To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - CUDOWNE AUTO!!!!!

Anonymous - 14-12-2005, 09:28

Arturro, a z którego roku Twoja Carisma jest i jaka to jest wersja i silnik?? Kupiona w Polsce??

tmi

Anonymous - 14-12-2005, 10:42

carisma 1.6 z 99r lipiec, wersja 100KM, kupiona w polsce w salonie, jestem I-szym wlascicielem.
Kofi - 14-12-2005, 14:15

arturro napisał/a:
jak jechalem na silownie...

hehe :D

Jak dojdziesz (o ile masz zamiar) do tego co i jak z tym czujnikiem to daj znac. Jak mozna wzbogacic swoja wersje niskim kosztem o taki calkiem ciekawy dodatek to czemu nie? :)

Chooper - 14-12-2005, 22:03

Kofi napisał/a:
Jak mozna wzbogacic swoja wersje niskim kosztem o taki calkiem ciekawy dodatek to czemu nie? Smile

po pierwsze wzbogacić sie o zegary z elektronicznym licznikiem, jak ktoś nie ma :)

luk_szc - 15-12-2005, 10:15

Mam wyświetlacz - nawet raz się temperatura ukazała - więc zakładam , że tylko samego elementu pomiarowego brakuje . Trzeba kogoś złapać z takowym interesem i mu go prześwietlić :)
Anonymous - 15-12-2005, 10:20

w twoim porzypadku to rozumiem bo gdi mialy taka instalacje "z urzedu" ale 1.6 nie mialy czegos takiego, ponawiam pytanie czy ktos sie orientuje czy carismy mialy instalacje do czujnika, podobnie jak od halogenow?
Matejko - 15-12-2005, 10:37

Artur wyslij mi na pw vin to przeszperam capsa :D bo na moich nie mam co szukac bo w obu mam analogowe liczniki km
Kofi - 15-12-2005, 10:47

Chooper napisał/a:
Kofi napisał/a:
Jak mozna wzbogacic swoja wersje niskim kosztem o taki calkiem ciekawy dodatek to czemu nie? Smile

po pierwsze wzbogacić sie o zegary z elektronicznym licznikiem, jak ktoś nie ma :)

ma... nie wsiadlbym do samochodu z analogowym licznikiem km. (z pewnymi wyjatkami) :P

luk_szc - 15-12-2005, 11:38

Ludzie montują sobie takie termometrzyki cudo elektroniki za 20 zeta inni mają to w opcji a my musimy kombinować bo jakiejś pierdółki - moduliku nie założyli . Ciekawe ile fabryke by to musiało kosztować ? Przecież w hurcie i to tak ogromnym to to by grosze kosztowało :evil:
Anonymous - 15-12-2005, 13:10
Temat postu: hmmm
Napisze tak....w mojej Cari...mam liczniki analogowe jeszcze ale...mam sensor temperatury przy zamku z kablem który wchodzi do głownej wiązki do kokpitu...tylko ze niemam gdzie tego wyświetlać :D :D :D :shock: ...kombinujmy dalej ..ktoś przekladal deske cyfrowa do analogowego samochodu?? podejrzewam że zbyt wiele zachodu to bedzie..predkościomierz i obrotomierz bedzie inaczej sterowany no i tym samym licznik kilometrów :roll:
Anonymous - 15-12-2005, 13:34

vin to chyba nie tajemnica :?: a wiec: xmcsnda1awf135025

i tak jak pisze chwalow, kombinujmy, fajnie by bylo cos zrobic od poczatku bez zadnych wytycznych i podpowiedzi.

Chooper - 15-12-2005, 14:45

ja tych problrmów nie mam...może to i szkoda? dzięki Ci Boże za Climatronic :D
Anonymous - 15-12-2005, 15:10
Temat postu: hmmmm
Matejko: zobacz u siebie pod maska przy zamku czy niemasz przypadkiem tego czujnika albo czy niema przyapdkiem dodatkowego kabla do lusterka - jak pisal arturro.
Dziwne te nasze samochody :lol:

Matejko - 15-12-2005, 16:56

przeszukalem i nic nie znalazlem, ani z przodu ani w lusterku ani w dziale klimatronica nic nigdzie nie bylo o termometrze
Anonymous - 15-12-2005, 23:25

a ja znowu dzis wsiadlem do auta (po dwoch dniach) i temperatura ladnie zaczela mrygac przez kilka sekund nastepnie licznik "przeszedl" w stan wyswietlania dziennego przebiegu.