieli punkt odniesienia
deejay - 11-04-2008, 14:55
Za wstawienie reperaturek po znajomosci zaplacilem 50 zl za strone a malowanie calego auta po znajomosci i pomoc przy przygotowaniu lakiernikowi 400 zl Ps. pracuje w serwisie i z tád takie ceny wszystko po rabatach wiéc niema do czego sie odnosic
fajah - 11-04-2008, 18:41
to moze dla mnie zrobicie takie reperaturki po 50zł strona hehe taniocha, u mnie chce 300-400zł za zrobienie nadkoli
Marcino - 19-05-2008, 22:15
W sobote dzowiedziałem sie ze zrobienie moich coraz bardziej podrdzewiałych nadkoli co mnie coraz bardziej wkurza bo taki pekny galant i ruda wyłazi będzie kosztowało 600zł + koszty reperaturek.
Hmmm w sumie nie mam duzo tego a zaczyna być coraz bardzoiej widoczne na powierzchni rantu i sie zastanawiam czy samemu nie zawalczę z tym w sobotę.
Ktoś tu chyba próbował na forum i opisywał wiec poczytam i dam znać co i jak...:) Mysle ze moja prac nie pojdzie na marne....
sampler - 19-05-2008, 22:22
Jasne ze dasz ale musisz to potraktowac odpowiednimi srodkami. Otoz ja neidawno zakupilem preparat Brunox. Cortanin + Cynkal nie daly sobie rade.
Brunox to cos ciekawego. Otoz jest to chemia ktora wiazac sie z tlenkiem zelaza (nasza ulubiona rdza) tworzy zywice epoxydowa. Po wyschnieciu mozna smialo na to nakladac co sie chce. W planach mam potraktowac tym ranty i raz na zawsze uporac sie z nalotami
Ursus - 28-05-2008, 19:29
Reperaturka to bardzo dobre rozwiazanie, ale to zależy od zaawansowania rdzy. Powierchowną rdzę można próbować usunąć przed wstawiania reperaturki, wrzerów juz nie ma sensu, to będzie krótkotrwały efekt, sam się o tym przekonałem.
Problemem w Galu jest wigloć, która dostaje się między zewnętrzną a wewnętrzną warstwę błotnika i tam powoduje korozję. Wycięcie blachy pod reperaturkę umożliwia nam dokładne oczyszczenie tego miejsca a to podstawa! Później konserwacja od wewnątrz obowiązkowa i nawet jeżeli reperaturki są wykonane z lichej blachy to taki zabieg powiniem zapewnić dobrych kilka lat spokoju.
Druga sprawa to konkretny blacharz. Mam nieprzyjemność oglądać mnustwo partactw, które robią blacharze, nie to że nie mają umiejętności, ale który blacharz ma czas aby zrobić coś naprawdę solidnie skoro klienci czekają w kolejce a czas to pieniądz?? Z drugiej strony niech gnije, za dwa lata klient znów da na sobie zarobić...
tommyc1 - 29-05-2008, 08:37
ja rowniez zakupilem sobie brunoxa i w lipcu, w czasie urlopu sam sie zajme tymi malymi ogniskami rudej...do brunoxa kupilem tez lakier baze i bezbarwny, wiec sam sobie pomaluje...
w ogole to farbe kupilem glownie z mysla o lusterkach bo juz biedne takie a przy okazji pacne w ruda:) i chyba kokpit tez prysne, bo nie lubie imitacji drewna-drewno to prawdziwe, a jak nie stac na prawdziwe to wole w kolorze nadwozia zrobic (bo carbon czy aluminium to juz oklepane pomysly)
Marcino - 15-07-2008, 19:00
Witam
Poszukuję namiaru na sklep który oferuje reperaturki na tył do kombi.
dzieki
Marcin
sampler - 15-07-2008, 20:53
Panowie wyglada na to ze uporalem sie ze rdza. Preparat brunox jest po prostu swietny. Tam gdzie po cortaninie i zabezpieczeniu cynkalem rdza wychodzila po kilku tygodniach teraz nie ma juz prawie trzeci miesiac sladu a nawet nie zabezpieczylem tego cortaninem. Ale test trwa nadal . Wiadomo najlepszy poligon to nasza polska zima
|
|
|