[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Rezerwa
Bizi78 - 09-07-2014, 11:39
Krisslaff napisał/a: | Przepraszam, jeżeli jakieś pytania Ciebie/Was śmieszą. |
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi .
Sorki za OT .
robertdg - 09-07-2014, 12:14
Krisslaff napisał/a: | nie powinno być tak, że jeżeli ręcznie ustawię pływak na "zero" to powinna świecić się kontrolka? | Wydawało mi sie, że skoro pisałeś że jak wyciagniesz pływak to wszystko działa, powinno być tak, gdyż jezeli sie nie myle czujnik jest 3 pinowy tak jak tutaj http://sklep.mitsustyle.p...01,4693%29.aspx
Jeden pin jest wspólny drugi pin jest o wskaznika a trzeci od rezerwy, posprawdzaj multimetrem czy przy niemalże zerowym polozeniu pływaka powinno się robic zwarcie na jednej parze styków (druga para styków ma proporcjonalna zmiane rezystancji w stosunku do polozenia pływaka)
Krisslaff - 09-07-2014, 12:38
robertdg napisał/a: |
Wydawało mi sie, że skoro pisałeś że jak wyciagniesz pływak to wszystko działa...
|
Możliwe, że źle się wysłowiłem, działa wskaźnik (zegar)
robertdg napisał/a: |
...powinno być tak, gdyż jezeli sie nie myle czujnik jest 3 pinowy tak jak tutaj http://sklep.mitsustyle.p...01,4693%29.aspx
Jeden pin jest wspólny drugi pin jest o wskaznika a trzeci od rezerwy, posprawdzaj multimetrem czy przy niemalże zerowym polozeniu pływaka powinno się robic zwarcie na jednej parze styków (druga para styków ma proporcjonalna zmiane rezystancji w stosunku do polozenia pływaka)
|
Dzięki. Dobry pomysł, dzisiaj po pracy to sprawdzę.
Odezwę się wieczorem.
EDIT: Jednak to był pływak, po tym jak doradził Robertdg zauważyłem, że nie zamyka obwodu. Poza tym przez błędne wskazanie poziomu paliwa, ledwo co dojechałem na stację.
bonkesku - 10-01-2015, 18:46
zapala sie dopiero jak juz swoje po leży na samym dole,trzeba jeszcze troche pojezdzic i nie zapali ci sie po wl zaplonu, a jak juz sie pali to przez krotki czas i znika.. wszystko jest napisane , przegladajac forum tu jak i coltmanie widze czasem ze zadajesz dziwne pytania, jest cos wyjasnione a ty dalej swoje...
kamilknz25 - 14-01-2015, 20:54
CJ0 1.3 u mnie wchodzi do pełna 42 litry a na rezerwie przejeżdżam ok 100 km.
|
|
|