To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Rezerwa

Bizi78 - 09-07-2014, 11:39

Krisslaff napisał/a:
Przepraszam, jeżeli jakieś pytania Ciebie/Was śmieszą.

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :wink: .
Sorki za OT :D .

robertdg - 09-07-2014, 12:14

Krisslaff napisał/a:
nie powinno być tak, że jeżeli ręcznie ustawię pływak na "zero" to powinna świecić się kontrolka?
Wydawało mi sie, że skoro pisałeś że jak wyciagniesz pływak to wszystko działa, powinno być tak, gdyż jezeli sie nie myle czujnik jest 3 pinowy tak jak tutaj http://sklep.mitsustyle.p...01,4693%29.aspx
Jeden pin jest wspólny drugi pin jest o wskaznika a trzeci od rezerwy, posprawdzaj multimetrem czy przy niemalże zerowym polozeniu pływaka powinno się robic zwarcie na jednej parze styków (druga para styków ma proporcjonalna zmiane rezystancji w stosunku do polozenia pływaka)

Krisslaff - 09-07-2014, 12:38

robertdg napisał/a:

Wydawało mi sie, że skoro pisałeś że jak wyciagniesz pływak to wszystko działa...

Możliwe, że źle się wysłowiłem, działa wskaźnik (zegar)
robertdg napisał/a:

...powinno być tak, gdyż jezeli sie nie myle czujnik jest 3 pinowy tak jak tutaj http://sklep.mitsustyle.p...01,4693%29.aspx
Jeden pin jest wspólny drugi pin jest o wskaznika a trzeci od rezerwy, posprawdzaj multimetrem czy przy niemalże zerowym polozeniu pływaka powinno się robic zwarcie na jednej parze styków (druga para styków ma proporcjonalna zmiane rezystancji w stosunku do polozenia pływaka)

Dzięki. Dobry pomysł, dzisiaj po pracy to sprawdzę. :)
Odezwę się wieczorem. :)

EDIT: Jednak to był pływak, po tym jak doradził Robertdg zauważyłem, że nie zamyka obwodu. Poza tym przez błędne wskazanie poziomu paliwa, ledwo co dojechałem na stację. :)

bonkesku - 10-01-2015, 18:46

zapala sie dopiero jak juz swoje po leży na samym dole,trzeba jeszcze troche pojezdzic i nie zapali ci sie po wl zaplonu, a jak juz sie pali to przez krotki czas i znika.. wszystko jest napisane , przegladajac forum tu jak i coltmanie widze czasem ze zadajesz dziwne pytania, jest cos wyjasnione a ty dalej swoje...
kamilknz25 - 14-01-2015, 20:54

CJ0 1.3 u mnie wchodzi do pełna 42 litry a na rezerwie przejeżdżam ok 100 km.